Βιβλιοκριτική: «Η Λογοδοσμένη» της Kiera Cass

 

Γράφει
η Έλσα Σπανού

Η άποψή μου:

Μετά την «Επιλογή» που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς έρχεται «η λογοδοσμένη». Το νέο βιβλίο της Κίρα Κας μάς ταξιδεύει σε μια παραμυθένια εποχή και αφηγείται μια δυνατή ιστορία αγάπης. 

Λίγα λόγια για το έργο:

Όλοι θεωρούν ότι η νεαρή λαίδη Χόλις Μπράιτ είναι πολύ τυχερή· κι αυτό, γιατί ο βασιλιάς της Κορόα, Τζέιμσον, δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς αυτήν. Η Χόλις, όμως, πιστεύει ότι το φλερτ αυτό, δεν αποτελεί σημάδι ενός βαθύτερου συναισθήματος, μιας και ο Τζέιμσον φλερτάρει με πολλά κορίτσια και δεν είναι σταθερός στις συναισθηματικές του επιλογές. Παρ’ όλα αυτά, κάνει λάθος. Ο Τζέιμσον εκφράζει ανοιχτά την αγάπη του για εκείνη και η Χόλις σοκάρεται αλλά και ενθουσιάζεται ταυτόχρονα με τη δήλωσή του.

Οι περισσότερες βασίλισσες του παρελθόντος άφησαν το στίγμα τους στο Βασίλειο της Κορόα, η καθεμιά τους για διαφορετικό λόγο –τη γενναιοδωρία, την ευφυΐα, και τη γενναιότητά τους–,  τώρα ήταν η σειρά της Χόλις να γράψει τη δική της σελίδα στην ιστορία. Και φαίνεται, πως σιγά-σιγά αρχίζει να το καταφέρνει· αποδεικνύει στους άλλους αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό ότι διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα ώστε να γίνει μια σπουδαία βασίλισσα.

Η Χόλις δείχνει χαρούμενη με τη νέα της ζωή. Όλα όμως, πρόκειται να ανατραπούν μετά από μια απρόσμενη γνωριμία. Ένας Ισόλτιος ξένος είναι αυτός που θα την κάνει να αναθεωρήσει για πολλά, να τολμήσει να ονειρευτεί ένα διαφορετικό μέλλον… και η συνέχεια στις σελίδες του βιβλίου κρύβει συναρπαστικά γεγονότα αλλά και ανατροπές.

Σίγουρα το πρώτο βιβλίο είναι πολύ πιο ανατρεπτικό απ’ ό,τι είχα φανταστεί (κρίνοντας από την επιλογή), σε σημείο που να με απογοητεύσει λίγο αλλά παράλληλα είναι ένα βιβλίο που έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, ωραία πλοκή και γραφή. Θέλω πολύ να διαβάσω τη συνέχεια, και θα περιμένω και το δεύτερο μέρος.

Το βιβλίο «η λογοδοσμένη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


ΚΙΡΑ ΚΑΣ


Ο νεαρός βασιλιάς της Κορόα φλερτάρει με ένα σωρό κορίτσια, μέχρι που γνωρίζει τη Χόλις Μπράιτ.

Η Χόλις έχει μεγαλώσει στο Κάστρο Κερέσκεν, ανάμεσα στις άλλες κόρες των ευγενών που τρέφουν την ελπίδα ότι θα τραβήξουν την προσοχή του βασιλιά. Όταν λοιπόν ο Βασιλιάς Τζέιμσον διακηρύσσει την αγάπη του για εκείνη, η Χόλις σοκάρεται… και ενθουσιάζεται.

Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποιεί ότι, μαζί με τα πανάκριβα δώρα και την προσοχή, αυτή η νέα ζωή φέρνει τεράστιες προσδοκίες, οι οποίες την κάνουν να αναρωτιέται αν είναι στ’ αλήθεια φτιαγμένη για γαλαζοαίματη.

Μια επίσκεψη από τον βασιλιά της Ισόλτης είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη Χόλις να αποδείξει στον Τζέιμσον –και στον εαυτό της– ότι διαθέτει όλα όσα απαιτούνται για να γίνει βασίλισσα. Όταν όμως γνωρίζει έναν Ισόλτιο ξένο, ανακαλύπτει ότι το μέλλον που επιθυμεί είναι ένα μέλλον που δεν είχε τολμήσει να ονειρευτεί ποτέ.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ