Βιβλιοκριτική: «Απρόσμενες αναταράξεις» των Stephen King και Bev Vincent


Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός

Η άποψή μου:

Η φοβία του Στίβεν Κινγκ για τα αεροπλάνα δεν επηρέασε διόλου, τον ταλαντούχο συγγραφέα να μας μεταφέρει μαζί με τον Μπεβ Βίνσεντ στον «κόσμο» των πτήσεων μέσα από κλασικά κείμενα και ένα ποίημα των Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, Ρέι Μπράντμπερι, Ρόαλντ Νταλ και άλλων συγγραφέων. Εισχωρώντας όλο και περισσότερο μέσα στο βιβλίο, η φοβία και ο τρόμος που μας προκαλεί το γεγονός πως βρισκόμαστε ακόμα και εμείς οι ίδιοι πάνω από 30.000 πόδια ύψος μας προκαλεί ένα ρίγος και μόνο στη σκέψη.

Οι απρόσμενες εξελίξεις και η πλοκή καθώς και ο τρόμος για τον άγνωστο κόσμο που κρύβει ένα φαινομενικά απλό αεροπορικό ταξίδι κάνει τους ήρωες και τον αναγνώστη να αναθεωρούν λιγάκι τις επιλογές τους. Επιλογές του τύπου “γιατί να ταξιδέψω τώρα;” 

Ποιος όμως μπορεί να φανταστεί πως ο μεγάλος σωλήνας που φιλοξενεί σε κάθε πτήση του κόσμο και κόσμο θα μπορούσε ποτέ να γίνει ένας ολοζώντανος εφιάλτης;

Ξεκινώντας το βιβλίο είχα την εντύπωση πως πρόκειται για ένα απαλό και ήρεμο «ταξίδι» αλλά έκανα ένα μεγάλο λάθος. Το γεγονός πως τα κλασικά κείμενα υπάρχουν ήδη αλλά πίσω από αυτά, υπάρχει ένας Στίβεν Κινγκ θα έπρεπε να με βάλει λίγο στο κλήμα. Τρόμαξα και άφησα αρκετές φορές από τα χεριά μου το βιβλίο καθώς η ένταση και η πίεση που μου προκαλούσε ήταν μεγάλη. Η ψυχολογία μου (αν και δε φοβάμαι τις πτήσεις) είχε χτυπήσει κόκκινο από τις έντονες περιγραφές τους. 

Μιλάμε για ένα βιβλίο που φωτογραφίζει με δεξιοτεχνία τη φοβία κάθε ταξιδιώτη ακόμα και αυτών που δεν το δείχνουν εύκολα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Stephen King - Bev Vincent

Ο Στίβεν Κινγκ φοβάται τα αεροπλάνα και θέλει, μαζί με τον Μπεβ Βίνσεντ, να μοιραστεί μαζί σας τον φόβο του για τις πτήσεις. Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, στις Απρόσμενες αναταράξεις, μια συλλογή διηγημάτων για όλα όσα μπορεί να πάνε απίστευτα στραβά όταν πετάτε στα 30.000 πόδια, ερμητικά κλεισμένοι σε έναν μεταλλικό σωλήνα μαζί με εκατοντάδες αγνώστους.

Ένα ποίημα και δεκάξι κλασικά διηγήματα –από συγγραφείς όπως οι Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, Ρέι Μπράντμπερι, Ρόαλντ Νταλ και άλλοι– παρουσιάζουν τους κάθε λογής τρόπους με τους οποίους ένα ταξίδι στα ουράνια θα μπορούσε να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Στη συλλογή δημοσιεύονται για πρώτη φορά και δύο ΝΕΑ διηγήματα των Στίβεν Κινγκ και Τζο Χιλ.

Όπως είπε ο Κινγκ: «Το ιδανικό ανάγνωσμα όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνετε επιχειρεί να προσγειωθεί εν μέσω θυέλλης… Αλλά, ακόμη κι αν το διαβάζετε πατώντας στο έδαφος…»
ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ