10 βιβλιοπροτάσεις για την Ημέρα των Ερωτευμένων



Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει κι εμείς σας προτείνουμε 
10 υπέροχα βιβλία 
με θέμα την αγάπη που αξίζει να διαβάσετε!



ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΑΓΑΠΗ
ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Σελίδες : 568
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 8η

Η σελίδα του βιβλίου
εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


«Έτσι είναι οι αληθινές αγάπες, αγόρι μου… γεμίζουν ολότελα την καρδιά και την ψυχή μας! Μόνο που, πολλές φορές, όπως η μεταξένια αγάπη κρύβουν μέσα τους θυσία βαριά, θυσία της ελευθερίας, θυσία της ίδιας της ζωής, θυσία που πιότερο μεγάλη δεν υπάρχει…»

Η νεαρή και επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας Αντζέλικα Ρινάλντι αναχωρεί εσπευσμένα από το Μιλάνο και καταφεύγει στο άγνωστο ως τότε για εκείνη Σουφλί, ψάχνοντας απεγνωσμένα διέξοδο από τα διλήμματα που την ταλανίζουν. Εκεί, την περιμένει μια έκπληξη, που θα τη γυρίσει πίσω στο παρελθόν και θα της φανερώσει πως τελικά η ζωή υφαίνεται με το πιο σπάνιο, το πιο πολύτιμο μετάξι!

Αργυρώ… Ένα κορίτσι ατίθασο, μεγαλωμένο σε ένα περιβάλλον με πειθαρχία και αυστηρούς κανόνες. Μια κοπέλα περήφανη, που δε θα συμβιβαστεί με ό,τι η μοίρα τής έχει γραμμένο. Θα ερωτευτεί παράφορα και θα γευτεί την πίκρα της προδοσίας.

Άγγελος… Ένα αγόρι ευαίσθητο, δεμένο με τον τόπο του και την καλλιέργεια του μεταξιού. Ένας άντρας ικανός να πάρει αποφάσεις που θα κάνουν την καρδιά του να ματώσει. Ώσπου, κυνηγημένος από τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα αναζητήσει τη λύτρωση.

Από την ακριτική πόλη του μεταξιού και την πολυσύχναστη ιταλική πρωτεύουσα της μόδας έως τα βάθη της σαγηνευτικής Ανατολής, γύρω από τα πλινθόκτιστα μεταξουργεία και τους ακαταπόνητους σηροτρόφους, τους οίκους μόδας και τα εντυπωσιακά ντεφιλέ, γεννιέται μια ιστορία ποτισμένη με όνειρα, επιθυμίες και εγωισμούς, θυσίες ζωής, διλήμματα καρδιάς, μα πάνω απ’ όλα με αληθινή, απόλυτη, μεταξένια αγάπη!

-------------------------------

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
NICHOLAS SPARKS

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μεταφραστής:  Νάντη Σακκά
Σελίδες:  248

Η σελίδα του βιβλίου


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΡΕΪΤΣΕΛ ΜΑΚΑΝΤΑΜΣ

Πόσα μπορεί ν’ αντέξει η αγάπη;
Ο Νόα Καλχούν έχει μόλις επιστρέψει στη γενέτειρά του ύστερα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να αναπαλαιώσει μια παλιά αγροικία και να ξαναβρεί την εσωτερική του γαλήνη κοντά στη φύση. Όμως τον νου του κατακλύζει η σκέψη ενός πανέμορφου κοριτσιού που ερωτεύθηκε πριν από δεκατέσσερα χρόνια, ενός κοριτσιού που αιχμαλώτισε την καρδιά του όπως καμιά άλλη. 
Όταν όμως οι αναμνήσεις του παίρνουν σάρκα και οστά, όταν η Άλι εμφανίζεται αναπάντεχα μπροστά του, το πάθος που σιγόκαιγε μέσα τους παίρνει ξανά φωτιά. Υπάρχουν τόσα εμπόδια για να έχει η ιστορία τους ένα ευτυχισμένο τέλος, ωστόσο η μοναδική δύναμη που τους δίνει η αγάπη τους δεν τους επιτρέπει να εγκαταλείψουν το όνειρό τους. 
Στην ομότιτλη κινηματογραφική ταινία πρωταγωνιστούσαν ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Ρέιτσελ Μακάνταμς.
Η απόλυτη ιστορία αγάπης, η οποία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τεράστια επιτυχία.

--------------------------

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΓΑΠΗ 
 COLLEEN HOOVER 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Μεταφραστής: Χριστίνα Μανιά
Σελίδες: 384
Ηλικία: 18+

Η σελίδα του βιβλίου
εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς:

ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση.

Οι καρδιές διαπερνιούνται.
                Οι υποσχέσεις σπάνε.
                    Οι κανόνες παραβιάζονται.

                             Η αγάπη γίνεται σκοτεινή.

---------------------------------

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ 
 JOHANNA LINDSEY

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ELXIS

Μεταφραστής:Βίκυ Κατσαρού
Έκδοση:1η
Αριθμός σελίδων:400

Η σελίδα του βιβλίου 
εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αναγκασμένοι να ξεφύγουν από τον αφηνιασμένο στρατό του Ναπολέοντα, η ορφανή Αλάνα Φάρμερ και ο εκκεντρικός φύλακάς της στήνουν ένα καινούριο σπιτικό στο Λονδίνο. Εκεί, η Αλάνα απολαμβάνει προνόμια που θα ζήλευε μέχρι και η κόρη ενός αριστοκράτη, μαζί με μια εκπαίδευση κατάλληλη για μια βασίλισσα. Τώρα, στα πρόθυρα του κοινωνικού ντεμπούτου της στην κοινωνία του Λονδίνου, ανακαλύπτει ένα τρομακτικό μυστικό για την καταγωγή της. Μπορεί να είναι πραγματικότητα; Είναι στ’ αλήθεια η χαμένη πριγκίπισσα του ευρωπαϊκού βασιλείου της Λουμπίνια; 
Πεπεισμένη από το φύλακά της να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εμποδίσουν μια επανάσταση που θα κατέληγε σίγουρα σε αιματοχυσία, η Αλάνα φτάνει σε μια απομονωμένη, περιτριγυρισμένη από βουνά χώρα, της οποίας τα έθιμα παραμένουν ακόμα μεσαιωνικά! Μέσα σε ένα κλίμα αντιπαραθέσεων και δολοπλοκιών γύρω από το πρόσωπό της, ο Κριστόφ Μπέκερ, ο αρχηγός της παλατιανής φρουράς, συλλαμβάνει την Αλάνα, καθώς υποπτεύεται ότι είναι είτε μια πανούργα απατεώνισσα είτε μια σαγηνευτική κατάσκοπος που δουλεύει για τις αινιγματικές φιγούρες που έχουν συνωμοτήσει με απώτερο σκοπό να εκθρονίσουν το βασιλιά. Γνωρίζοντας και ο ίδιος καλά το παιχνίδι της αποπλάνησης, ο Κριστόφ χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του για να αποσπάσει την αλήθεια από τη θελκτική αιχμάλωτή του, ακόμα κι αν πρέπει να διακινδυνεύσει την ίδια του τη ζωή για να την προστατέψει από τις κακές διαθέσεις των άλλων. Τώρα, καθώς ένα άγριο πάθος φουντώνει ανάμεσα στην Αλάνα και στον άντρα που από λάθος του την έχει φυλακίσει, η μοίρα ενός έθνους βρίσκεται στα χέρια τους αλλά και στις καρδιές τους. 

Σε καθένα από τα εκπληκτικά της best sellers, η «μαεστρία» της Johanna Lindsey στο ιστορικό ρομαντικό μυθιστόρημα ακτινοβολεί πιο εκτυφλωτική από ποτέ! 
Entertainment Weekly


-----------------------

ΑΓΡΙΑ ΛΕΒΑΝΤΑ
BELINDA  ALEXANDRA 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ 


Μεταφραστής:Αύγουστος Κορτώ
Έκδοση:1η
Αριθμός σελίδων:728

Η σελίδα του βιβλίου 
εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια συγκλονιστική ιστορία πάθους και γενναιότητας στην Ευρώπη του μεσοπολέμου, που διατρέχει τα σοκάκια της Μασσαλίας, τις μεγάλες θεατρικές σκηνές του Παρισιού και την ύπαιθρο της Προβηγκίας. Μια ιστορία έντονη που αποδεικνύει πως η αγάπη, σαν την άγρια λεβάντα μπορεί να φυτρώσει στα πιο απροσδόκητα μέρη...

Τίποτε δεν πάει χαμένο, Σιμόν. 
Η αγάπη που δίνουμε ποτέ δεν πεθαίνει.
Η νεαρή Σιμόν Φλεριέ ζει με τον πατέρα της σε μια αγροικία της Προβηγκίας πλημμυρισμένη από αρώματα άγριας λεβάντας. Μετά τον θάνατό του, όμως, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το πατρικό της για να γίνει παραδουλεύτρα στη Μασσαλία. Απογοητευμένη από τη φτώχεια και τις κακουχίες, η Σιμόν αποφασίζει να ακολουθήσει το κρυφό όνειρό της· να γίνει μια μέρα διάσημη αρτίστα. 
Βυθισμένη στα θαμπά φώτα του μεσοπολέμου, περιπλανιέται στα στενοσόκακα της Μασσαλίας. Ο Αντρέ Μπλανσάρ, γόνος πλούσιας οικογένειας, γίνεται ο μέντοράς της και ο πρώτος άντρας που θα κάνει την καρδιά της να σκιρτήσει. Η γοητεία και η φιλοδοξία της ανοίγουν τη βελούδινη αυλαία της επιτυχίας στις μεγάλες παριζιάνικες σκηνές και στα καμπαρέ του Βερολίνου. 
Όταν ο ζόφος του πολέμου απειλεί για ακόμα μια φορά την Ευρώπη, η διάσημη μαντμαζέλ Φλεριέ παίρνει μια ριψοκίνδυνη απόφαση· γίνεται η Άγρια Λεβάντα και δίνει τη δική της μάχη.
Λίγο μετά την κατάληψη του κοσμοπολίτικου Παρισιού, η Σιμόν γνωρίζει την ευτυχία στο πρόσωπο ενός νεαρού πιλότου και διαπιστώνει πως η αγάπη, σαν την άγρια λεβάντα, μπορεί να φυτρώσει στα πιο απροσδόκητα μέρη…



------------------------------

ΕΡΩΤΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
FIONA MCINTOSH 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ


Μετάφραση: Έφη Καλλιφατίδη
Σελίδες: 528 

Η σελίδα του βιβλίου 
εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ενώ μαίνεται η μάχη της Καλλίπολης στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, μια Αγγλίδα νοσοκόμα, η Κλερ Νάιτινγκεϊλ, γνωρίζει έναν Αυστραλό αξιωματικό του ιππικού, τον Τζέιμι Ρεν. Αν και το περιβάλλον είναι ζοφερό, εκείνοι ερωτεύονται τρελά ο ένας τον άλλο. Η φλόγα της αγάπης τους φωτίζει τις πιο σκοτεινές τους ώρες, ακόμα κι όταν τους χωρίζει ο πόλεμος.

Η τυχαία γνωριμία του Τζέιμι με τον Τούρκο στρατιώτη Ατζάρ Σαχίν στο αιματοβαμμένο πεδίο της μάχης δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα στους δύο άντρες, αλλά η σχέση αυτή θ’ αφήσει κι ένα πολύτιμο χνάρι που θ’ ακολουθήσει η Κλερ για να βρει τον αγαπημένο της.

Με τη λήξη του πολέμου, κατά την αναζήτησή της η Κλερ θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη και στον πατέρα του Ατζάρ, ένα χαρισματικό και βασανισμένο διανοούμενο, που γοητεύεται από την παρουσία της. Όπως όλοι οι άλλοι, έτσι κι εκείνος πιστεύει ότι ο Τζέιμι δεν υπάρχει πια. Όλοι, εκτός από την Κλερ.


-------------------------------

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΤΖΕΪΝ ΟΣΤΕΝ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ 

Μεταφραστής : Χιόνης Αργύρης
Αριθμός σελίδων:476

Η σελίδα του βιβλίου 
εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Το μυθιστόρημα "Περηφάνια και προκατάληψη", ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της αγγλικής λογοτεχνίας, είναι πολυεπίπεδο και, ως εκ τούτου, πολλαπλώς ερμηνεύσιμο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «κωμωδία ηθών» της τάξης των μεσαίων γαιοκτημόνων της Αγγλίας, προς τα τέλη του 18ου, αρχές του 19ου αιώνα, ως ρεαλιστικό «οικογενειακό μυθιστόρημα» ή ως μαρτυρία της μετάβασης της κοινωνίας της Αντιβασιλείας προς το σύγχρονο κόσμο. Πάνω απ' όλα, όμως, πρόκειται για μια μελέτη της μοίρας της γυναίκας σε μια κοινωνία που ήταν ανίκανη να την αντιμετωπίσει ως άνθρωπο με κρίση, απόψεις, επιλογές, με ανδρικά δηλαδή, για την εποχή, χαρακτηριστικά.

---------------------------------

ΛΕΥΚΗ ΟΡΧΙΔΕΑ
ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Σελίδες : 600
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 118η
Ανατύπωση : 21η

Η σελίδα του βιβλίου 
εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Ήθελα να σου πάρω ένα ρολόι για να θυμάσαι κάθε ώρα και λεπτό πόσο σ’ αγαπώ». Ο Μάρκος έσυρε το δάχτυλό του στην πλατινένια αλυσίδα. «Στο ρολόι αυτό βρίσκεται όλη η αγάπη μου – όλη, ακούς;». Σε μια ονειρική παραλία ανθίζουν το καλοκαίρι οι λευκές ορχιδέες της άμμου.  Και στο εύφορο κτήμα δίπλα στην ακτή μεγαλώνουν τέσσερις αχώριστοι φίλοι: ο Νικηφόρος και η Έλλη, δίδυμα αδέλφια, παιδιά του κτηματία· η Φιλιώ, κόρη του θυρωρού του κτήματος· κι ο Αντώνης, γιος ενός φτωχού ψαρά. Οι ακατάλυτοι δεσμοί που τους ένωσαν από τα παιδικά τους χρόνια τούς συνοδεύουν στα πρώτα εφηβικά σκιρτήματα, αλλά και ως ενηλίκους, όταν η Έλλη αποφασίζει να θυσιάσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της για να διασφαλίσει το μέλλον του αδελφού της, ενώ η Φιλιώ υποφέρει βουβά από τον χωρίς ανταπόδοση έρωτά της για τον Νικηφόρο. Αμείλικτα παιχνίδια της μοίρας και ραδιουργίες αδίστακτων ανθρώπων οδηγούν σε χωρισμούς, προδοσίες και ατυχήματα με τραγικές συνέπειες∙ ωστόσο, σε κάθε σκληρή δοκιμασία υπάρχει πάντα ένα ανεκτίμητο στήριγμα: η αγάπη σε όλες τις μορφές της – ερωτική, αδελφική, φιλική, μητρική. Γιατί η αληθινή αγάπη είναι σαν τη λευκή ορχιδέα: ριζωμένη γερά στην άμμο, αψηφά τα καταστροφικά στοιχεία της φύσης και τα αδέξια ποδοπατήματα των ανθρώπων κι ανθίζει ξανά με το πρώτο φιλί της άνοιξης.


-------------------------------

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ
ANNA HOPE

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου
Σελίδες: 384

Η σελίδα του βιβλίου 
εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τους χωρίζουν ψηλοί τοίχοι και καγκελόφραχτα παράθυρα.

Όμως μία φορά την εβδομάδα είναι ελεύθεροι να χορεύουν.

Αγγλία, 1911: Στο άσυλο Σάρστον, όπου άντρες και γυναίκες κρατούνται χωριστά πίσω από ψηλούς τοίχους και καγκελόφραχτα παράθυρα, υπάρχει μια πανέμορφη αίθουσα χορού.
Κάθε Παρασκευή, οι τρόφιμοι συγκεντρώνονται εκεί και χορεύουν.

Ο Τζον και η Έλλα –δυο άνθρωποι που δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονται εκεί– συναντιούνται σ’ αυτή την αίθουσα και ο χορός αλλάζει τη ζωή τους για πάντα.

Ο Τζον αρχίζει να της γράφει γράμματα, αγνοώντας ότι η Έλλα δεν ξέρει ανάγνωση. Εκείνη βρίσκει μια φίλη να της τα διαβάζει και τα λόγια του γίνονται η δύναμή της.

Οι Παρασκευές, που περιμένουν με λαχτάρα ν’ αγγίξουν ο ένας τον άλλον, γίνονται ο λόγος για να συνεχίσουν να ζουν. Και η αγάπη που θεριεύει ανάμεσά τους γίνεται εξέγερση και επιβεβαίωση της ανθρωπιάς που τους αρνούνται.

Εμπνευσμένη από μια πραγματική ιστορία Η Αίθουσα χορού θα σας συγκινήσει και θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές σας.

----------------------------

ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΝΤΙΟ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Σελίδες:  728

Η σελίδα του βιβλίου 
εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 Δύο ιστορίες, δύο άνθρωποι που κανονικά μάλλον δεν θα συναντιούνταν ποτέ· όμως η μοίρα είχε αλλιώς αποφασίσει, ήταν γραφτό. Και τους έφερε κοντά. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται ένας μεγάλος έρωτας. Ένας έρωτας απρόβλεπτος, απόλυτος και καταλυτικός, καταστροφή αλλά και αναγέννηση, παράδεισος και κόλαση, από αυτούς τους έρωτες που είναι τόσο τέλειοι, ώστε να προκαλούν τη μήνι των θεών, ένα ασυγκράτητο πάθος που αναζητά απελπισμένα την ολοκλήρωσή του, με κάθε θυσία, με κάθε τίμημα. Κι όλα αυτά με φόντο την πόλη της Κομοτηνής, μιας πόλης ερωτικής, που όσοι πέρασαν από εκεί, έστω και για λίγο, την κουβαλάνε πάντα μέσα τους και νιώθουν παντοτινά αποτυπωμένο σε κάθε μόριο του κορμιού τους το άρωμα Ανατολής που αποπνέει.
Καλό σας ταξίδι στον ονειρικό κόσμο των μυστικών, καλά κρυμμένων πόθων.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη και πρωταγωνιστές τη Θάλεια Ματίκα και τον Μέμο Μπεγνή.  



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ