Βιβλιοκριτική: «Party Games - Παιχνίδια τρόμου» του R.L. Stine


Γράφει
η 'Ελσα Σπανού

Η άποψή μου:

Ο επιτυχημένος συγγραφέας Ρ. Λ. Στάϊν, δημιουργός των εξαιρετικών σειρών Ανατριχίλες και Οδός τρόμου, επιστρέφει με ένα βιβλίο γεμάτο από μυστήριο, αγωνία και τρόμο.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη Σέιντισαϊντ, την πόλη όπου ζει και η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η 17χρονη Ρέιτσελ. Χωρίς να φαντάζεται τι πρόκειται να συμβεί, η Ρέιτσελ, αποδέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόσκληση του Μπρένταν Φίαρ να παραβρεθεί στο πάρτι γενεθλίων του στην επιβλητική έπαυλη του στο νησί Φίαρ. Παρά τις προειδοποιήσεις των φίλων της, τους ανατριχιαστικούς μύθους που δένουν το οικογενειακό δέντρο των Φίαρ, η Ρέιτσελ εξακολουθεί να μην δίνει σημασία ούτε στα λόγια των άλλων, μα ούτε στις φήμες, κι αυτό εξαιτίας του έρωτα που τρέφει για τον ευφυή Μπρένταν.

Ο Μπρένταν έχει ετοιμάσει μια μέρα με πλούσια παιχνίδια και δραστηριότητες που είναι σίγουρο πως θα συναρπάσουν τους φίλους του. Όμως καθώς η ώρα περνάει η Ρέιτσελ αρχίζει να διαπιστώνει με τρόμο ότι μάλλον οι προειδοποιήσεις δεν ήταν και τόσο εσφαλμένες. Και ιδιαίτερα όταν καταλήγει παγιδευμένη στο νησί μαζί με όλα τα άλλα παιδιά, αλλά και με έναν ακόμη που φαίνεται να θέλει να τους σκοτώσει όλους. Άραγε θα καταφέρει να γλυτώσει;

Ο μοναδικός τρόπος γραφής του Στάϊν είναι γνωστός ήδη από τις παλαιότερες ιστορίες τρόμου του και αυτό που τον κάνει εξαιρετικό είναι η αγωνία που προσφέρεται στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Τα βιβλία του διαβάζονται από όλες τις ηλικίες και σίγουρα μπορούν να διαβαστούν με τον ίδιο ενθουσιασμό δύο, τρεις, τέσσερις… και δίχως αμφιβολία και περισσότερες φορές.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Party Games - Παιχνίδια τρόμου
R.L. Stine


Οι φίλοι της προειδοποιούν τη 17χρονη Ρέιτσελ να μην πάει στο πάρτι γενεθλίων του Μπρένταν Φίαρ, στη έπαυλη της οικογένειας στο μυστηριώδες Νησί Φίαρ. Όμως η Ρέιτσελ είναι ερωτευμένη με τον Μπρένταν και ενθουσιάζεται με την πρόσκληση. Ο Μπρένταν έχει σχεδιάσει ένα σωρό παιχνίδια για το πάρτι. Ωστόσο, ένα παιχνίδι που δεν το σχεδίασε κανείς ξεκινάει αναπάντεχα, το παιχνίδι του θανάτου. Καθώς οι καλεσμένοι αρχίζουν να δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον, η Ρέιτσελ διαπιστώνει με τρόμο ότι τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι έφηβοι είναι παγιδευμένοι στο νησάκι μαζί με κάποιον που μάλλον θέλει να τους σκοτώσει όλους. Πώς μπορούν να γλιτώσουν από αυτό το θανάσιμο παιχνίδι; Η Ρέιτσελ δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί, καθώς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στο Νησί Φίαρ.

Ο Ρ. Λ. Στάιν επιστρέφει θριαμβευτικά στο Σέιντισαϊντ, μία πόλη γεμάτη με εφιάλτες, σκιές και πραγματικό τρόμο, και στην εξαιρετικά πετυχημένη σειρά απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας ιστοριών θρίλερ για το εφηβικό κοινό.

Η σελίδα του βιβλίου εδώ 

Kυκλοφορεί 
από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ