Βιβλιοκριτική: «Η Μαριονέτα» του Daniel Cole



Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός

Η άποψή μου:

O  Daniel Cole υπογράφει το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα με βασικό πρωταγωνιστή του, τον Γουίλιαμ Φοκς. Ένα έργο στο οποίο η αγωνία, οι έντονες σκηνές και ο κίνδυνος «παραμονεύουν» στην κάθε του σελίδα.

Ο Γουίλιαμ Φοκς (του οποίου τα αρχικά σχηματίζουν τη λέξη wolf – Λύκος, Γουίλιαμ Όλιβερ Λέιτον-Φοκς) είναι ένας αστυνόμος με άπειρα προβλήματα τόσο στην προσωπική, όσο και την επαγγελματική του ζωή. Τέσσερα χρόνια πριν, υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος στο μακελειό ενός δικαστηρίου.

Ο Γουίλιαμ είχε πληρώσει τότε… 

Μετά από τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική, το θέμα του με τον αλκοολισμό και τον κατεστραμμένο του γάμο επανέρχεται -χρόνια μετά- στο Σώμα, έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μάχη ή τίμημα.

Η πρόκληση στην καριέρα του έρχεται όταν καλείται να βρει τον αποκαλούμενο Μαριονετίστα, τον δολοφόνο της ανθρώπινης μαριονέτας που εντοπίζεται στο απέναντι ακριβώς διαμέρισμα από το δικό του. Στην πορεία της υπόθεσης ο Φοκς είναι αναγκασμένος να βρει οπωσδήποτε τη λύση, καθώς καταλήγει να στοχοποιηθεί και ο ίδιος στα σχέδια του παρανοϊκού Μαριονετίστα.

Ο χαρακτήρας του Cole, Φοκς, είναι δυναμικός, δραστήριος και «ετοιμοπόλεμος» (έχει την απάντηση σε όλα – έχει το χάρισμα να προβλέπει την αντίδραση του άλλου και να απαντά καταλλήλως). Παρά τις δυσκολίες δεν το βάζει κάτω και δεν δείχνει να φοβάται τον κίνδυνο. Πολλές φορές είναι αινιγματικός (όπως παρουσιάζεται στον πρόλογο του βιβλίου, στον οποίο κανείς δεν φαντάζεται την απρόβλεπτη αντίδραση του αστυνομικού). Παρόλ’ αυτά, είναι έντιμος και πολεμά την αδικία και το έγκλημα σε κάθε ευκαιρία.

Τα δικαιώματα της Μαριονέτας πουλήθηκαν σε περισσότερες από 35 χώρες, ενώ ο τίτλος της βρέθηκε το 2017 (χρονολογία κυκλοφορίας του) στην κορυφή των μπεστ σέλερ της Μεγάλης Βρετανίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο


.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Daniel Cole


ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ
ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΩΝ SUNDAY TIMES
ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ 2017

Έξι θύματα
Απέναντι από το διαμέρισμα του αστυνόμου Γουίλιαμ Φοκς, γνωστού με το παρατσούκλι Γουλφ, που έχει πρόσφατα επανέλθει στο Σώμα μετά από εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική, εντοπίζεται μια ανθρώπινη μαριονέτα που αποτελείται από τα μέλη έξι δολοφονηθέντων ανθρώπων.

Ένα πτώμα
Ο δολοφόνος Μαριονετίστας, μέσω της πρώην συζύγου του Γουλφ, που είναι δημοσιογράφος, στέλνει φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και μια λίστα με έξι επόμενους στόχους και τις ημερομηνίες εκτέλεσής τους. Τελευταίος στη λίστα είναι ο ίδιος ο Γουλφ… 

Κανένας ύποπτος
Ενώ τα ΜΜΕ τρελαίνονται και αναμεταδίδουν και την παραμικρή λεπτομέρεια σχετικά με την υπόθεση, η Αστυνομία καλείται να ταυτοποιήσει τα θύματα που αποτελούν τη Μαριονέτα, να προστατεύσει τους στοχοποιημένους πολίτες, να εντοπίσει τον δολοφόνο και να σταματήσει τη δράση του μέσα σε δεκαπέντε μέρες.

Μια κούρσα με τον χρόνο, ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Ένα εξαιρετικό θρίλερ που διαβάζεται με μια ανάσα.
M.J. Arlidge συγγραφέας

Ένα ιδιοφυές στη λύση του μυστήριο.
Sophie Hannah, συγγραφέας

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ