Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος



Νέες κυκλοφορίες 
από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
 ΧΩΡΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ
Συγγραφέας: & Συλλογικό έργο


Κατηγορία: Δοκίμια
Ηλικία: 18+
Ημερομηνία έκδοσης: 5/2/2018
Σελίδες: 192

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Λογοτεχνικά κείμενα όλων των ειδών, απευθυνόμενα σε παιδιά και εφήβους, τα οποία δεν έχουν ευτυχισμένο τέλος (happy end) συναντώνται τα τελευταία χρόνια αρκετά συχνά στη σύγχρονη λογοτεχνία, ελληνική και ξένη. Ο τόμος αυτός περιέχει μελέτες σχετικές με το εν λόγω θέμα, οι οποίες κατατάσσονται σε τρεις ενότητες.

Στην πρώτη, οι μελέτες εστιάζουν, μέσω θεωρητικών δεδομένων, σε συγγραφείς και κείμενα ποικίλων θεματικών της σύγχρονης ελληνικής αλλά και ξένης μεταφρασμένης λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους. Στη δεύτερη, οι εργασίες εξετάζουν κείμενα τα οποία αποτυπώνουν ειδικές θεματικές κατηγορίες της ελληνικής και της μεταφρασμένης παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Τέλος, στην τρίτη ενότητα περιέχονται μελέτες βιωματικού περιεχομένου, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα, με κείμενα της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας που αποτυπώνουν μη αίσιο τέλος.

Οι συγγραφείς των μελετών είναι πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ερευνητές/ερευνήτριες, σε εκπαιδευτικούς και σε φοιτητές/φοιτήτριες.

----------------------------------------------------

ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ
Αντώνης Παπαθεοδούλου 


Εικονογράφος: Σαμαρτζή Ίρις
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
Ηλικία: 4+
Ημερομηνία έκδοσης: 5/2/2018
Σελίδες: 40

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι μια ιστορία για ένα κορίτσι, την Έλλη. Για τα συναισθήματά της που όλο αλλάζουν και τα βιώνει όπως κάθε παιδί υπερβολικά, για τα ταλέντα και τις δυσκολίες της, για τα πάνω και τα κάτω της, για όσα τη θυμώνουν και όσα την ενθουσιάζουν.

Όμως όχι. Δεν είναι. Είναι απλώς ένα βιβλίο για ναυτικές περιπέτειες και θαλασσινά ταξίδια!

--------------------------------------------

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ ΝΟ3
Gilbert Delahaye 


Εικονογράφος: Marlier Μarcel
Ηλικία: 4+
Ημερομηνία έκδοσης: 5/2/2018
Σελίδες: 72


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι αγαπημένες ιστορίες της μικρής Λιλίκας, που διασκεδάζει στο πάρκο, πηγαίνει στο βουνό και κάνει νέους φίλους στο σχολείο, αρέσουν σε όλα τα παιδιά!

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε μαζί της;

---------------------------------------------------

ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ
Πηνελόπη Δέλτα 




Κατηγορία: Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία
Ηλικία: 9+
Ημερομηνία έκδοσης: 29/1/2018


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο ακήρυχτος πόλεμος των Ελλήνων ενάντια στους Βούλγαρους για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας περιγράφεται με τρόπο γλαφυρό στο μυθιστόρημα αυτό - το τελευταίο της Πηνελόπης Δέλτα. Επικεντρωμένο στον αγώνα που δινόταν για την κατοχή του βάλτου στη λίμνη των Γιαννιτσών, το έργο αυτό, πέρα από τα ιστορικά του στοιχεία, πέρα από τις σκηνές πάθους και βίας που αρκετές φορές περιγράφει, δεν παύει να έχει σαν υπόβαθρο ιστορίες αγάπης και θυσίας, στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα έργα της συγγραφέως, που μοιάζει να είναι το "πιστεύω" που θέλει να μεταβιβάσει στους νέους της εποχής της. 

Η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη για την ανάδειξη των ικανοτήτων του ανθρώπου. Και η θυσία το τίμημα της επιτυχίας.
---------------------------------------------------------


ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΜΠΙΡΟΤΟ
Honore de Balzac

Κατηγορία: Λογοτεχνία
Ηλικία: 18+ 
Μεταφραστής: Ευγενία Τσελέντη
Ημερομηνία έκδοσης: 22/1/2018 
Σελίδες: 438


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η χοροεσπερίδα που οργανώνεται από τον Καίσαρα Μπιροτό με την ευκαιρία της παρασημοφόρησής του σημαδεύει το αποκορύφωμα της επαγγελματικής ζωής του ήρωα του Μπαλζάκ, που ενσαρκώνει την εντιμότητα και τα χρηστά εμπορικά ήθη. Στη λαμπερή και πολυέξοδη κοσμική εκδήλωση θα συναντηθούν εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών τάξεων του Παρισιού. Η υψηλή αριστοκρατία και ο κόσμος του εμπορίου, τραπεζίτες και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και δήμαρχοι.

Όλοι και όλα θα παίξουν τον ρόλο τους στη σύγκρουση που θα ακολουθήσει: Το εμπόριο, που με σύμμαχο την επιστήμη, τη διαφήμιση και όλα τα παρεμφερή μέσα προώθησής του, προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο και να επεκταθεί σε νέους δρόμους. Η πολιτική, που έμμεσα επηρεάζει τις αποφάσεις όλων. Οι τραπεζικοί κύκλοι, που δολοπλοκούν για να εξυπηρετήσουν ταπεινά συμφέροντα και, πάνω από όλα, το Χρήμα, κύριος και διαχρονικός πρωταγωνιστής στη ζωή όλων, που καθορίζει σχέσεις και αισθήματα, νίκες και ήττες. 

Το έργο αυτό του Μπαλζάκ, θαυμαστά διεισδυτικό και επίκαιρο, συνεπαίρνει με την τέχνη, την παρατηρητικότητα και τη σατιρική του διάθεση. Μιλώντας με ειλικρίνεια και οξυδέρκεια για την κοινωνία της εποχής του, που ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, σχολιάζει και σατιρίζει όλες τις εποχές και όλες τις κοινωνίες.

---------------------------------------

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο 

& James B. Stanfield 


Κατηγορία: Δοκίμια
Ηλικία: 18+
Ημερομηνία έκδοσης: 22/1/2018
Σελίδες: 198

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

“Η επιδίωξη του κέρδους δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία” - να μια πρόταση που πολλοί από μας συχνά δεχόμαστε ως αυτονόητη. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτούμε;

Τα κείμενα που περιέχονται σ' αυτό το βιβλίο έχουν ως στόχο ακριβώς αυτό. Απέναντι σε μια εν πολλοίς αβάσιμη προκατάληψη, συμβάλλουν με έγκυρα στοιχεία και κατάθεση προσωπικής εμπειρίας, στη συνειδητοποίηση της ανάγκης να επιτρέψουμε στο κέρδος να λειτουργήσει ως μοχλός όχι απλώς της ποιότητας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, αλλά και της διάχυσης των θετικών της αποτελεσμάτων σε ομάδες πληθυσμού που σήμερα αναγκαστικά συμβιβάζονται με το λίγο και το μέτριο.

Τα επιχειρήματα των επιστημόνων, εκπαιδευτικών και επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που συνεισέφεραν σε αυτό το συλλογικό έργο εμπλουτίζουν ουσιαστικά το δημόσιο διάλογο πάνω σ' ένα θέμα που πρέπει να μας αφορά όλους.

Η ελληνική έκδοση του βιβλίου κυκλοφορεί με πρόλογο του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη.

------------------------------------

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
Kimberly Brubaker Bradley


Κατηγορία: Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία
Μεταφραστής: Στέλλα Κάσδαγλη
Ημερομηνία έκδοσης: 22/1/2018
Σελίδες: 288
Ηλικία: 10+

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η δεκάχρονη Έιντα, ξεπερνώντας τις κακουχίες της καθημερινής της ζωής, δραπετεύει με τον αδερφό της στη βρετανική επαρχία. Εκεί ξεκινάει μια νέα ζωή μαθαίνοντας το αυτονόητο: πως έχει ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Παράλληλα, τα δύο αδέρφια αναπτύσσουν μια δυνατή σχέση με τη Σούζαν Σμιθ, τη γυναίκα που τα παίρνει υπό την προστασία της. Θα αποδειχτεί άραγε ο δεσμός τους αρκετά ισχυρός ώστε να τους κρατήσει ενωμένους, παρά τον πόλεμο και τις συνθήκες που απειλούν να τους χωρίσουν;

Το βιβλίο έχει λάβει πολλές διακρίσεις ενώ ήταν #1 New York Times bestseller και στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία του 2015 των Publisher’s Weekly και Wall Street Journal.

------------------------------------

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ

  Rob Hodgson



Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
Ηλικία: 3+
Μεταφραστής: Μάνος Μπονάνος
Ημερομηνία έκδοσης: 22/1/2018
Σελίδες: 40

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μέσα στο βουνό, υπάρχει μια σπηλιά.

Μια σπηλιά που ένα πλασματάκι τόσο δα μικρό τη λέει σπιτικό.

Και το πλασματάκι ρούπι δεν κουνά από τη σπηλιά...

γιατί απέξω ο λύκος παραφυλά.

------------------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΣΑΓΟΝΙΑΣ
Jarvis

Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
Ηλικία: 3+
Μεταφραστής: Μάνος Μπονάνος
Ημερομηνία έκδοσης: 22/1/2018
Σελίδες: 40

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Κυριάκος είναι πολύ τρομακτικός.

Τριγυρίζει στη ζούγκλα βροντοφωνάζοντας

«ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΣ! ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΟΑΚΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΟΥ ΔΟΝΤΙΑ!»

Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Ο Κυριάκος, βλέπετε, κρύβει ένα τεράστιο (και-όχι-και-τόσο-τρομακτικό) μυστικό...


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ