Βιβλιοκριτική: «Σκοτεινό νερό» του Robert Bryndza

 

Γράφει

η Έλσα Σπανού


Η άποψή μου:

Το τρίτο –κατά σειρά– βιβλίο με ηρωΐδα την ατρόμητη Έρικα Φόστερ είναι ένα περιπετειώδες και άκρως ανατρεπτικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ερευνώντας μια πολύ σημαντική υπόθεση, σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο, που βρίσκεται στα περίχωρα του Λονδίνου, η Έρικα και η ομάδα της ανακαλύπτουν ένα κρυμμένο μυστικό που μετράει είκοσι έξι χρόνια. Την ίδια στιγμή, που ανασύρονται τα στοιχεία της υπόθεσης από τον πυθμένα του λατομείου, οι δύτες βρίσκουν και τον μικρό σκελετό ενός κοριτσιού, ο οποίος ήταν καλυμμένος με ένα πλαστικό και βρισκόταν στη λάσπη όλα αυτά τα χρόνια. 

Αμέσως, αναρίθμητα ερωτήματα αρχίζουν να κατακλύζουν τον νου της Έρικα, που δεν μπορούν να βρουν απαντήσεις. Ποιος θα έριχνε ένα μικρό παιδί στο λατομείο; Η συγκεκριμένη περιοχή είναι μια περιοχή με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Είναι μόνο μερικά από αυτά.

Όταν τελικά διαπιστώνουν ότι ο σκελετός ανήκει στην αγνοούμενη, εφτάχρονη Τζέσικα Κόλινς, η Έρικα ξεκινά μια έρευνα, συλλέγοντας παλιά και νέα στοιχεία, ψάχνοντας τον ένοχο. Και όσο πιο πολύ προχωρά η έρευνα τόσο εκείνη συνειδητοποιεί ότι αυτή η υπόθεση είναι μία από τις πιο δύσκολες που έχει αναλάβει.

Ο Ρόμπερτ Μπρίντζα (συγγραφέας τω βιβλίων Κορίτσι στον πάγο, που έγινε παγκόσμιο best seller έχοντας μεταφραστεί σε 29 γλώσσες, και το Πέπλο της νύχτας) υπογράφει ένα μοναδικό μυθιστόρημα που κατακτά ακόμη και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη του είδους. 

Σίγουρα ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο της σειράς και το προτείνω σε όλους.

Το βιβλίο Σκοτεινό νερό κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.



Σκοτεινό νερό                                                                     

Robert Bryndza


Η τρίτη συναρπαστική υπόθεση της Έρικα Φόστερ.


Όταν πρόκειται να συλλάβει ένα δολοφόνο, η Έρικα Φόστερ είναι ατρόμητη και ασταμάτητη.

Το πτώμα βυθίστηκε γρήγορα κάτω από το νερό. Στην ξηρά, ο εφιάλτης μόλις ξεκινούσε. Η υπαστυνόμος Έρικα Φόστερ δίνει εντολή να ερευνηθεί ένα εγκαταλειμμένο λατομείο στα περίχωρα του Λονδίνου, όπου βρέθηκαν τα βασικά στοιχεία μιας σοβαρής υπόθεσης ναρκωτικών.

Μαζί με αυτά, όμως, ανασύρεται από την παχιά λάσπη και ο σκελετός ενός μικρού κοριτσιού. Σύντομα διαπιστώνουν ότι ο σκελετός ανήκει στην επτάχρονη Τζέσικα Κόλινς, το αγνοούμενο κορίτσι του οποίου η εξαφάνιση είχε γίνει πρώτη είδηση πριν από είκοσι έξι χρόνια.

Καθώς η Έρικα προσπαθεί να συνδυάσει νέα και παλιά στοιχεία, καλείται να ερευνήσει βαθύτερα τη διχασμένη οικογένεια Κόλινς, αλλά και την τότε επικεφαλής της υπόθεσης, Αμάντα Μπέικερ, μια γυναίκα που τη στοίχειωσε η αδυναμία της να βρει την Τζέσικα. Σύντομα, η Έρικα θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή θα είναι μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές υποθέσεις που έχει αναλάβει.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ