Βιβλιοκριτική: «Ο πρίγκιπας κοράκι» της Elizabeth Hoyt



Γράφει
η 'Ελσα Σπανού


Η άποψή μου:

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς Πρίγκιπες βλέπουμε τη ζωή της νεαρής χήρας Άννας Ρεν, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει οικονομικά ­–σε καθημερινή βάση– ύστερα από τον χαμό του συζύγου της. Με τα έσοδά της να λιγοστεύουν και τις ανάγκες του σπιτιού να πληθαίνουν –με αποκορύφωμα τη βασικότερη, αυτή της τροφής–, η Άννα αποφασίζει να ψάξει για δουλειά, αδιαφορώντας για τις ενστάσεις της πεθεράς της, που θεωρεί ότι μια κυρία του καλού κόσμου δεν επιτρέπεται να εργάζεται.

Στην αρχή η αναζήτηση εργασίας στο Λιτλ Μπάτλφορντ αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, ωστόσο, δεν αργεί να έρθει η στιγμή για μια πραγματικά «χρυσή» ευκαιρία: να μάθει για την κενή θέση γραμματέως στο μέγαρο Ρέιβενχιλ.

Η ζωή εκεί, όμως, είναι πολύ πιο δύσκολη και «πολύπλοκη» από όσο φανταζόταν. Κι αυτό, εξαιτίας του πλούσιου ιδιοκτήτη του σπουδαίου αρχοντικού, Έντουαρντ ντε Ραφ. Ο Έντουαρντ έχει έναν ιδιαίτερο και δύστροπο χαρακτήρα· χαρακτήρα που του “στοίχισε” μέχρι τώρα δύο γραμματείς (και μάλιστα μέσα σε δύο μήνες).

Η συνέχεια εξελίσσεται εκρηκτική και για τους δύο πρωταγωνιστές, καθώς έρχονται ολοένα και πιο κοντά· αντιμετωπίζοντας κρυφά συναισθήματα και δίνοντας καθημερινές μάχες ακόμα και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η Elizabeth Hoyt υπογράφει ένα απολαυστικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, χιούμορ και ένα πολύ δυνατό ρομάντζο. Το βιβλίο διακρίθηκε με το βραβείο RT BOOK REVIEWS στην κατηγορία ιστορικού ρομαντικού μυθιστορήματος και η συγγραφέας του, θεωρείται μία από τις πιο πολυδιαβασμένες συγγραφείς ιστορικού ρομαντικού μυθιστορήματος, σύμφωνα με τους New York Times.

Το βιβλίο ο Πρίγκιπας κοράκι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Elizabeth Hoyt


Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μιας κυρίας...
Η χήρα Άννα Ρεν έχει μια αληθινά απαίσια μέρα. Αφού γλιτώνει από έναν υπερόπτη κύριο που παραλίγο να την ποδοπατήσει με το άλογό του, επιστρέφει σπίτι της και συνειδητοποιεί ότι έχει καταστραφεί οικονομικά...

...που θα πρέπει να κάνει το αδιανόητο...
Ο Έντουαρντ ντε Ραφ, αξιότιμος κόμης του Σγουόρτινγχαμ, βρίσκεται σε δίλημμα. Έχοντας ήδη διώξει δύο γραμματείς σε σύντομο χρονικό διάστημα, χρειάζεται επειγόντως κάποιον που θα αντέξει τον οξύθυμο χαρακτήρα του και δεν θα φοβηθεί από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του.

...να βρει μια πραγματική δουλειά.
Το ότι η Άννα δέχεται να γίνει γραμματέας του κόμη Σγουόρτινγχαμ φαίνεται σαν η τέλεια λύση για τα προβλήματα και των δύο. Όταν, όμως, ανακαλύπτει ότι ο Έντουαρντ σκοπεύει να επισκεφθεί το πλέον διαβόητο σπίτι του Λονδίνου, η Άννα συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό, ακόμα κι αν δεν της πέφτει κανένας λόγος.
Προκειμένου να καταστρέψει τα σχέδια του Έντουαρντ, θα καταστρώσει ένα υπέροχο σχέδιο. Και αν αφήσει τη φαντασία της να καλπάσει, είναι όλα πιθανά...


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ