Βιβλιοκριτική: «Αδιέξοδο» του Jorn Lier Horst


Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός


Η άποψή μου:


Ένα συναρπαστικό ταξίδι με αναπάντεχα ερωτήματα και ένα φαύλο κύκλο που συνοδεύει την περίπλοκη και άκρως αινιγματική ιστορία. Ένα βιβλίο του οποίου οι σελίδες φεύγουν αβίαστα και με ένα μοναδικό τρόπο γραφής, που σε κάνει να αδημονείς για την συνέχεια, μέχρι να φτάσεις στην τελική επίλυση του μυστηρίου.

Ο επιθεωρητής σε αυτό το νέο αστυνομικό βιβλίο του Jorn Lier Horst, Βίλιαμ Βίστιν, έχει να εξιχνιάσει ένα μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση του Γιενς Χούμελ, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς με το ταξί του, στις 6 Ιανουαρίου χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω του. Η υπόθεση έκλεισε προσωρινά καθώς οι έρευνες οδηγούσαν σε αδιέξοδο. Τώρα, νέα στοιχεία έρχονται να δώσουν φως στις σκοτεινές γωνιές της υπόθεσης, κάνοντας τον Βίστιν να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο τις έρευνές του.

Από την άλλη μεριά, η Σοφίε Λουν, αφήνει πίσω της μια καλοπληρωμένη δουλειά στο Όσλο και έρχεται ξανά πίσω στο πατρικό της, μετα απο χρόνια, μαζί με την μικρή της κόρη την Μάγια για να αποδεχτεί την μεγάλη κληρονομιά που της άφησε ο Γέρος -όπως συνήθιζε να λέει τον πάππου της, τον Φρανκ Μαντ, τον άψυχο έμπορο ναρκωτικών. Το σπίτι είναι πολύ μεγάλο και ό,τι πρέπει για την νέα αρχή που γύρευε η Σοφίε. Το ίδιο σπίτι όμως κρύβει και πολλά μυστικά, τα οποία η ίδια αγνοεί αλλά το σημαντικότερο αίνιγμα για εκείνη κρύβεται στο μεγάλο χρηματοκιβώτιο του υπογείου το οποίο πιάνει το μισό δωμάτιο. Μυστικά κρυμμένα που περιμένουν για να βγουν στο φως. Τώρα, ο επιθεωρητής είναι σίγουρος για τα επόμενα βήματά του και με τις κατάλληλες έρευνες και βοήθεια από αυτόπτες μάρτυρες -οι οποίοι δεν είναι πάντα και πολύ συνεργάσιμοι- είναι έτοιμος για έναν ακόμη θρίαμβο στον κατάλογο των επιτυχιών του ή μήπως όχι;

Ο συγγραφέας και σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημά του, γεμάτο με σασπένς και μυστήριο, μας βοηθά με ένα όμορφο και ήρεμο τρόπο να εμβαθύνουμε στα ερωτήματα που μας προκαλούν οι αρχικές σελίδες. Όσο το ταξίδι γίνεται ολοένα και πιο βαθύ, μπαίνοντας στο κύριο θέμα, μας γεννά πολλές αμφιβολίες γύρω από το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο έγκλημα καθώς και γύρω από το σπίτι του Μαντ.

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία αστυνομική βιβλιοθήκη.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Jorn Lier Horst
Αδιέξοδο

Σημειωμένα χαρτονομίσματα κι ένα περίστροφο. Τα αποτυπώματα δείχνουν τον ένοχο. Ο Βίλιαμ Βίστιν έχει τις αμφιβολίες του. Οι έρευνες οδηγούνται σε αδιέξοδο… Κατεβαίνει στο υπόγειο. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και πνιγηρή. Το τεράστιο σκουριασμένο χρηματοκιβώτιο του παππού της είναι κλειδωμένο. 
Η Σοφίε Λουν δεν είναι σίγουρη πως θέλει να δει το περιεχόμενό του. 
Ο διαβόητος λαθρέμπορος ναρκωτικών Φρανκ Μαντ πέθανε τον χειμώνα που πέρασε, αφήνοντας κληρονομιά αυτό το ερειπωμένο σπίτι. Σίγουρα κάτι ύποπτο κρύβεται εκεί μέσα…
Την ίδια εποχή εξαφανίζεται μυστηριωδώς ένας οδηγός ταξί, ενώ έξι μήνες μετά μια νεαρή κοπέλα δολοφονείται με δύο σφαίρες.
Αναπάντεχα, μια σημαντική μαρτυρία στρέφει τις υποψίες σε έναν σεσημασμένο κακοποιό, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή, και όλοι είναι πρόθυμοι να αρπάξουν αυτή τη λύση, ακόμα κι αν δεν ταιριάζει απόλυτα με τα γεγονότα. Όλοι εκτός από τον επιθεωρητή Βίστιν…

Μακριά από φτηνούς εντυπωσιασμούς και τεχνητό σασπένς, ο πολυβραβευμένος Jorn Lier Horst υπογράφει ακόμα ένα καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα, που στηρίζεται σε ρεαλιστικούς χαρακτήρες, έντονη ατμόσφαιρα και ένα ιδιοφυές στήσιμο της ιστορίας.


Το βιβλίο κυκλοφορεί 



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ