Βιβλιοκριτική: «Κυνηγοί κεφαλών» του Jo Nesbo


Γράφει η 'Ελσα Σπανού



Η άποψή μου:

Το βιβλίο «κυνηγοί κεφαλών» δεν ανήκει στη σειρά περιπετειών στου διάσημου επιθεωρητή Χάρι Χόλε, του Jo Nesbo. Ανήκει όμως σίγουρα στην κατηγορία ενός ακόμα αριστουργήματος που φέρει την υπογραφή του διάσημου συγγραφέα.

Ο πρωταγωνιστής αυτού του μυθιστορήματος, ο Ρόγκερ Μπρόουν είναι ένας διάσημος -στον τομέα του- κυνηγός κεφαλών, ένας κυνηγός επιχειρησιακών ταλέντων με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του και ένας χωρίς αμφιβολία έξυπνος άνθρωπος. Η ζωή του είναι φαινομενικά τέλεια και αψεγάδιαστη: έχει μια πολύ καλή θέση στην εταιρεία όπου εργάζεται με πολύ καλές αποδοχές, είναι παντρεμένος με την τέλεια γυναίκα, ζει μέσα στα πλούτη και την απόλυτη πολυτέλεια. Στην πραγματικότητα, γι’ αυτήν την πολυτέλεια, την πληρωμή όλων αυτών των ακριβών πραγμάτων -συμπεριλαμβανομένου και της γκαλερί της συζύγου του την οποία επίσης συντηρεί- ο Ρόγκερ -εν αγνοία της γυναίκας του που υπεραγαπά- έχει βρεθεί στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Και αυτός είναι ο λόγος που “εξασκεί” το δεύτερο επάγγελμά του, ως ληστής πανάκριβων έργων τέχνης – μια «δουλειά» που του εξασφαλίζει όλα όσα εκείνη ονειρεύεται να αποκτήσει.

Όλα τα σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια. Κάθε ληστεία έχει επιτυχία και διαδέχεται την άλλη, μέχρι που η καλή του τύχη μοιάζει να τον εγκαταλείπει όταν ανακαλύπτει κάτι που ανατρέπει τα πάντα…

Ο Ρόγκερ είναι ένας χαρακτήρας που στην αρχή ο αναγνώστης δεν αποκλείεται να αντιπαθήσει, εξαιτίας της αλαζονείας, του εγωκεντρισμού του (ο ίδιος ο ήρωας σκέφτεται τα πάντα γύρω από τον δικό του πυρήνα, δρα όπως τον συμφέρει και πολλές φορές δεν διστάζει να πει ψέματα όχι μόνο στους άλλους μα και στον ίδιο του τον εαυτό), και της έντονης αυτοπεποίθησης που προβάλει σε κάθε ευκαιρία – που όμως καθώς τρέχουν οι σελίδες, καταλαβαίνουμε ότι αποπνέει και μια ανασφάλεια ως τον ίδιο του τον εαυτό, ιδιαίτερα στο θέμα πίστης από την μεριά της συζύγου.

Ένα δυνατό θρίλερ με άπλετο σασπένς, και μια επίσης δυνατή ανατρεπτική συνέχεια.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κυνηγοί κεφαλών
Jo Nesbo

40.000.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2008 NORWEGIAN BOOK CLUB PRIZE

Παρά το ότι υπολείπεται σε ύψος, ο Ρόγκερ Μπρόουν µοιάζει να τα έχει όλα: είναι ο πιο επιτυχηµένος κυνηγός επιχειρηµατικών ταλέντων της Νορβηγίας, έχει παντρευτεί την πανέµορφη ιδιοκτήτρια µιας γκαλερί και ζει µέσα στη χλιδή σε ένα ονειρεµένο σπίτι. Η ασύστολη σπατάλη, ωστόσο, έχει σαν αποτέλεσµα να βρεθεί χρεωµένος ως τον λαιµό και να αναγκαστεί να ασκήσει ένα παράλληλο επάγγελµα: ληστής πανάκριβων έργων τέχνης. Όταν του δίνεται η ευκαιρία να οργανώσει την τελευταία µεγάλη δουλειά, που θα τον απαλλάξει από όλα του τα χρέη, ένα απρόβλεπτο γύρισµα της τύχης θα τον µετατρέψει από κυνηγό σε θήραµα και τα χρέη θα γίνουν το µικρότερο πρόβληµά του… 

Ένας ατελείωτος συνδυασµός δράσης και σασπένς που κόβει την ανάσα.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Η σελίδα του βιβλίου εδώ 

Kυκλοφορεί 
από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ