Βιβλιοκριτική: «Κυνηγητό Θανάτου» των James Patterson και Michael Ledwidge



Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός

Η άποψή μου:

Κυνηγητό θανάτου, ένας τίτλος που ταυτίζεται άμεσα με το ανθρωποκυνηγητό ανάμεσα στον ντεντέκτιβ Μπένετ και τον δολοφόνο. Οι James Patterson και Michael Ledwidge ζωντανεύουν μέσα σε αυτό το βιβλίο μια φτηνή και άρρωστη καθημερινή πραγματικότητα που ζούμε με περιγραφές και ζωντανές εικόνες την στιγμή που συμβαίνουν. Δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες που συνδέονται με διαφορετικό σκοπό η κάθε μια, είναι έτοιμες να μην κάνουν πίσω στο στόχο τους. 

Από την μια παρατηρούμε προσεκτικά έναν άρρωστο άνθρωπο που προσπαθεί να αλλάξει προς το «καλύτερο» τον κόσμο· βάζοντας σε σειρά και προτεραιότητα την τάξη του. Ο αποκαλούμενος Δάσκαλος με την ανυποψίαστη για φόνο εμφάνισή του, περπατά ανενόχλητος στην πόλη της Νέας Υόρκης ενώ στο διαταραγμένο του μυαλό γυρνούν τα αρρωστημένα σχέδιά του. 

Και από την άλλη ο ντετέκτιβ Μάικ Μπένετ που αφιερώνει τα πάντα στην εύρεση του. Ο ίδιος, χάνοντας την αγάπη της ζωής του, μένει να φροντίζει τα παιδιά τους με πολύ δυσκολία και κόπο αλλά πάντα στη σκέψη του, έρχεται η εναλλακτική γαλήνια ιδέα της γυναίκας του, Μέιβ, και γαληνεύει.

Εξαιρετικές εναλλαγές σκηνών με ανάλαφρη γραφή και ζωντανές περιγραφές και με έντονο χαρακτήρα. Πιστεύω δεν θεωρείτε άδικα το αφεντικό της αστυνομικής λογοτεχνίας ο James Patterson.




Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κυνηγητό Θανάτου
James Patterson - Michael Ledwidge


Ένας δολοφόνος που δουλεύει μεθοδικά και αυτοαποκαλείται ο Δάσκαλος έχει αναλάβει το καθήκον να συμμορφώσει τη Νέα Υόρκη σκοτώνοντας τα αλαζονικά αφεντικά της. Θα μάθει σε όλους πώς να φέρονται αλλιώς τους περιμένει βέβαιος θάνατος. 
Ο φονικός παροξυσμός του προκαλεί μαζική υστερία στην πόλη και η Αστυνομία της Νέας Υόρκης δοκιμάζεται – περισσότερο απ’ όλους όμως ο ντετέκτιβ Μάικλ Μπένετ, ο οποίος θα παρασυρθεί σε ένα κυνηγητό θανάτου με τον δολοφόνο, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα.  
Θα καταφέρει ο Δάσκαλος να ολοκληρώσει την αποστολή του παρά τις προσπάθειες του ντετέκτιβ Μπένετ και με ποιο τίμημα;

Ο James Patterson είναι ο νούμερο 1 παραμυθάς της Αμερικής.
Forbes

Το αφεντικό της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Ian Rankin, συγγραφέας

Εξαιρετικό. Σαν να διαβάζεις σε βιβλίο μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις. Ένα απόλυτα ψυχαγωγικό ανάγνωσμα.
News of the World

Ρυθμός που κόβει την ανάσα. Διαθέτει το χαρακτηριστικό στιλ του Πάτερσον που πάντοτε μας ενθουσιάζει. 
Daily Mail


Η σελίδα του βιβλίου εδώ 

Kυκλοφορεί 
από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Share:

1 σχόλιο:

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ