Βιβλιοκριτική: «Το αυτό» Τόμος 1 του Stephen King



Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός


Η άποψή μου:


Καταιγιστικό και συγχρόνως τρομακτικό θα έλεγα ότι είναι αυτό το βιβλίο. Ο συγγραφέας μέσα από αυτό το βιβλίο θέλει να μας περάσει μηνύματα που συναντάμε καθημερινά. Μηνύματα που οι περισσότεροι αγνοούν ή δε θέλουν να δουν. Ένα από αυτά που κυριαρχούν είναι ο εκφοβισμός από τους λεγομένους "νταήδες" που με την παρέα τους, τρομοκρατούν τα μικρότερα παιδιά. Το σημερινό μπούλινγκ.

Η ιστορία παρακολουθεί τη ζωή εφτά παιδιών που μέσα από τα εμπόδια της καθημερινής ζωής, στο σπίτι, βρίσκουν πάντα χρόνο και είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά. Την ηρεμία της δυνατής παρέας τους, όμως, έρχεται να χαλάσει ένα "τέρας" που στοιχειώνει τη μικρή πόλη του Ντέρι· κάτι που μετράει χρόνια αλλά και αιώνες ζωής. Ο λόγος για τον χορευτή κλόουν Πένιγουαιζ που κάθε 27 χρόνια έρχεται για να στοιχειώσει τις ζωές μικρών παιδιών παίρνοντάς τους τη ζωή και σέρνοντάς τους βαθιά κάτω στο σκοτάδι του.

Εκεί, στον δικό του κόσμο.
Εκεί, όπου όλα επιπλέουν.

Ο τεράστιος αυτός συγγραφέας, ο Στίβεν Κινγκ που μόνο εκείνος ξέρει να "τρομάζει" τους αναγνώστες του, μας ταξιδεύει με ένα δικό του τρόπο μέσα στα άδυτα μονοπάτια της κάθε ιστορίας του. Η Ομίχλη, η λάμψη και πολλά ακόμη είναι μόνο δύο από τα αριστουργήματα που έκαναν παγκόσμια επιτυχία και βρήκαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και στη μεγάλη οθόνη.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Stephen King


Πλήρης έκδοση χωρίς περικοπές

Εκεί κάτω όλοι επιπλέουμε…

Ένα αγοράκι με κίτρινο αδιάβροχο τρέχει χαρούμενο δίπλα σ’ ένα χάρτινο καραβάκι που αρμενίζει σ’ ένα πλημμυρισμένο από τη βροχή ρείθρο. Η βροχή έχει κοπάσει πια, και πέφτει στην κίτρινη κουκούλα σαν ψιλόβροχο σε τσίγκινη στέγη. Το αγόρι με το κίτρινο αδιάβροχο είναι ο Τζορτζ Ντένμπροου, κι εκείνη τη φθινοπωρινή ημέρα ήταν έξι χρονών…

Αυτό που κάνει τη μικρή πόλη του Ντέρι τόσο τρομακτικά διαφορετική από τις άλλες είναι όλα εκείνα που βλέπουν –και αισθάνονται– μόνο τα παιδιά.

Στα φρεάτια και τους υπονόμους, το Αυτό καραδοκεί και παίρνει τη μορφή εφιάλτη, του βαθύτερου τρόμου που φωλιάζει σε κάθε παιδί. Όμως, πότε πότε, το Αυτό προβάλλει από τα ζοφερά και υγρά βάθη, αρπάζει, διαμελίζει, σκοτώνει…

Τα χρόνια περνούν, τα παιδιά μεγαλώνουν, εγκαταλείπουν την πόλη, λησμονούν. Μέχρι τη στιγμή που κάποιος τους καλεί να επιστρέψουν, για να αντιμετωπίσουν για μία ακόμα φορά το Αυτό, που σαλεύει σαν ερπετό στα σκοτεινά έγκατα της μνήμης τους καθώς αναδύεται  για να μετατρέψει τους εφιάλτες του παρελθόντος σε μια ανείπωτα φρικτή πραγματικότητα.

Το θρυλικό έργο του Stephen King για πρώτη φορά στον κινηματογράφο!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ