Τρία νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πεδίο



Κυκλοφορούν
από τις Εκδόσεις Πεδίο


Νίκησε τις τοξικές σχέσεις
Marion Blique

ΣΕΛΙΔΕΣ: 256
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Έχετε την εντύπωση ότι επιλέγετε πάντα τον «ακατάλληλο» άνθρωπο; Μήπως ο σύντροφός σας σας ελέγχει και προσπαθεί να σας επιβληθεί; Ή μήπως είστε εσείς που τρέχετε ξοπίσω από έναν σύντροφο που μοιάζει ψυχρός και απόμακρος;

Κάποιες φορές και για διάφορους λόγους, οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους (συντρόφους, παιδιά, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους) είναι δύσκολες, συχνά μάλιστα φτάνουν στο σημείο να γίνουν πραγματικά «τοξικές», δημιουργώντας μας σοβαρά προβλήματα. Και οι ενδείξεις είναι τόσο ανεπαίσθητες που δυσκολευόμαστε να τις αναγνωρίσουμε.

Σε αυτό το ευφυές βιβλίο η ψυχολόγος Marion Blique μας δείχνει βήμα βήμα πώς να ξεμπλέξουμε το κουβάρι των σημαντικών σχέσεων στη ζωή μας. Ανακαλύπτουμε τα διαφορετικά στιλ (ασφαλές, αποφευκτικό, συμβιωτικό, χαοτικό) με τα οποία δημιουργούμε τις σχέσεις μας, βρίσκουμε αυτά που μας ταιριάζουν καλύτερα και εντοπίζουμε την ανασφάλεια και τη συναισθηματική εξάρτηση στον εαυτό μας και στους άλλους. Και το πιο σημαντικό: μαθαίνουμε τρόπους για να καλλιεργήσουμε αρμονικές και υγιείς σχέσεις με τους ανθρώπους.

• 21 μέρες προσωπικής πορείας για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.

• Ασκήσεις και τεστ για να μάθετε τι είδους σχέσεις δημιουργείτε και πώς λειτουργείτε μέσα σε αυτές.

• Συμβουλές και τρόποι για να απαλλαγείτε από την τοξικότητα στη ζωή σας και να αναπτύξετε υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις.

---------------------------------------------------------------------------------

Οικογένειες και οικογενειακή θεραπεία
Salvador Minuchin

ΣΕΛΙΔΕΣ: 400
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Επιμέλεια ελληνικής έκδοσης: Φώτιος Αναγνωστόπουλος

Το βιβλίο Οικογένειες και Οικογενειακή Θεραπεία αποτελεί αναµφι-σβήτητα το πιο σηµαντικό έργο στον χώρο της οικογενειακής θεραπείας. Είναι ένα εγχειρίδιο ορόσηµο, που θα διευκολύνει σε µεγάλο βαθµό το έργο του δασκάλου της οικογενειακής θεραπείας και θεωρίας, αλλά και ένα εξαιρετικό βοήθηµα για τον σπουδαστή που εκπαιδεύεται στην οικογενειακή θεραπεία· πρόκειται για ένα βιβλίο που θα τον ανταµείψει σε πολλά επίπεδα...

Σε αυτό το εύληπτο και συναρπαστικό βιβλίο ο Μinuchin έχει συνδέσει τις πιο περίπλοκες θεωρητικές προσεγγίσεις, παρουσιάζοντάς τες µε απλό και άµεσο τρόπο µέσα από διάφορα παραδείγµατα και επιτυγχάνοντας έτσι µια δηµιουργική σύνθεση.

Κατά την άποψη του κριτικού Robert A. Ravich, το έργο αυτό αποτελεί σταθµό στον χώρο της οικογενειακής θεραπείας, ίσως για µια ακόµη γενιά:

«Ο Minuchin έχει αναγνωριστεί ως ένας τολµηρός νεωτεριστής, έξοχος κλινικός και εξαιρετικός δάσκαλος. Σε αυτό το υπέροχο βιβλίο µπόρεσε να αποτυπώσει όλο του το θεωρητικό υπόβαθρο και την εµπειρία του. Είναι ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά για την οικογενειακή θεραπεία».

Robert A. Ravich, M.D., American Journal of Psychotherapy
Ηarvard University Press


--------------------------------------------------------------------------------

Για τις αιτίες και τη θεραπεία των εξαρτήσεων
Φοίβος Ζαφειρίδης

ΣΕΛΙΔΕΣ: 128
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Μια απαλλαγμένη από πολιτικές και οικονομικές δεσμεύσεις ψυχολογική  και ψυχιατρική έρευνα θα αναδείκνυε τη σημασία της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής συνοχής και της μείωσης των οικονομικών ανισοτήτων ως ελάχιστες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας των πολιτών. Οι ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες θα αποκτούσαν ουσιαστικό νόημα και θα συνεισέφεραν στην προσωπική και κοινωνική αλλαγή μόνο αν συνέδεαν τα προσωπικά ψυχολογικά προβλήματα των μελών τους και με τις εκάστοτε επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες».

Φοίβος Ζαφειρίδης

«Η εξάρτηση και η θεραπεία της αναπαρίστανται συνήθως με τη μορφή πολύ προσωπικών ιστοριών, αλλά η ευαλωτότητα στην εξάρτηση, όπως και οι προσπάθειες ανάρρωσης, ξεδιπλώνονται μέσα σε πλαίσια αλλαγών της ζωής ή μέσα από οριακές καταστάσεις στη ζωή».

William L. White


Μια επιστημονική συζήτηση του Φοίβου Ζαφειρίδη με τον Αμερικανό εξαρτησιολόγο William L. White για τα αίτια των εξαρτήσεων, τις προϋποθέσεις και την ιστορία των θεσμών απεξάρτησης στον δυτικό κόσμο και στην Ελλάδα. Ένα κείμενο μεστό προβληματισμών για την ιστορία των εξαρτήσεων αλλά και για τα ιδεολογικά, θεραπευτικά και επιστημονικά συμφραζόμενα των προσπαθειών να αναπτυχθούν δομές υποστήριξης της απεξάρτησης βασισμένες στην προσωπική ευθύνη και στη διαρκή αναζήτηση νέας γνώσης.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ