Βιβλιοκριτική: «Ο τρόφιμος» του Sebastian Fitzek


Γράφει
η Έλσα Σπανού

Η άποψή μου:

Στο νέο του μυθιστόρημα ο Sebastian Fitzek μάς συστήνει τον Τιλ Μπέρκοφ έναν πυροσβέστη με έντονο και απρόβλεπτο χαρακτήρα που βιώνει την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτή η έκρυθμη συμπεριφορά του τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Σε επαγγελματικό αλλά ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο. Παρόλ’ αυτά η ζωή του είχε ανατραπεί τον τελευταίο χρόνο, αφού ο αγαπημένος του γιος, ο Μαξ, είχε εξαφανιστεί και το γεγονός πως δεν είχε κανένα νέο του τον έφερνε σε απόγνωση. Ή σχεδόν κανένα νέο, καθώς η αστυνομία ήταν πεπεισμένη πως ο δράστης ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, ο οποίος είχε πλέον συλληφθεί και είχε οδηγηθεί σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα υψίστης ασφαλείας. 

Μαθαίνοντας, πως η αστυνομία έχει αποφασίσει να σταματήσει τις έρευνες για τον γιο του, τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα. Η αγωνία, ο εκνευρισμός και ο κυρίαρχος θυμός του τον οδηγούν να πάρει μια απόφαση. Σκέφτεται λοιπόν, πως μόνος τρόπος για να μάθει αν ο γιος του είναι θύμα του συγκεκριμένου δολοφόνου είναι να γίνει ο ίδιος τρόφιμος και να μπει στο ψυχιατρείο προκειμένου να του αποσπάσει την αλήθεια. 

Το βιβλίο έχει πολλές ανατρεπτικές στιγμές. Μια από αυτές είναι και η εισαγωγική σκηνή του. Πολύ δυνατή, έως τρομακτική θα έλεγα και αρκετή για να τραβήξει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο λόγος κυλάει πολύ γρήγορα και οι σελίδες διαδέχονται η μία την άλλη, αφού τα ερωτηματικά φουντώνουν σε κάθε γραμμή του βιβλίου. 

Σίγουρα το προτείνω και σίγουρα περιμένω το επόμενο βιβλίο του συγγραφέα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ο συγγραφέας

Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η Θεραπεία, κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Sebastian Fitzek ζει με την οικογένειά του στο Βερολίνο. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Το Δέμα (Βραβείο Public Καλύτερου Μεταφρασμένου Μυθιστορήματος 2019), Η Θεραπεία, Η Θέση 7A και Το Πείραμα. Ανακαλύψτε περισσότερα για τον συγγραφέα: www.facebook.de/sebastianfitzek.de www.sebastianfitzek.de fitzek@sebastianfitzek.de


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Sebastian Fitzek

Ο μικρός Μαξ εξαφανίστηκε πριν από έναν χρόνο.

Μόνο ο δράστης γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στο αγόρι. Έχει ήδη ομολογήσει δύο αποτρόπαιες δολοφονίες παιδιών, αλλά τώρα είναι φυλακισμένος στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας ενός ψυχιατρείου και αρνείται να μιλήσει.

Στον πατέρα του Μαξ απομένει μονάχα ένας τρόπος να μάθει επιτέλους την αλήθεια: Πρέπει να βουτήξει στα έγκατα της Κόλασης, να γίνει ο ίδιος τρόφιμος.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ