Βιβλιοκριτική: «Με εντολή του βασιλιά» της Julie Garwood


Γράφει
η Έλσα Σπανού

Η άποψή μου

Με τη δύναμη της ρομαντικής πένας της η Julie Garwood  μάς μεταφέρει στη Μεσαιωνική Σκοτία για να γνωρίσουμε από «πρώτο πλάνο» τους μοναδικούς ήρωές της. Τον επιβλητικό Άλεκ Κινκέιντ και τη θαρραλέα Τζέιμι.

Ο χήρος, αρχηγός της φατρίας Κινκέιντ, αλλά και σκληροτράχηλος πολεμιστής, Άλεκ, αναλαμβάνει το δυσάρεστο –αρχικά– καθήκον να νυμφευθεί Αγγλίδα έπειτα από εντολή του βασιλιά του. Το χρέος όμως ξαφνικά εξαφανίζεται όταν αντικρίζει την ολοκάθαρη ματιά της Τζέιμι – η οποία τον αντιμετωπίζει με τόλμη και δεν εξωτερικεύει τον φόβο της.

Η Τζέιμι γνωρίζει πολύ καλά την τρομερή φήμη που κυκλοφορεί για τον σύζυγό της· μια φήμη που τον καθιστά υπεύθυνο για τον θάνατο της πρώτης του γυναίκας. Σίγουρη ότι δίπλα σε αυτόν τον αγέλαστο και αλαζονικό άνδρα δε θα ευτυχίσει ποτέ δε δίνει σημασία –ή τουλάχιστον προσπαθεί– στα σημάδια που της φανερώνει σιγά σιγά η καρδιά της· όλα εκείνα που δείχνουν τη μεγάλη αγάπη για τον Άλεκ που έχει ήδη ανθίσει μέσα της.

Ωστόσο, ο δρόμος για την ευτυχία του Άλεκ και της Τζέιμι είναι μακρύς και δύσβατος. Γεμάτος από παράξενα ατυχήματα, ψευδείς κατηγορίες αλλά και εγωισμό. Εκείνοι είναι που θα πρέπει να δώσουν πραγματική μάχη για να κερδίσουν τη γαλήνη που έχουν τόσο ανάγκη.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς Άγνωστα μονοπάτια είναι εκπληκτικό και καθηλωτικό. Έχει όλα τα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό· μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη ακόμα και μετά την ανάγνωσή του.

Ένα βιβλίο που προτείνω σίγουρα σε κάθε λάτρη της ρομαντικής λογοτεχνίας.

Το βιβλίο Με εντολή του βασιλιά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Elxis.


Η συγγραφέας:

Με περισσότερα από 35.000.000 αντίτυπα και 26 best sellers στους New York Times, η Julie Garwood αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς των ΗΠΑ. Έχοντας γεννηθεί και ζήσει στο Κάνσας Σίτι, η Julie αποδίδει μέρος της επιτυχίας της στο ότι μεγάλωσε σε μια μεγάλη παραδοσιακή οικογένεια Ιρλανδών. «Οι Ιρλανδοί είναι σπουδαίοι αφηγητές, που απολαμβάνουν όλες τις λεπτομέρειες και τις αποχρώσεις κάθε ιστορίας. Στην αρχή της ζωής μου έμαθα ότι η αυτοέκφραση πρέπει να είναι δυνατή, ευφάνταστη και γρήγορη», λέει η συγγραφέας. Ξεκίνησε τη συγγραφική σταδιοδρομία της όταν το μικρότερο από τα τρία παιδιά της πήγε σχολείο. Μετά την έκδοση δύο βιβλίων εφηβικής λογοτεχνίας, στράφηκε στο ιστορικό μυθιστόρημα. Σήμερα, το όνομά της φιγουράρει πρώτο στις λίστες best sellers των μεγαλύτερων εκδοτικών παγκοσμίως και τα βιβλία της μεταφράζονται σε δεκάδες γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Ζει στο Λίγουντ και γράφει ήδη το επόμενο μυθιστόρημά της. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλογορεί το 1ο βιβλίο της σειράς «Άγνωστα μπονοπάτια».


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Julie Garwood

Στη μεσαιωνική Σκοτία…

Με βασιλικό διάταγμα, ο Άλεκ Κινκέιντ, ένας από τους ισχυρότερους τοπικούς άρχοντες, πρέπει να παντρευτεί μια νύφη από την Αγγλία. Χωρίς πολλή σκέψη επιλέγει την Τζέιμι, τη νεότερη θυγατέρα του βαρόνου Τζέιμσον. Από την πρώτη στιγμή που ο Άλεκ είδε την περήφανη Αγγλίδα λαίδη ένιωσε κάτι να φλέγεται μέσα του και ανυπομονούσε να την υποτάξει.

Ωστόσο, καθώς ανταλλάσσουν τους αναπόδραστους όρκους αγάπης, η Τζέιμι ορκίζεται σιωπηλά να μην ενδώσει στον βάρβαρο άντρα. Η καρδιά και το μυαλό της έχουν σημάνει συναγερμό για όλα όσα εκείνος αντιπροσωπεύει: αλαζόνας, χειριστικός, εγωιστής και, ταυτόχρονα, απροσδιόριστα σαγηνευτικός. Δίχως να το περιμένει όμως, η άγρια ομορφιά της Σκοτίας αρχίζει να μεταμορφώνει σταδιακά την ψυχή της και τη γνώμη της για εκείνον.

Κι εκεί που η Τζέιμι τελικά αρχίζει να ενδίδει, μια σειρά από περίεργα ατυχήματα στο κάστρο των Κινκέιντ και η αμφίβολης προέλευσης φήμη ότι ο Άλεκ σκότωσε την πρώην γυναίκα του κρύβουν απειλές για τη ζωή της.

Θα καταφέρει η Τζέιμι να ξεπεράσει τα εμπόδια και να έχει ένα ευτυχισμένο μέλλον με τον Άλεκ;

Share:

1 σχόλιο:

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ