Βιβλιοκριτική: «Μείον δεκαοκτώ» του Stefan Ahnhem


Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός

Η άποψή μου:

Εθιστικό και άκρως ψυχωτικό βιβλίο με πινελιές και λέξεις ατμοσφαιρικής ταινίας τρόμου. Τρομακτικές εικόνες από παντού δίχως να σε αφήνουν να ησυχάσεις στιγμή συνθέτουν το σκηνικό του δολοφόνου. Ο συγγραφέας εμβαθύνει πολύ στο μυαλό και στην ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου διαταραγμένου, στον οποίο και αρέσει να βασανίζει τα θύματά του, έχοντας αποκοιμηθεί με διάφορα τεχνάσματα του. 

Από την άλλη μεριά, βλέπουμε την τεράστια προσπάθεια της αστυνομίας και του εγκληματολογικού να θέλουν να εισβάλουν και να εισχωρήσουν περισσότερο στην επίλυση του άλλοτε γρίφου που συγκλονίζει ολόκληρη την πόλη του Χέλσινγκποργκ. Τα λάθη και οι παγίδες πολλές, με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια των ειδικών να πέφτει συνεχώς στο κενό με αποτέλεσμα οι λαβύρινθοι να μεγαλώνουν - την ίδια στιγμή που τα θύματα πληθαίνουν.


Ένα συγκλονιστικό και μοναδικό παιχνίδι με την λογική και την παράνοια. Ο Stefan Ahnhem προσπαθεί με δεξιοτεχνία να μας κάνει να αναρωτηθούμε ακόμα για τους κύριους χαρακτήρες, ότι μπορεί και εκείνοι να είναι ένοχοι και να βρίσκονται πίσω από αρρωστημένα και παρανοϊκά παιχνίδια που δύσκολα συλλέγει του ανθρώπου ο νους.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Stefan Ahnhem

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕΡΑ. 
Ένα αυτοκίνητο τρέχει με ταχύτητα στους δρόμους του Χέλσινγκμποργκ. Φτάνει στο λιμάνι και ο οδηγός πατά γκάζι και πέφτει στην παγωμένη μαύρη θάλασσα.

ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
Όμως δεν είναι αυτοκτονία. Η αυτοψία αποκαλύπτει ότι αυτός ο άντρας είναι νεκρός εδώ και πολύ καιρό. Δολοφονήθηκε πριν από δύο μήνες και το σώμα του είχε καταψυχθεί στους 18 βαθμούς υπό το μηδέν…

ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

Καθώς ανακαλύπτονται όλο και περισσότερα πτώματα, ο Φάμπιαν Ρισκ καλείται να κυνηγήσει έναν δολοφόνο με αποστολή να διατηρεί τα θύματά του στην κατάψυξη και να δημιουργεί το τέλειο σκηνικό θανάτου…

Πιο αγωνιώδες από τον Jo Nesbo, πιο σκοτεινό από τον Stieg Larsson
Tony Parsons, δημοσιογράφος και συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων

Το βιβλίο κυκλοφορεί 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ