Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Νέες κυκλοφορίες
από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο 

Καινούργιο αγόρι
Tracy Chevalier

Σειρά:The Hogarth Shakespeare Project
Μεταφραστής: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σελίδες: 256
Ημερομηνία Έκδοσης:19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν το Hogarth Shakespeare Project: τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών ξαναγράφονται από σπουδαίους συγγραφείς όλου του κόσμου.

Ο εντεκάχρονος Οσέι Κοκότε, γιος διπλωμάτη, φτάνει στο καινούργιο του σχολείο –το τέταρτο που αλλάζει μέσα σε έξι χρόνια– και χρειάζεται οπωσδήποτε έναν σύμμαχο για να επιβιώσει. Η τύχη τού χαμογελά και συνδέεται με το πιο δημοφιλές κορίτσι του σχολείου την Ντι. Όμως ένας συμμαθητής του δεν μπορεί να ανεχθεί αυτή τη φιλία: O Ίαν αποφασίζει να καταστρέψει τη σχέση αυτού του μαύρου αγοριού με το χρυσαφένιο κορίτσι. Στο τέλος αυτής της μέρας, το σχολείο και τα βασικά πρόσωπα που κινούνται σ’ αυτό, δάσκαλοι και μαθητές εξίσου, δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιοι. 
Η τραγωδία του Οθέλλου μεταφέρεται σε μια σχολική αυλή στα προάστια της Ουάσινγκτον της δεκαετίας του 1970 από την πένα της αγαπημένης συγγραφέα του μπεστ σέλερ Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Έρωτες, ανασφάλειες, παιχνίδια μικροπολιτικής, το σχολείο είναι το ιδανικό σκηνικό για τον σαιξπηρικό Οθέλλο. Η ανάγνωση της ιστορίας προκαλεί έναν καταιγισμό συναισθημάτων από την πρώτη ως τη σοκαριστική τελευταία της λέξη.
Irish Independent

Μια συμπαγής, δραματική αφήγηση γεμάτη ίντριγκες και ανατροπές. Οι εφήμερες αντιπαλότητες και συμμαχίες που επικρατούν στο σχολικό προαύλιο αντικατοπτρίζουν ευφυώς την ατμόσφαιρα του πρωτότυπου έργου. 
Daily Express

Η Chevalier αναδιανέμει τους ρόλους του έργου για να αναδείξει συγκεκριμένες παθολογίες της δικής μας εποχής. Ο τρόπος που μεταφέρει το σχέδιο του Ιάγου στη σχολική αυλή προσφέρει μία σκοτεινή απόλαυση. 

Washington Post

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο
50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο 
σε Ρόλο
Μελίνα Χατζηγεωργίου, Άβρα Αυδή

Σελίδες: 464
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο πραγµατεύεται την τεχνική Δάσκαλος σε Ρόλο που αποτελεί βασική τεχνική της μεθόδου του Εκπαιδευτικού Δράµατος (Drama in Education). Περιλαµβάνει σύντοµη εισαγωγή στο Εκπαιδευτικό ?ράµα, παρουσιάζει το θεωρητικό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται η τεχνική και προτείνει τις βασικές κατευθύνσεις για τη χρήση της. Συγκεκριµένα, αναλύει συστηµατικά τη διαδικασία µε την οποία ο δάσκαλος επιλέγει, σχεδιάζει και εφαρµόζει έναν ρόλο, στο πλαίσιο οµαδικού αυτοσχεδιασµού µε µαθητές. Επιπλέον, το βιβλίο περιλαµβάνει 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια µε ?άσκαλο σε Ρόλο. Πρόκειται για µαθήµατα ?ράµατος µε ?άσκαλο σε Ρόλο τα οποία σχεδίασαν φοιτητές του Τµήµατος Θεάτρου του ΑΠΘ µε την εποπτεία των συγγραφέων κατά την περίοδο 2007-2016. Τα µαθήµατα έχουν ήδη εφαρµοστεί σε σχολεία της Πρωτοβάθµιας και της ?ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.


Στόχος του βιβλίου, που συνδέεται άµεσα µε το βιβλίο «Η τέχνη του δράµατος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» (Μεταίχµιο, 2007), είναι να προσφέρει ένα παιδαγωγικό εργαλείο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθµίδων, σε θεατροπαιδαγωγούς, σε φοιτητές θεατρολογίας, δραµατικών σχολών, παιδαγωγικών τµηµάτων, και γενικά σε όλους όσοι ασχολούνται µε τη θεατρική παιδεία και αποβλέπουν στην προαγωγή της δηµιουργικής εκπαίδευσης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

«Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη…»
Ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού
Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου

Σελίδες: 288
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κρήτη, ένας τόπος γεµάτος αντιθέσεις. Τίποτα δεν είναι όµοιο µε κάποιο άλλο. Τα τοπία εναλλάσσονται συνεχώς. Βουνό, κάµπος, θάλασσα, όλα πλάι πλάι. Τη µια βρίσκεσαι στον χιονισµένο Ψηλορείτη, στις Μαδάρες, στο οροπέδιο του Λασιθίου και την εποµένη έρχεσαι αντιµέτωπος µε το καυτό Λιβυκό. Το χέρσο τοπίο το διαδέχονται καταπράσινες φυτείες µε ελιές, αµπέλια και οπωροφόρα. Στην πέτρινη αγριάδα της νοτιοδυτικής ακτογραµµής, µικρές πανέµορφες και δαντελένιες ακρογιαλιές εισχωρούν στον βράχο προσφέροντας γαλήνη. Και στη µέση ο άνθρωπος. Με συνεχή παρουσία στο νησί από τη νεολιθική εποχή µέχρι τις µέρες µας, ο άνθρωπος, ο δηµιουργός της σπουδαίας ιστορίας του νησιού. Τις περιόδους των µεγάλων ανατάσεων (µινωικός πολιτισµός, κρητική αναγέννηση, αγώνες για τη λευτεριά) διαδέχονταν εποχές σκοτεινές, σκληρές και επώδυνες. Παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποί της έβρισκαν πάντα τη δύναµη να συνεχίζουν...
Πώς να χωρέσει η Κρήτη σ’ ένα βιβλίο!

Μέσα από πλούσιο υλικό αποτυπώνονται η ζωή και οι δραστηριότητες των κατοίκων της Κρήτης. Συγκεκριµένα στο βιβλίο περιλαµβάνονται: 
• Πλούσιο φωτογραφικό υλικό
• Πληροφορίες για τα ήθη, τα έθιµα, τη χλωρίδα, την πανίδα, τη διατροφή, τη µυθολογία, τα αρχαιολογικά ευρήµατα και την ιστορία της Κρήτης, καθώς και κείµενα που αφορούν πρόσωπα από την Κρήτη που έµειναν στην ιστορία
• Κείµενα λογοτεχνών, περιηγητών και επισκεπτών

• Ποιήµατα, τραγούδια και µαντινάδες

------------------------------------------------------------------------------

Γυναίκες & εξουσία
Ένα μανιφέστο
Mary Beard

Μεταφραστής: Κατερίνα Σχινά
Σελίδες: 136
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΩΝ SUNDAY TIMES

Με δηκτικό χιούμορ, η πιο διάσημη κλασικίστρια της Μεγάλης Βρετανίας η Mary Beard καταπιάνεται με ζητήματα του φύλου και ανατρέχει στην αρχαιότητα για να φωτίσει την κακομεταχείριση που έχει επιφυλάξει η ιστορία διαχρονικά στις ισχυρές γυναίκες. Με παραδείγματα τόσο από τον κλασικό κόσμο όσο και από τη σύγχρονη εποχή, η Beard, θύμα η ίδια διαδικτυακού σεξισμού, διερευνά με τόλμη τα πολιτισμικά θεμέλια του μισογυνισμού και τις βαθιά εδραιωμένες προκαταλήψεις μας για τη σχέση των γυναικών με την εξουσία και αναρωτιέται: 

Εάν θεωρείται πως οι γυναίκες δεν βρίσκονται 
πλήρως εντός των δομών της εξουσίας, είμαστε 
βέβαιοι ότι χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε 
τις γυναίκες και όχι την εξουσία;


ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ιδιοφυές
Guardian

Ένα φεµινιστικό βιβλίο που θα γίνει κλασικό. 
Observer

Ένα ακαταµάχητο κάλεσµα στις γυναίκες να υψώσουν τη φωνή και το ανάστηµά τους.

People

--------------------------------------------------------------

Περπατώντας στην Αθήνα
Νίκος Βατόπουλος

Σελίδες: 176
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τα κείμενα και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε αυτήν την έκδοση είναι σπαράγματα πρόσφατων μοναχικών περιπλανήσεων σε δρόμους της Αθήνας... Είναι μία μικρή ελεγεία στο μέτρο του πολιτισμού που γέννησε η Αθήνα και που εξακολουθεί και σήμερα να επιμένει να αναφύεται, έστω και αν μοιάζει απρόσκλητος, περιθωριοποιημένος και αγνοημένος. Η Αθήνα παραμένει μία μήτρα αφηγήσεων και αυτό που εκλύει έχει τεράστια συσπειρωτική δύναμη. Είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να περιγράψει και ακόμα πιο δύσκολα να μοιραστεί με άλλους που δεν γνώρισαν αυτήν την πόλη. Αλλά όταν βρεθεί ο κοινός τόπος, όταν εντοπιστεί ο κοινός δίαυλος, ο δεσμός αυτός μοιάζει να είναι ακατάλυτος.


από τον πρόλογο του Νίκου Βατόπουλου

------------------------------------------------------------------------

Λοιπόν, θα πάψεις, σε παρακαλώ;
Raymond Carver

Μεταφραστής: Γιάννης Τζώρτζης
Σελίδες: 296
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η συγκεκριμένη συλλογή ιστοριών, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 1976, δημιουργώντας τεράστια αίσθηση, σύστησε στο αναγνωστικό κοινό έναν συγγραφέα ο οποίος ήταν προορισμένος να γίνει κλασικός. Τα διηγήματά του ισορροπούν ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα της καθημερινής ζωής συνηθισμένων ανθρώπων και τον ανέδειξαν στον αμερικανό Τσέχοφ.
Η έκδοση πλαισιώνεται από αναλυτικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του και εκτενές επίμετρο του μεταφραστή.


ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ο Κάρβερ είναι ο φυσικός διάδοχος του πραγματικού μέντορά του, του Άντον Τσέχοφ.
Financial Times

Με μοναδική εγρήγορση συλλαμβάνει το μοναδικό, φαινομενικά ασήμαντο γεγονός που αλλάζει δραματικά την πορεία μιας ζωής ή της σχέσης δυο ανθρώπων.
Sunday Telegraph

O Κάρβερ είναι ο απόλυτος μετρ της διαυγούς και εύγλωττης λεπτομέρειας.
Daily Telegraph

Ο Κάρβερ είναι συγγραφέας συγκλονιστικής εντιμότητας και συμπόνιας. Απαλλαγμένος εντελώς από επιτήδευση και μελοδραματισμό, περιγράφει και αποκαλύπτει τον κόσμο όπως τον συλλαμβάνει το μάτι του. Με τέτοια καθαρότητα που σχεδόν σου ραγίζει την καρδιά.

Washington Post

--------------------------------------------------------------------

Αρχάριοι
Raymond Carver

Σελίδες: 336
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο Αρχάριοι είναι η πιο διάσημη συλλογή διηγημάτων του (η οποία είχε κυκλοφορήσει αρχικά με τον τίτλο Για τι πράγµα µιλάµε όταν µιλάµε για αγάπη), πριν από τη διαδικασία της επιμέλειας. Είναι η μη επιμελημένη εκδοχή του αριστουργήματος το οποίο περιέκοψε σε μεγάλο βαθμό ο επιμελητής και μέντορας του Κάρβερ, Γκόρντον Λις, και το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1981.
Το αποκατεστημένο κείμενο συνιστά μια συναρπαστική ματιά στην αισθητική ενός σπουδαίου συγγραφέα, που διακρίθηκε για τη λιτότητα του ύφους του αλλά και ένα απολαυστικό λογοτέχνημα που φωτίζει την ουσία των πραγμάτων, τις μικρές τραγωδίες που κρύβονται κάτω από την κανονικότητα της καθημερινής ζωής.
Η έκδοση πλαισιώνεται από αναλυτικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του, σημείωμα των επιμελητών της αποκατεστημένης έκδοσης και εκτενές επίμετρο του μεταφραστή.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ο Κάρβερ είναι ο φυσικός διάδοχος του πραγματικού μέντορά του, του Άντον Τσέχοφ.
Financial Times

Με μοναδική εγρήγορση συλλαμβάνει το μοναδικό, φαινομενικά ασήμαντο γεγονός που αλλάζει δραματικά την πορεία μιας ζωής ή της σχέσης δυο ανθρώπων.
Sunday Telegraph

O Κάρβερ είναι ο απόλυτος μετρ της διαυγούς και εύγλωττης λεπτομέρειας.
Daily Telegraph

Ο Κάρβερ είναι συγγραφέας συγκλονιστικής εντιμότητας και συμπόνιας. Απαλλαγμένος εντελώς από επιτήδευση και μελοδραματισμό, περιγράφει και αποκαλύπτει τον κόσμο όπως τον συλλαμβάνει το μάτι του. Με τέτοια καθαρότητα που σχεδόν σου ραγίζει την καρδιά.

Washington Post

---------------------------------------------------------------

Καθεδρικός ναός
Raymond Carver

Σελίδες: 264
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η συγκεκριμένη συλλογή κυκλοφόρησε το 1983. Οι ιστορίες του Κάρβερ, γεμάτες κοφτερές λεπτομέρειες, εικόνες και διαλόγους, αποκαλύπτουν με μαεστρία τον πόνο, τη δυστυχία και, καμιά φορά, τον τρόμο που κρύβεται πίσω από το συνηθισμένο και το μπανάλ. Ο Κάρβερ συλλαμβάνει τα ηλεκτρικά ρεύματα και την απόγνωση που κυνηγούν τη ζωή των ανθρώπων και τη σφραγίζουν ανεξίτηλα.

Η έκδοση πλαισιώνεται από αναλυτικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του και εκτενές επίμετρο του μεταφραστή.

----------------------------------------------------------

Η αναλαμπή
Νίκος Θέμελης

Σελίδες:  824
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Η ιστορία μιας οικογένειας που θέλει να προκόψει, ν’ ανεβεί κοινωνικά, να ορίσει την ταυτότητά της με την αστική τάξη στην οποία ανήκει. Το μεγάλο μυστικό της οικογένειας που σέρνεται πάνω από τριάντα χρόνια και τη σφραγίζει. Δρόμοι ζωής, που αναμετρώνται με τη Μεγάλη Ιδέα, τον Διχασμό, τη Μικρασιατική Καταστροφή, ξετυλίγονται στην Πάτρα, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο Βερολίνο.

---------------------------------------------------------

Η ανατροπή
Νίκος Θέμελης

Σελίδες:  632
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Λίγο πριν το γύρισμα του 1900, ενώ η αστική τάξη διευρύνει την ακτινοβολία της και την ισχύ της, οι αυτοκρατορίες που απλώνονται στη χερσόνησο του Αίμου μέχρι ψηλά στη Νότια Ρωσία, αμφισβητούνται από κάθε λογής κινήματα. Κινήματα απελευθέρωσης από δυνάστες ή κατακτητές, από αλλοεθνείς ή αλλόδοξους, απ' οτιδήποτε κρατάει τον κόσμο δεμένο στο χθες, στο τέλμα, στην υποταγή, πνίγει τις ικανότητές του και κάθε φωνή για ελευθερία και δικαιοσύνη. Στον κόσμο αυτό, μια γυναίκα αποφασίζει τον δικό της μακρύ δρόμο για μια ζωή που θέλει η ίδια να ορίζει με τα αισθήματά της, τις ιδέες της και τις επιλογές της. Μια ζωή που η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη, μαζί με τις ανατροπές που παρασέρνουν έθνη και κοινωνίες.

Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος [2001]

Βραβείο Μυθιστορήματος – Περιοδικό Διαβάζω [2001]

------------------------------------------------------------------------

Η αναζήτηση
Νίκος Θέμελης

Σελίδες:  480
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Έξι πρόσωπα αφηγούνται ισάριθμες ιστορίες και συνθέτουν συγχρόνως την περιπέτεια ζωής του κεντρικού ήρωα και των σχέσεών τους μαζί του. Σχέσεις εξουσίας και δεσμοί καταπίεσης, αλλά και σχέσεις φιλίας και έρωτα, ελευθερίας και δημιουργίας. Σ' έναν κόσμο που φεύγει και σ' έναν κόσμο που έρχεται, στα τέλη του περασμένου αιώνα και στις αρχές του 20ού, κάποιοι αναζητούν καινούργιες απαντήσεις, συγκρούονται για τις ιδέες τους, κυνηγούν προσωπικά και συλλογικά οράματα.

-------------------------------------------------------------

Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι
Jurgen Banscherus

Μεταφραστής:  Μαρία Αγγελίδου
Σελίδες:  184
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Γιάκομπ έχει περίεργη σχέση με τους αριθμούς και τα νούμερα, ξέρει απέξω λίστες ολόκληρες με τις επιδόσεις των αθλητών στον στίβο. Για τους συμμαθητές του, βέβαια, είναι «τρελάρας». Η Φατίμα είναι καινούρια στην τάξη. Είναι από την Αλγερία και με το μακρύ φουστάνι της και το μαντίλι στο κεφάλι… είναι λιγάκι παράξενη. Όταν ο Γιάκομπ προσπαθεί να της πιάσει την κουβέντα, εκείνη δεν τον κοιτάζει καν! Αυτό δεν του αρέσει. Μα όταν τη βλέπει στον δρόμο για το σπίτι να τρέχει πιο γρήγορα από τον πρωταθλητή του σχολείου, αποφασίζει να την προπονήσει, να τη βοηθήσει να γίνει πρωταθλήτρια. Λίγο αργότερα οι γιατροί βρίσκουν μια κύστη στο κεφάλι του Γιάκομπ. Παρόλο που πρέπει να μπει στο νοσοκομείο και να χειρουργηθεί, δεν εννοεί να παραιτηθεί από το σχέδιό του. Κόντρα σ’ όλα τα εμπόδια – κόντρα στους συμμαθητές που τον κοροϊδεύουν και τον απειλούν. Κόντρα στην αρρώστια του. Κόντρα στην οικογένεια της Φατίμα.


ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

-------------------------------------------------------------

Οι πεταλιές της Κορίνας
Φιλιώ Λαζανά

Σειρά: Ιστορίες που ζεις δυνατά
Εικονογράφος:  Πέγκυ Φούρκα
Σελίδες:  96
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Κορίνα είναι ένα πλάσμα υπέροχο! Μπορεί να είναι πεισματάρα και να σιχαίνεται το ροζ (αυτό τουλάχιστον θα σας πουν όσοι τη γνωρίζουν), αλλά έχει και μια μεγάλη αγάπη: το ποδήλατο! Από τότε που το ανακάλυψε, δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ούτε καν στον ύπνο της. Η ζωή της γυρίζει γύρω από τις ρόδες του ποδηλάτου και όταν μεγαλώσει κι άλλο ονειρεύεται να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ποδηλασίας!

Όμως ένα αναπάντεχο γεγονός φρενάρει το όνειρό της και αλλάζει μια για πάντα τη ζωή της. Θα καταφέρει η Κορίνα να χρησιμοποιήσει το πείσμα που τη διακρίνει για να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια της; Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ένα παιδί να παρακάμψει οποιοδήποτε εμπόδιο και να κυνηγήσει μέχρι τέλους το όνειρό του;

-------------------------------------------------------------------

Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο
Ingo Siegner

Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
Μεταφραστής:  Μαρία Αγγελίδου
Εικονογράφος:  Ingo Siegner
Σελίδες:  80
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Το 11ο βιβλίο της σειράς.



-------------------------------------------------------------------------------

Ο λυράρης και οι νεράιδες
Αγγελική Δαρλάση

Σειρά: Ιστορίες Νεοελληνικής μυθολογίας
Εικονογράφος:  Βασίλης Γρίβας
Σελίδες:  36
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Η σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας μάς καλεί να θυμηθούμε και να γοητευτούμε ξανά από τα λόγια αλλοτινών καιρών, λόγια που παρηγορούσαν, συντρόφευαν, λόγια που προσπαθούσαν να εξηγήσουν όσα φόβιζαν ή μάγευαν κάποτε τους ανθρώπους. Ιστορίες βασισμένες στις παραδόσεις μας, που περνούσαν προφορικά από γενιά σε γενιά… για να τις διαβάζουμε μαζί με τα παιδιά μας σήμερα• σήμερα που δεν αφηγούμαστε όπως άλλοτε.

----------------------------------------------------------------

Η Ελαφίνα της Κερύνειας
Μαρία Αγγελίδου

Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Εικονογράφος:  Ίρις Σαμαρτζή
Σελίδες:  40
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες.

----------------------------------------------------------------

Ο κάπρος του Ερύμανθου
Μαρία Αγγελίδου

Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Εικονογράφος:  Ίρις Σαμαρτζή
Σελίδες:  40
Ημερομηνία Έκδοσης: 19/04/2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ