Βιβλιοκριτική: «Φονικό μονοπάτι» της Lone Theils


Γράφει
η Έλσα Σπανού

Η άποψή μου

Μετά το θανάσιμο πέρασμα την πρώτη περιπέτεια της Lone Theils, η οποία την καθιέρωσε ως συγγραφέα, καθώς έγινε μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες σε όλο τον κόσμο, η Lone Theils υπογράφει τη δεύτερη ιστορία της με τίτλο Φονικό μονοπάτι με ηρωίδα τη γνωστή ηρωίδα της, την ανταποκρίτρια Νόρα Σαν. 

Το βιβλίο ξεκινά το κυρίαρχό του θέμα από την αρχή των σελίδων του και μας εντάσσει στον άκρως συναρπαστικό κόσμο του. Μέσα από μια δραματική ιστορία, αυτή του Μανάς και της συντρόφου του Αμίνα, καταλήγει σε μία αγωνιώδη αναζήτηση, εμπλέκοντας το σασπένς σε κάθε περιγραφή του. Σε συνδυασμό με τη δυναμική αφήγηση και πένα, συνθέτει ένα μοναδικό μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το μόνο που θέλει η Νόρα Σαν είναι να περάσει ένα σαββατοκύριακο μακριά από την απαιτητική καθημερινότητά της, μα κυρίως, δίπλα στον μεγάλο έρωτά της Αντρέας ‒ έναν άνδρα που μέχρι πρότινος φάνταζε απαγορευμένος και απλησίαστος. Όμως, η μοίρα ‒και η τύχη‒ τα φέρνει έτσι, ώστε να αναγκαστούν να γυρίσουν εσπευσμένα στη βάση τους πολύ πιο πριν ‒ έπειτα από ένα άκρως σημαντικό και απρόοπτο γεγονός που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή τους. Ο Αντρέας φεύγει για να αντιμετωπίσει μια δύσκολη αλήθεια και η Νόρα για να επιστρέψει στη δουλειά της· παρά την άσχημη ψυχολογία της.

Παρά την αγάπη της για το επάγγελμά της, η Νόρα δε χαίρεται ιδιαίτερα με την όλη κατάληξη ‒ κάθε άλλο. Ως ανταποκρίτρια του δανέζικου περιοδικού Globalt στο Λονδίνο ήξερε ότι ο ελεύθερος χρόνος της θα ήταν περιορισμένος, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν διαφορετικό. Όταν το αφεντικό της την ενημερώνει ότι νομπελίστας Ιρανός ποιητής Μανάς Ισμαήλ ‒ο οποίος είναι ταυτόχρονα και ένα θύμα του συστήματος της χώρας του και έχει αντιμετωπίσει εξαιτίας αυτού, φυλακή και αδικία‒ θέλει αποκλειστικά και μόνο να παραχωρήσει μία συνέντευξη σε εκείνη, τότε μαζί με όλους, η Νόρα απορεί, καθώς δεν τον έχει γνωρίσει ποτέ προσωπικά και επιπλέον δεν είναι υπεύθυνη επί των πολιτιστικών θεμάτων, μα παρόλ’ αυτά, την αποδέχεται. 

Το αντάλλαγμα, όμως, που καλείται να «πληρώσει» είναι περιπετειώδες και πολύ επικίνδυνο: να τον βοηθήσει να βρει την αγαπημένη σύντροφό του, με την οποία έχασε κάθε επαφή ύστερα από τη δραπέτευσή τους από το Ιράν ‒ μια χώρα που υπήρξε εχθρική απέναντί τους, από τη στιγμή της βράβευσης του Μανάς. Έτσι, η Νόρα αρχίζει να αναζητά στοιχεία, που θα τη βοηθήσουν και θα την οδηγήσουν στην Αμίνα, ακολουθώντας δύσβατα μονοπάτια, σε μυστικές πολιτείες όπου πρόσφυγες κρύβονται από τις αρχές και σίγουρα οι κίνδυνοι για εκείνη παραμονεύουν σε κάθε της βήμα.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Lone Theils


Ο νοµπελίστας ποιητής Μανάς Ισµαήλ και η αγαπηµένη του σύ¬ζυγος Αµίνα δραπετεύουν από το Ιράν προκειµένου να ζήσουν µια ήρεµη ζωή στη Δανία µακριά από τις πολιτικές διώξεις και τις φυλακές. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους όµως χωρίζονται και ο Μανάς καταλήγει σε έναν καταυλισµό προσφύγων χωρίς να γνωρίζει τι απέγινε η Αµίνα και χωρίς να µπορεί να επικοινωνήσει µαζί της.
Η Νόρα Σαν ενηµερώνεται ότι ο Μανάς δέχεται να της δώσει µια αποκλειστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και πηγαίνει στη Δανία να τον συναντήσει. Τότε µαθαίνει ότι σε αντάλλαγµα θα πρέπει να τον βοηθήσει να βρει την αγαπηµένη σύντροφο της ζωής του.
Η αναζήτηση της Αµίνα στέλνει τη Νόρα σε µυστικές πολιτείες όπου οι πρόσφυγες κρύβονται από τις αρχές και σύντοµα η παράτολµη δηµοσιογράφος γίνεται επικίνδυνη για τον ίδιο της τον εαυτό καθώς µπλέκεται σε έναν κόσµο όπου ορισµένες ζωές έχουν µικρότερη αξία από άλλες.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥΣ
ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η Τέιλς έχει γράψει ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα που δίνει απαντήσεις σε πολλά σημαντικά ερωτήματα. Μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη τρόμο αλλά και απροσδόκητα ευχάριστες στιγμές.
Crime Garden

Μια άκρως συναρπαστική, δραματική ιστορία με τη σωστή δόση σασπένς που πρέπει να έχει ένα θρίλερ για να μην μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου.
Ostra Smaland Nyheter

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ