Βιβλιοκριτική: «Η φιοριτούρα της καρδιάς» της Julia Quinn

 

Γράφει

η Έλσα Σπανού


Η άποψή μου:

Στο μυθιστόρημά της Julia Quinn, Η φιοριτούρα της καρδιάς γνωρίζουμε δύο νέους πολύ διαφορετικούς μα και τόσο ταιριαστούς ταυτόχρονα. Ο λόγος για τη λαίδη Ονόρια και τον λόρδο Μάρκους.

Η Ονόρια γνωρίζει τον Μάρκους σχεδόν όλη της τη ζωή –για την ακρίβεια τον γνωρίζει στην ηλικία των έξι της χρόνων– και από τότε «αποφασίζει» πρώτα να τον ακολουθεί, έπειτα να τον μισήσει και στη συνέχεια να τον ερωτευτεί. Ως καλύτερος φίλος του αδελφού της, ο Μάρκους, συνηθίζει να περνάει αρκετές ώρες της ημέρας στο σπίτι της Ονόρια με αποτέλεσμα εκείνη να τον βλέπει περισσότερο και να μαθαίνει όλο και περισσότερα γι’ αυτόν. Σε αντίθεση με τον έκδηλο ενθουσιασμό της Ονόρια όμως, ο Μάρκους προτιμά να αποφεύγει τις συναντήσεις που μπορεί να έχει μαζί της. Της δίνει παρατσούκλια όπως «κουνούπι» και «ζουζούνι» αφού η μικρή τον ακολουθεί σε κάθε ευκαιρία, μα παρόλ’ αυτά έχουν και ένα κοινό: την αγάπη για τη σοκολάτα.

Στο πέρασμα των χρόνων εξαιτίας ενός σκανδάλου οι δυο τους θα απομακρυνθούν σημαντικά αλλά και θα ξανασυναντηθούν για μια υπόσχεση. Η αγάπη της Ονόρια για τον γοητευτικό λόρδο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα αλλά μοιάζει ανέφικτη και δίχως μέλλον. Ακόμα και κάτι ανέφικτο όμως μπορεί να αλλάξει μοίρα, αν ευνοείται από το πεπρωμένο.

Η συναρπαστική ιστορία του πρώτου βιβλίου της σειράς Μουσική βραδιά ξεκινά με έναν πολύ χιουμοριστικό και δυναμικό πρόλογο που μας προϊδεάζει ευχάριστα για μια υπέροχη συνέχεια. Το σκηνικό της εξοχής, οι εσωτερικοί μονόλογοι των ηρώων και η πραγματικά αριστοτεχνική πένα της συγγραφέως οδηγεί τον αναγνώστη στα μονοπάτια-γεγονότα της ιστορίας. Σίγουρα είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το χιούμορ, την ένταση, τις κρυφές ανομολόγητες υποσχέσεις και τον ρομαντισμό.

Η φιοριτούρα της καρδιάς κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Elxis.


Η συγγραφέας:

Julia Quinn

Η Julia Quinn, πρώτη στην κατάταξη των πιο ευπώλητων συγγραφέων στους New York Times, λατρεύει να καταρρίπτει τον μύθο ότι οι έξυπνες γυναίκες δεν διαβάζουν (ή δεν γράφουν) ρομαντικά μυθιστορήματα. Μάλιστα, το 2001 τον κατέρριψε εντυπωσιακά, με την εμφάνισή της στο τηλεπαιχνίδι Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος, απ’ όπου αποχώρησε με 79.000 δολάρια σε τζάκποτ. Υστερούσε όντως σε γνώσεις όσον αφορά το μπέιζμπολ, τη μουσική κάντρι και τα λούτρινα παιχνίδια, αλλά δηλώνει περήφανη που διέπρεψε στον τομέα «βρετανική λογοτεχνία», απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις ιστορίας και γεωγραφίας και γνώριζε ότι υπήρχε κάποιος Ντα Βίντσι πριν από τον ομώνυμο κώδικα. Το 2010 η Julia Quinn κέρδισε το τρίτο της Βραβείο RITA μέσα σε μια τετραετία και είναι ένα από τα μόλις δεκαέξι μέλη του Hall of Fame των Συγγραφέων Ρομαντικών Μυθιστορημάτων της Αμερικής. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 29 γλώσσες. Σήμερα ζει με την οικογένειά της στις Βορειοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής. Από τις Εκδόσεις Elxis κυκλοφορούν τα βιβλία της Ο Δούκας κι Εκείνη, Ο Ιππότης που Αγάπησε, Παραμυθένια Πρόταση, Ο Ρομαντικός Κύριος Μπρίτζερτον, Αιώνια Δικός σου, Μαγεμένη Καρδιά, Όλα Όσα Αγαπώ σε Σένα, Το Κρυφό Πάθος της Μιράντα, Το Φιλί σου Μόνο, Και Ζήσαν Αυτοί Καλύτερα, Έρωτας στο Λονδίνο. www.juliaquinn.com


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Σειρά: Μουσική βραδιά - No 1
Julia Quinn

Η Ονόρια Σμάιθι-Σμιθ είναι:
A) μια πολύ κακή βιολονίστρια
Β) επηρεασμένη ακόμη από τα παρατσούκλια που της έδιναν όταν ήταν μικρή
Γ) καθόλου ερωτευμένη με τον καλύτερο φίλο του μεγάλου αδελφού της
Δ) όλα τα παραπάνω
Ο Μάρκους Χόλροϊντ είναι:

A) ο κόμης του Τσάτερις
B) επιρρεπής στο να στραμπουλάει τους αστραγάλους του
Γ) καθόλου ερωτευμένος με τη μικρή αδελφή του καλύτερού του φίλου
Δ) όλα τα παραπάνω
Αυτοί οι δύο μαζί:

Α) θα φάνε αρκετό κέικ σοκολάτας
Β) θα επιβιώσουν από έναν θανατηφόρο πυρετό και από τη χειρότερη συναυλία του κόσμου
Γ) θα έρθουν κοντά, όμως η αγάπη τους είναι εξαρχής καταδικασμένη

Αυτό είναι ένα μαγευτικό, ρομαντικό μυθιστόρημα της Julia Quinn, οπότε ξέρετε ήδη ότι η απάντηση είναι:
Δ) όλα τα παραπάνω!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ