Βιβλιοκριτική: «Το δέμα» του Sebastian Fitzek



Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός


Η άποψή μου

Πρόκειται για ένα έξοχο ψυχολογικό θρίλερ που κάθε του σελίδα είναι πλημμυρισμένη με έντονες σκηνές, έντονη συναισθηματική φόρτιση και αγωνία που εντείνεται ως τον τελικό του επίλογο. Ο συγγραφέας του, ο Sebastian Fitzek, είναι από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Γεννημένος το 1971, γνώρισε την επιτυχία από το πρώτο του κιόλας, μυθιστόρημα που τιτλοφορείται «Η θεραπεία», κυκλοφόρησε το 2006 και έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Στο «δέμα» η πρωταγωνίστριά του, η Έμα, προσπαθεί να επιβιώσει συναισθηματικά έπειτα από την επίθεση του «Κουρέα» - ενός φρικιαστικού δολοφόνου που έχει γίνει ένας ατέλειωτος εφιάλτης. Ως επιτυχημένη ψυχίατρος, η Έμα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσο δύσκολο θα είναι να βγει από το αδιέξοδο της ψυχικής της κατηφόρας· πόσο δύσκολη θα είναι η μετάβαση στην άλλοτε καλή, ψυχική της ευφορία.

Το χειρότερο γι’ αυτήν έρχεται όταν μαζί με το τρομακτικό αυτό γεγονός, καλείται να επιστρέψει στους δαίμονες που την καταδίωκαν σε όλα τα χρόνια της παιδικής της ηλικίας, κλείνοντάς τη όλο και περισσότερο στον εαυτό της. Όμως στην πραγματικότητα ο εφιάλτης της δεν θα λήξει εκεί. Αντίθετα, ξεκινά την ημέρα που παραλαμβάνει ένα ασυνήθιστο δέμα. Ένα δέμα που δεν της ανήκει. Ένα δέμα που δεν έχει καν αποστολέα και ο παραλήπτης του είναι ένας γείτονας που δεν γνωρίζει καν. Από εκεί και μετά η κάθε μέρα θα μοιάζει πιο μαρτυρική από την επόμενη, σκορπίζοντας με αγωνία την κάθε στιγμή της.

Ανατρεπτικό, αγωνιώδες και απόλυτα κινηματογραφικά σκιαγραφημένο το «δέμα» αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και υποσχόμενα ψυχολογικά θρίλερ αυτής της χρονιάς.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Το δέμα
Sebastian Fitzek


29 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ BEST SELLERS ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 

Τους τελευταίους μήνες, μετά το απαίσιο εκείνο γεγονός, μένεις κλεισμένη στο σπίτι σου. 
Θέλεις να το αφήσεις πίσω σου. 
Ένα πρωί, ο ταχυδρόμος σού αφήνει ένα δέμα για τον γείτονα που λείπει. 
Δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανά το όνομά του. 
Κοιτάζεις από τον φράχτη, και ο κήπος του φαίνεται παρατημένος. Δείχνει σαν να μη ζει κάποιος εκεί καιρό τώρα. 
Κάτι σε σπρώχνει να ανοίξεις το δέμα. 


Το βιβλίο κυκλοφορεί 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ