Βιβλιοκριτική: «Πάντα πλάι σου» του Nicholas Sparks




Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός


Η άποψή μου:

Ο Νίκολας Σπαρκς θεωρείται ο βασιλιάς των ιστοριών αγάπης και όχι άδικα. Το έργο του «Πάντα πλάι σου» είναι ένα μυθιστόρημα με πλούσιο χιούμορ, καλοστημένη πλοκή, χωρίς να του λείπουν και οι έντονες δραματικές στιγμές που εντείνουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Ο ήρωάς του, ο Ράσελ Γκριν, είναι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος μόλις στα τριάντα δύο του, έχει μια ιδανική ζωή: μια καλή ζωή, μια όμορφη σύζυγο αλλά και μια υπέροχη κόρη. Κάποτε όμως όλα ανατρέπονται. Η άλλοτε ευτυχισμένη και φαινομενικά τακτοποιημένη ζωή του παίρνει την κατηφόρα και τότε αλλάζει ριζικά.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:     

Ο Ράσελ Γκριν είναι ένας πετυχημένος διαφημιστής, είναι παντρεμένος και έχει μια μικρή κορούλα τη Λόντον. Πριν από τη γέννησή της τα έξοδα στο σπίτι μοιράζονταν αρμονικά ανάμεσα σ’ αυτόν και τη γυναίκα του, Βίβιαν. Μετά από αυτό το σημαντικό γεγονός όμως, όλο το οικονομικό βάρος το αναλαμβάνει -θέλοντας και μη- μόνος. Έτσι, είναι αναγκασμένος να δουλεύει και να πληρώνει την πολυέξοδη ζωή της γυναίκας του αλλά το πιο σημαντικό: χάνει τις πολύτιμες στιγμές της μικρής κόρης του, όπως τα πρώτα γενέθλιά της.
Μετά από μήνες, αυτός ο φαινομενικά τέλειος γάμος αρχίζει και εμφανίζει ρωγμές στην ήδη τετριμμένη σχέση του ζευγαριού. Η ζωή του ήρωα ανατρέπεται όταν χάνει τη δουλειά του και αναλαμβάνει μόνος τη φροντίδα της κόρης του. Παράλληλα, και άλλα γεγονότα έρχονται να προσθέσουν ακόμα έναν λίθο στην ήδη δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητά του.

Άραγε η ευτυχία είναι εύκολο να επιτευχθεί όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα;

Ο συγγραφέας:

Ο αµερικανός Nicholas Sparks είναι ένας από τους πιο αγαπηµένους συγγραφείς ιστοριών αγάπης σε όλο τον κόσµο. Τα µυθιστορήµατά του ξεπερνούν σε πωλήσεις τα 105.000.000 αντίτυπα, ενώ έχουν µεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες και έχουν µεταφερθεί µε τεράστια επιτυχία στον κινηµατογράφο.
Για να διαβάσετε περισσότερα www.nicholassparks.com



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Nicholas Sparks


Η ευτυχία δεν είναι κάτι
που µπορεί να σου προσφέρει
ένας άλλος άνθρωπος.
Προέρχεται από µέσα σου.

Στα τριάντα δύο του, ο Ράσελ Γκριν τα έχει όλα: µια εντυπωσιακή σύζυγο, µια αξιαγάπητη εξάχρονη κόρη, µια πετυχηµένη καριέρα ως διαφηµιστικό στέλεχος και ένα ωραίο σπίτι. Ζει ονειρεµένη ζωή, και ο γάµος του µε τη σαγηνευτική Βίβιαν είναι το κέντρο της. Κάτω, όµως, από τη γυαλιστερή επιφάνεια αυτής της τέλειας ύπαρξης, αρχίζουν να διακρίνονται ρήγµατα… και κανείς δεν εκπλήσσεται περισσότερο από τον ίδιο τον Ρας όταν κάθε πτυχή της ζωής του που θεωρούσε δεδοµένη ανατρέπεται. Μέσα σε λίγους µήνες, ο Ρας βρίσκεται, χωρίς δουλειά και σύζυγο, να πασχίζει να προσαρµοστεί σε µια νέα, περίπλοκη πραγµατικότητα. Αναλαµβάνοντας να φροντίσει την κορούλα του ως γονιός πλήρους απασχόλησης, ξεκινά ένα ταξίδι που τον τροµοκρατεί και τον αποζηµιώνει εξίσου – ένα ταξίδι που θα δοκιµάσει τις ικανότητές του και τη συναισθηµατική του αντοχή περισσότερο απ’ ό,τι είχε ποτέ φανταστεί.
Ένα συγκινητικό µυθιστόρηµα µε θέµα την απώλεια, τη διάψευση των προσδοκιών αλλά και τη δύναµη της ανιδιοτελούς αγάπης.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ