Νέοι τίτλοι παιδικής - εφηβικής λογοτεχνίας των Εκδόσεων Πατάκη


Κυκλοφορούν
από τις Εκδόσεις Πατάκη

Ο Γκάρης
Τασούλα Επτακοίλη

Εικονογράφηση: Στέλλα Στεργίου
ΣΕΙΡΑ: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 80

Λίγα λόγια για το βιβλίο

– Πετάει ο γάιδαρος;
– Για να δούµε…
Ο Γκάρης ήταν ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. ∆ούλευε σκληρά, κουβαλούσε φορτία, είχε υποµονή, άντεχε στην πείνα και στη δίψα. Μέχρι που µια µέρα, ο Γκάρης άλλαξε και δεν ήταν πια ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Απέκτησε δυνάµεις που κανένας από τη γενιά του δεν είχε ποτέ, ούτε είχε καν ονειρευτεί, για να βοηθάει όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη.
Γι’ αυτό µιλούν γι’ αυτόν µε θαυµασµό πρόβατα και γουρούνια, κότες και λαγοί, αετοί και µοσχάρια. Ακόµα και άλογα. Ή µάλλον, κυρίως τα άλογα. Και δεν τον θαυµάζουν µόνο. Τον ζηλεύουν. Γιατί ξέρουν καλά πως ούτε µε µια τρίχα από την ουρά του δεν µπορούν να συγκριθούν.


Μια συναρπαστική ιστορία για το πιο παρεξηγηµένο από τα οικόσιτα ζώα. Και µια απόδειξη ότι όποιος αποφασίσει να πολεµήσει την αδικία θα ανακαλύψει πως είναι πολύ πιο δυνατός από όσο νοµίζει…

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Άβιβλος συγγραφέας ΦΡΑΝΤΖ ΚΛΑΦΤΑ – Τα λόγια είναι περιττά
Κατερίνα Κρις

Εικονογράφηση: Κατερίνα Κρις
ΣΕΙΡΑ: ΚΟΛΙΜΠΡΙ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 240 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του σπουδαίου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Φραντζ Κλάφτα! Αν αναρωτιέστε τι συνέβη και δεν τον ξέρετε ακόμη, είναι λογικό, αφού ο Φραντζ Κλάφτα θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος συγγραφέας στον κόσμο, αν είχε καταφέρει να γράψει έστω κι ένα βιβλίο. Για την ώρα το μόνο που έχει καταφέρει είναι να βρει άλλους να γράψουν και να κυκλοφορήσουν ένα βιβλίο που μιλάει για το βιβλίο που δεν έχει γράψει ακόμα! Το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε η δύσμοιρη Κατερίνα Κρις, η οποία είχε την ατυχία να μπλέξει με αυτήν τη μη αναγνωρισμένη ιδιοφυΐα, τον Φραντζ Κλάφτα, και τώρα είναι αναγκασμένη να περιγράφει για τα επόμενα χρόνια την προσπάθειά του να γράψει το τέλειο βιβλίο που θα μείνει στην ιστορία. 

Όπως καταλάβατε, σε αυτό το αριστουργηματικό και πανέξυπνο βιβλίο θα διαβάσετε για τη ζωή του μεγάλου (μικρού) σκοτεινού (άβιβλου) συγγραφέα Φραντζ Κλάφτα και για τις απίστευτες δυσκολίες της γραφής που κατάφερε με τη δύναμη της θέλησής του να μην ξεπεράσει και να μη νικήσει για να μπορέσει να γράψει το πολυπόθητο βιβλίο του! Πρόκειται για την οδύσσειά του ως άβιβλου συγγραφέα, περιέχει τις σκέψεις, την αγωνία και τις εσωτερικές συγκρούσεις του. 

Ένα βιβλίο με ασπρόμαυρη εικονογράφηση τύπου κόμικς, το πρώτο βιβλίο της σειράς με τον ομώνυμο ήρωα, γραμμένο και σχεδιασμένο με χιούμορ και φαντασία για μικρούς (μεγάλους) και τον αναβλητικό εαυτό μας, το οποίο δύσκολα θα αφήσετε από τα χέρια σας μέχρι να φτάσετε στην τελευταία σελίδα! 

https://katerinakris.com/about/ 

Ο μέγας κανόνας είναι αυτός: 
Κάθε συγγραφέας που έχει βγάλει βιβλίο είναι πρώτα ένας συγγραφέας που δεν έχει βγάλει βιβλίο. 
Κι αυτά τα λένε σοβαρές θεωρίες και έρευνες που έχω κάνει μόνος μου. 

 Φραντζ Κλάφτα. Άβιβλος συγγραφέας, σύντομα μύθος. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς όλα τα αγόρια που αγάπησα
Τζέννυ Χαν

Μετάφραση: Γιώργος Παναγιωτάκης, Καρολίνα Μιζάν
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 416 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Λάρα Τζιν κρύβει την ερωτική της αλληλογραφία σε μια καπελιέρα που της είχε κάνει δώρο η μητέρα της. Δεν είναι γράμματα που της έχουν στείλει. Η ίδια τα έχει γράψει, ένα για κάθε αγόρι που έχει αγαπήσει – σύνολο πέντε. Όταν γράφει, ανοίγει διάπλατα την καρδιά και την ψυχή της και λέει όσα δε θα τολμούσε ποτέ να πει στην πραγματική ζωή. Γιατί αυτά τα γράμματα είναι μονάχα για τα δικά της μάτια. Ώσπου μια μέρα, τα μυστικά της γράμματα στέλνονται στους παραλήπτες και, ξαφνικά, η ερωτική ζωή της Λάρα Τζιν παύει να ξετυλίγεται μόνο στη φαντασία της και βγαίνει εκτός ελέγχου.

Η ιστορία της Λάρα Τζιν συνεχίζεται…

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ιστορία του κόσμου με μια ματιά
Ruth Brocklehurst
και Henry Brook

Εικονογράφηση: Adam Larkum
Μετάφραση: Κατερίνα Σέρβη
ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 160 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Φίλοι, Ρωμαίοι, πολίτες του κόσμου! Τι θα λέγατε για ένα γρήγορο ταξίδι στον χρόνο; Ναι; Τότε αυτό το βιβλίο είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε! 

Στις σελίδες αυτού του υπέροχου βιβλίου ζωντανεύει ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας, από τους κυνηγούς της Εποχής των Παγετώνων μέχρι τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας της σύγχρονης εποχής. Μέσα από τις κυριότερες ημερομηνίες και τα σπουδαιότερα γεγονότα που σημάδεψαν τον ανθρώπινο πολιτισμό, αλλά και από τις ολοζώντανες εικόνες, χρονοδιαγράμματα, χάρτες και συνδέσμους που οδηγούν σε ειδικά επιλεγμένους ιστότοπους, το βιβλίο αυτό θα είναι η τέλεια εισαγωγή για παιδιά και ενήλικες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την Ιστορία του Κόσμου. 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ