Βιβλιοκριτική: «Η ώρα της αλήθειας» της Κωνσταντίνας Τσιγκράκη Αναστασιάδου


Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός

Η άποψή μου:

ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΥΜΕΝΑ…
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΠΟΥ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ…

Ένα ντελίριο συναισθημάτων και ερωτηματικών συνθέτουν το τέλειο σκηνικό στις ζωές της Αλεξίας, της Ραφαέλας, του Ερρίκου και της Σοφίας. Η αγάπη και τα καλά κρυμμένα μυστικά που αιωρούνται πάνω από τις ζωές τους, τους φέρνουν αντιμέτωπους με αλήθειες που άλλοτε πονάνε και λυγίζουν καρδιές και άλλοτε τους βρίσκουν μέσα σε αδιαπέραστους λαβύρινθους να αναζητούν απεγνωσμένα μια διέξοδο. Μια χαραμάδα ευτυχίας και λύτρωσης.
Η αγάπη και ο έρωτας που είναι το κλειδί για τα προβλήματά τους· δεν είναι διατεθειμένο να φανερωθεί τόσο απλά. Το πέρασμα του χρόνου αφήνει κατάλοιπα που πονάνε κι αυτά, σαν ένα κύμα από αρνητικά συναισθήματα έρχονται στο ΤΩΡΑ να μπλέξουν λίγο ακόμα, τις ήδη τεταμένες στιγμές.

Η συγγραφέας με την πένα της, μας διδάσκει με κεντημένο τρόπο, πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν μπορεί να αποκτηθεί χωρίς κόπο και προσπάθεια ψυχής. Μας δείχνει, πως τα ξεχασμένα στον χρόνο προβλήματα που δεν κατάφεραν να βρουν διέξοδο,  αργούν μα δε λησμονούν. 

Ένα μυθιστόρημα που δεν ήθελα να τελειώσει. Οι πολλές εναλλαγές σκηνών και συναισθημάτων με έκαναν να θελήσω να ενταχθώ κι εγώ, έστω και σαν ένας ξένος παρατηρητής στην ιστορία και να βοηθήσω στο ντελίριο της οργής που έβλεπα να ζωντανεύει μπροστά μου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους. Το αγάπησα και είμαι σίγουρος, πως θα το ξαναδιαβάσω αυτό το αριστούργημα.



Κωνσταντίνα Τσιγκράκη Αναστασιάδου


Η Αλεξία ερωτεύεται δυνατά και γνωρίζει την απόλυτη ευτυχία. Η Ραφαέλα προσπαθεί να κρατήσει ζωντανά τα όνειρά της. Ο Ερρίκος και η Σοφία προσπαθούν να απαλλαγούν από τους εφιάλτες που τους κυνηγούν.
Η µοίρα τούς φέρνει κοντά. Αυτή η συνάντηση γίνεται η αιτία να αλλάξει η ζωή τους. Μυστικά που έµειναν παγωµένα στο χρόνο αρχίζουν να βγαίνουν στο φως. Οι αποκαλύψεις έρχονται η µία µετά την άλλη και οι σχέσεις όλων µπαίνουν σε δοκιµασία. Όσο η αλήθεια αναδύεται, η Αλεξία και η Ραφαέλα διαπιστώνουν ότι, για χρόνια, φοβερά µυστικά γέµιζαν τη ζωή τους.

Απίστευτες αλήθειες βγαίνουν στο φως. Άραγε, η αγάπη τους θα είναι δυνατή, για να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εµπόδια που θα βρεθούν µπροστά τους;

Τα µυστικά φανερώθηκαν. Το µίσος χρόνων εξαφανίστηκε. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν µαζί. Κατάφεραν να ξεχάσουν και να συγχωρήσουν…
Η ώρα της αλήθειας είναι ένα κοινωνικό δραµατικό µυθιστόρηµα. Μια ιστορία που περιγράφει τις ανθρώπινες αδυναµίες και σχέσεις, γεµάτη µυστικά, ψέµατα, αγάπη, πάθος, µίσος και συγχώρεση.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ