Βιβλιοκριτική: «Νυχτερινό Τρένο» της Κατερίνας Θεοδώρου



Γράφει

ο Κωνσταντίνος Σπανός


Η άποψή μου:

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ. ΜΙΑ ΚΟΥΡΣΑ ΘΑΤΑΤΟΥ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ.


Πολλά ερωτήματα. Πολλές ανατροπές που οδηγούν, όμως, στο ίδιο μονοπάτι. Εκείνο που επέλεξε  η μοίρα να ακολουθήσει η Αγγελική και οι συνεπιβάτες του μυστήριου τρένου, το οποίο φάνηκε σαν σωτηρία της στιγμής. Ήταν;

Η Αγγελική Μαρτίνου ξυπνά σε έναν ξένο, για εκείνη σταθμό, χωρίς να θυμάται το πώς βρέθηκε εκεί. Η κρύα και σκοτεινή πλαγιά δε βοηθάει την κοπέλα να θυμηθεί. Σύντομα θα καταλάβει, πως η νύχτα δεν είναι σύμμαχός της και το πιο σημαντικό; Δεν είναι μόνη.

Η περιπέτειά της ξεκινά με την επιβίβασή της στο «νυχτερινό τρένο». Εκεί, η Αγγελική έχει να λύσει γρίφους, ερωτηματικά για να μπορέσει να ξεμπερδέψει το κουβάρι· που ώρα με την ώρα, μπερδεύεται όλο και περισσότερο. Συνοδοιπόροι στο άγνωστο αυτό ταξίδι… δυο γυναίκες και τρεις άνδρες στην ίδια ακριβώς κατάσταση με εκείνη. 

Πόσα μυστικά μπορούν να χωρέσουν σε ένα τρένο, που η τρελή του πορεία οδεύει προς τον θάνατο;


Η συγγραφέας με έκανε να πιστέψω πως ήμουν εκεί· εκτεθειμένος να αναρωτιέμαι τι μου συνέβη. Έγινα ένα με τους ήρωές της, καθώς όλοι τους, ήταν απλοί και ξεχωριστοί χαρακτήρες. Η γραφή της είναι τόσο ιδιαίτερη και ξεκάθαρη που σε αγγίζει. Για να μπω περισσότερο στην ατμόσφαιρα του βιβλίου, έβαλα να παίζει μουσική τρόμου στ’ αφτιά μου, καθώς και ηχητικό τρένου. Ο συνδυασμός αυτός, με τις εικόνες που απλόχερα μού δημιουργήθηκαν από την πένα της Κατερίνας, ήταν εκρηκτικός και μοναδικός. Όταν ολοκλήρωσα το αριστούργημα αυτό, στενοχωρήθηκα γιατί ήθελα ακόμα ένα κεφάλαιο αλλά με λύτρωσε, μπορώ να πω. Κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε άνετα να γίνει τριλογία. Θα ήμουν από τους πρώτους που θα γινόμουν φαν αυτής.

Το συνιστώ σε όλους τους φαν του είδους και όχι μόνο. Μπράβο σου, Κατερίνα μου!



Νυχτερινό Τρένο

Κατερίνα Θεοδώρου


Η Αγγελική Μαρτίνου, µια νεαρή γυναίκα, ξυπνά σε έναν έρηµο σταθµό τρένων. Το τοπίο µοιάζει εντελώς άγνωστο σε αυτήν. Δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε εκεί ενώ η άγνοια για το παρελθόν της µεγαλώνει τη δυσφορία της. Ο παγωµένος αέρας, το σκοτάδι και τα θηρία του δυσχεραίνουν περισσότερο τη θέση της. Όταν µια αγέλη λύκων οσµίζεται τον φόβο της και πλησιάζει επικίνδυνα, το Νυχτερινό Τρένο σαν από µηχανής θεός, σταµατά στην έρηµη πλατφόρµα και την καλεί σε επιβίβαση.


Το ταξίδι για το Άγνωστο µόλις ξεκινά…


Γρήγορα διαπιστώνει ότι δεν είναι µόνη της σε αυτήν την περιπέτεια. Δυο γυναίκες και τρεις άνδρες συναντιούνται στο ίδιο βαγόνι, έχοντας την ίδια σύγχυση. Ωστόσο, ο καθένας τους φαίνεται πως κρύβει θανάσιµα µυστικά. Το Νυχτερινό Τρένο επιταχύνει επικίνδυνα και οδεύει στον εκτροχιασµό.


…µόνο που σε αυτό το τρένο τίποτα δεν είναι όπως δείχνει…


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ