Βιβλιοκριτική: «Ο διάδοχος» της Johanna Lindsey


Γράφει
η 'Ελσα Σπανού

Η άποψή μου:

H Johanna Lindsey είναι μία από τις μεγαλύτερες συγγραφείς ρομαντικής λογοτεχνίας. Κάθε βιβλίο της, κρύβει μια υπέροχη και δυνατή ιστορία αγάπης που σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο· βιβλία που έχουν γίνει μπεστ σέλερ και έχουν κερδίσει επάξια τις καρδιές των αναγνωστών της.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, της οικογένειας Ράιντ, γνωρίζουμε τους ήρωές της, την αθώα Σαμπρίνα και τον γοητευτικό Χαϊλάντερ Ντάνκαν ΜακΤράβις.

Το μυθιστόρημα ξεκινά με το επερχόμενο ντεμπούτο της Σαμπρίνα στο πολυαναμενόμενο νυφοπάζαρο του Λονδίνου - για το οποίο οι θείες της και κηδεμόνες της, ανησυχούν για την πραγματική της τύχη (κάτι που έχει συγκεκριμένη βάση και σοβαρή αιτία). Η Σαμπρίνα είναι χαμηλών τόνων και πολύ αγχωμένη στο να σταθεί επάξια στον νέο αυτό χώρο· θέλει να φανεί αντάξια των προσδοκιών που έχουν από κείνη οι θείες της. Ελπίζει πως η φιλία της με τη δημοφιλή Οφηλία Ράιντ θα τη βοηθήσει σημαντικά στους καλούς κύκλους του Λονδίνου. Και πράγματι, η Οφηλία τη συστήνει σε πολλούς και εκλεκτούς της φίλους, καθώς δεν νιώθει να απειλείται η ίδια από την άχαρη (όπως την αποκαλεί στις φίλες της) φιλοξενούμενή της.

Οι πρωταγωνιστές:

Σαμπρίνα Λάμπερτ: Είναι μια ευαίσθητη και ρομαντική νεαρή από την επαρχία που δεν έχει ιδιαίτερες βλέψεις για τον γάμο. Όταν έρχεται στο Λονδίνο καλείται να «αντιμετωπίσει» έναν άγνωστο κόσμο· ένα περιβάλλον ξένο και εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχει συνηθίσει και θέλει να ζει. Την έχουν μεγαλώσει από τριών ετών οι θείες της, Άλις και Χίλαρι, οι οποίες δεν παντρεύτηκαν ποτέ αλλά ούτε και το μετάνιωσαν. 

Η Σαμπρίνα θα πέσει θύμα κακόβουλων κουτσομπολιών που θα τη βρουν ανίσχυρη, εξαιτίας ενός σκανδάλου που σκεπάζει εδώ και τρεις γενιές την οικογένειά της. 

Όλα θ’ αλλάξουν όμως, όταν εμφανιστεί στη ζωή της ο Ντάνκαν, ο οποίος κατά τραγική μοίρα είναι ο μνηστήρας της φίλης της.

Ντάνκαν ΜακΤράβις: ο όμορφος Χάϊλάντερ είναι έτοιμος να εκπληρώσει μια υπόσχεση για την οποία ποτέ δεν ήταν ενήμερος, καθώς είχαν αποφασίσει άλλοι για το δικό του μέλλον πριν από χρόνια. Γίνεται κληρονόμος ενός σημαντικού τίτλου «πληρώνοντας» το τίμημα να φύγει από τη γη που αγαπά κι επίσης, να παντρευτεί κάποια, την οποία δεν έχει ξαναδεί.

Ο Ντάνκαν δεν ενθουσιάζεται ούτε από την ξαφνική του τύχη, ούτε από την κοπέλα που του προξενεύει ο Άγγλος παππούς του. Ο αρραβώνας αυτός όμως, τον οποίο είναι αναγκασμένος λόγω συνθηκών να αποδεχθεί, τον φέρνει κοντά με τη Σαμπρίνα, μια γυναίκα που το τραβά αμέσως το ενδιαφέρον και τον ελκύει.

Η γραφή της Johanna Lindsey: H πένα της Lindsey είναι περιγραφική όσο χρειάζεται, λιτή και δομημένη σε όλα τα σημεία της. Τα έργα της έχουν μια γεμάτη και δεμένη ιστορία με άφθονες ανατροπές, στιγμές έντασης και άπλετο ρομαντισμό.

Το βιβλίο «ο διάδοχος» είναι μια απολαυστική ιστορία αγάπης περιτριγυρισμένη από τον φθόνο που μπορεί να προκαλέσει ο εγωισμός και η κακία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Johanna Lindsey


Ήταν μια απαγορευμένη αγάπη. Μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα…
Υπάρχει άλλη γυναίκα που να συμμετέχει στην επερχόμενη σεζόν του Λονδίνου με λιγότερο ενθουσιασμό απ’ ό,τι η Σαμπρίνα; Πιθανότατα όχι. Ευτυχώς, αυτή η νεαρή, αξιαγάπητη επαρχιωτοπούλα δεν θα είναι μόνη της. Η πιο περιζήτητη κοπέλα της πόλης έχει συμφωνήσει να τη συνοδεύσει και να την κρατήσει μακριά από τους αμέτρητους κινδύνους και τις φανταχτερές παγίδες. 

Ο γοητευτικός Χαϊλάντερ Ντάνκαν ΜακΤράβις θέλει ακόμα λιγότερο να βρίσκεται στο Λονδίνο. Έχοντας μάθει πρόσφατα ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος ενός Άγγλου μαρκησίου, ο Ντάνκαν καλείται να αναλάβει τον τίτλο και τη μεγάλη ιδιοκτησία του παππού του – και επιπλέον να παντρευτεί τη φαρμακόγλωσση συνοδό της Σαμπρίνα, η οποία δεν διστάζει να κάνει δημόσια απρεπή σχόλια για τον «βάρβαρο Σκοτσέζο» μέλλοντα σύζυγό της. 

Ο ανεπιθύμητος αρραβώνας, ωστόσο, φέρνει τον Ντάνκαν σε επαφή με τη γοητευτική Σαμπρίνα – μια αδελφή ψυχή της οποίας το πνεύμα τον γοητεύει… και της οποίας τα μάτια είναι γεμάτα όνειρα. Όμως το καθήκον, η θέση τους στην κοινωνία και ένα μυστικό που κρύβεται στο παρελθόν της κοπέλας, απαγορεύουν την ένωση της Σαμπρίνα και του Ντάνκαν – εκτός κι αν η πραγματική αγάπη μπορέσει με κάποιο θαυμαστό τρόπο να βρει τη λύση.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ