Βιβλιοκριτική: «Μίζερι» του Stephen King

 

Γράφει

η Έλσα Σπανού


Η άποψή μου:

Το Μίζερι είναι ένα ακόμα υπέροχο θρίλερ από τον μετρ του είδους Stephen King. Την πολύ μεγάλη επιτυχία του βιβλίου ακολούθησε επίσης και η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.

Είναι ένα βιβλίο που παρά την “απομόνωση” των μερών του –εκτυλίσσεται σε συγκεκριμένα μέρη, κυρίως στο σπίτι της κακής νοσοκόμας– καταφέρνει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία του σελίδα. Δυνατό χαρτί του μυθιστορήματος, οι σκέψεις του ήρωα – είναι σαν αποκούμπι, όταν βρίσκεται μόνος στο δωμάτιο ή ακόμα και με την παρέα της γυναίκας που έμελλε να του σώσει τη ζωή και είναι αναγκασμένος να ακούει τις ιστορίες της.

Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τις άφθονες στιγμές αγωνίας που κορυφώνονται με τις αποφασιστικές και ριψοκίνδυνες κινήσεις του ήρωα.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα –που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής χιονοθύελλας– ο Πολ Σέλντον, ένας διάσημος συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, ξυπνά –μέρες μετά– στην απομακρυσμένη από την πόλη οικία της Άνι Γουίλκς. Η Άνι είναι νοσοκόμα και έχει σώσει τον Πολ από βέβαιο θάνατο, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Η σωτήρας του, όμως, εκτός αυτού, είναι και η Νούμερο Ένα θαυμάστριά του – λατρεύει τη σειρά βιβλίων του με ηρωΐδα τη Μίζερι Τσαστέϊν και ανυπομονεί για το επόμενο.

 Όταν τελικά το προμηθεύεται, βρίσκεται μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη: η αγαπημένη της ηρωΐδα είναι νεκρή και αυτό επομένως σηματοδοτεί και το τέλος των περιπετειών της. 

Το γεγονός αυτό, δημιουργεί στον (ήδη) διαταραγμένο νου της Άνι, μια περαιτέρω σύγχυση που γρήγορα γίνεται ένας εφιάλτης για τον Πολ.

Το μυθιστόρημα Μίζερι κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.




Stephen King


Ένας διάσημος συγγραφέας κρατείται όμηρος από την μεγαλύτερη θαυμάστριά του, εξαιτίας της εμμονής της με μια μυθιστορηματική ηρωίδα που εκείνος αποφάσισε να «σκοτώσει».

Ο Πολ Σέλντον κάποτε έγραφε για να βγάζει το ψωμί του. Τώρα γράφει για να γλιτώσει τη ζωή του.

Ο Πολ Σέλντον σκοτώνει τη Μίζερι Τσάστεϊν –και το κάνει με ανείπωτη ανακούφιση. Η πρωταγωνίστρια των εξαιρετικά επιτυχημένων ρομαντικών μπεστ σέλερ του του έχει φέρει χρήμα και δόξα, αλλά περιορίζει το ταλέντο του. Τώρα πια μπορεί να προχωρήσει ως συγγραφέας και να γράψει σοβαρή λογοτεχνία.

Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, όμως, ξυπνάει με αφόρητους πόνους σε ένα άγνωστο κρεβάτι, το οποίο, προς μεγάλη του έκπληξη, δεν είναι κρεβάτι νοσοκομείου. Η Άνι Γουίλκς, που τον έβγαλε μέσα από τις τσαλακωμένες λαμαρίνες της Camaro του, τον έχει μεταφέρει στο απομονωμένο σπίτι της στο βουνό και έχει βάλει τα τσακισμένα πόδια του σε πρόχειρους νάρθηκες.

Τα καλά νέα είναι ότι η Άνι, ως πρώην νοσοκόμα, έχει στο σπίτι της μπόλικα παυσίπονα. Τα άσχημα νέα είναι ότι η Άνι, για πολύ καιρό «Νούμερο Ένα Θαυμάστριά του», έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έκανε ο Πολ στη Μίζερι –και δεν της αρέσει καθόλου…


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ