Βιβλιοκριτική: «Από τη Σκοτία με αγάπη» της Tessa Dare


Γράφει
η 'Ελσα Σπανού

Η άποψή μου:

Το «από τη Σκοτία με αγάπη» είναι το τρίτο (κατά σειρά) βιβλίο της σειράς Παραμυθένιοι έρωτες της βραβευμένης συγγραφέως Tessa Dare και είναι ένα απολαυστικό ανάγνωσμα πλημμυρισμένο από άφθονο ρομαντισμό, ανομολόγητα πάθη αλλά και ελπίδες που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο της πραγματικότητας. 

Η ηρωίδα Μάντλιν είναι ένα χαμηλών τόνων κορίτσι, κλειστό σε χαρακτήρα και με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Λόγω της δειλίας της και όλων των παραπάνω που την χαρακτηρίζουν, αποφασίζει μόλις στα δεκάξι της χρόνια να εφεύρει έναν πλασματικό μνηστήρα προκειμένου να γλιτώσει από τη βέβαιη -κατά την ίδια- απόρριψη των ανδρών. Έτσι λοιπόν, πλάθει με τη δύναμη του μυαλού και της φαντασίας της τον τέλειο άνδρα: έναν γοητευτικό σκοτσέζο λοχαγό, με λαμπερά γαλάζια μάτια που πολεμάει γενναία μακριά της και είναι μαζί της παράφορα ερωτευμένος. Ο λοχαγός Λόγκαν ΜακΚένζι ή αλλιώς το αποκύημα φαντασίας της Μάντλιν την έχει σώσει κυριολεκτικά από όλες τις άβολες κοινωνικές συγκεντρώσεις, αφού χάρη στα αναρίθμητα και ενθουσιώδη λόγια που ξεστομίζει γι’ αυτόν στην οικογένειά της μπορεί και γλιτώνει από όλα όσα την φέρνουν σε δύσκολη θέση. Η οικογένειά της, ο πατέρας, η νεαρή μητριά της Αν, ακόμη και θεία της η Θία (η οποία είναι και ένθερμη υποστηρίκτρια αυτού του κατά κυριολεξία φανταστικού ειδυλλίου) χαίρονται πολύ που ένας τέτοιος άνδρας είναι ερωτευμένος μαζί της, παρότι δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά της -πολύ βολικό για τη Μάντλιν- λόγω του πολέμου. 

Όμως, σαν να μην έφταναν όλα τα ψέματά της για τον υπέροχο ΜακΚένζι, η Μάντλιν αρχίζει και του γράφει γράμματα. Γράμματα που ταχυδρομεί κανονικά (σίγουρη ότι αποκλείεται να τα διαβάσει κανείς) αλλά και ομολογεί πλήρως την απίστευτη ιστορία που σκάρωσε για το δικό της καλό. Τα χρόνια περνούν και η Μάντλιν αρχίζει να αισθάνεται τύψεις για όλα αυτά τα ψέματα που έχει πει στους δικούς της -αφού μια ολόκληρη δεκαετία σχεδόν, είναι μαζί με τον ανύπαρκτο ήρωά της- και αυτό την οδηγεί στην δυσάρεστη απόφαση να «σκοτώσει» τον Λόγκαν με έναν γενναίο και ένδοξο θάνατο όπως του αξίζει – έχοντας ήδη αποφασίσει να μην παντρευτεί ποτέ. 

Μετά από ένα σεβαστό διάστημα η Μάντλιν δέχεται μια απροσδόκητη επίσκεψη από έναν άνθρωπο που δεν σκόπευε να συναντήσει ποτέ: ο πέρα για πέρα αληθινός Λόγκαν βρίσκεται ενώπιόν της και μάλιστα σκοπεύει να διεκδικήσει.

Μέσα από την υπέροχη διαδρομή των γεγονότων οι ήρωες αυτού του μυθιστορήματος καταφέρνουν να γίνουν πια αγαπημένοι. Δεν λείπουν οι στιγμές χιούμορ και συναισθηματικής δράσης ενώ χαρακτηριστικοί είναι και οι εκπληκτικοί διάλογοι του κεντρικού ζεύγους. Αξίζει να διαβαστεί όχι μία αλλά αμέτρητες φορές!

Η συγγραφέας: Η Tessa Dare έχει γράψει δεκατέσσερα ιστορικά ρομαντικά μυθιστορήματα και πέντε νουβέλες. Τα βιβλία της έχουν αποσπάσει αναρίθμητα βραβεία, όπως το Βραβείο RITA® της Αμερικανικής Ένωσης Συγγραφέων Ρομαντικών Μυθιστορημάτων –δύο φορές– και πολλά Βραβεία RT Book Reviews Reviewer’s Choice. Έχει χαρακτηριστεί  ένα από «τα νέα αστέρια του ιστορικού ρομαντικού μυθιστορήματος» (περιοδικό Booklist) και τα βιβλία της πρόκειται να μεταφραστούν σε δεκάδες ξένες γλώσσες.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Για τη χαριτωμένη δεσποινίδα Μάντλιν Γκρέιστσερτς πλησιάζει με γοργά βήματα η πρώτη σεζόν στην καλή κοινωνία του Λονδίνου. Εκείνη, όμως, είναι πολύ θαρραλέα με τα πινέλα της ζωγραφικής και πολύ ντροπαλή με τους άντρες. Αν κάποιος στοιχημάτιζε πάνω της ότι θα βρει ταίρι, τότε αυτός θα πρέπει να ήταν τρελός ή υπερβολικά παράτολμος. Έτσι, η Μάντλιν αποφάσισε να κάνει αυτό που έχουν κάνει γενιές και γενιές ντροπαλών και αμήχανων δεσποινίδων: εφηύρε ένα αίσθημα. Ένα σκοτσέζικο αίσθημα, για την ακρίβεια. 

Ο υποτιθέμενος μνηστήρας, ο λοχαγός ΜακΚένζι, είναι απαράμιλλα όμορφος και αδιαπραγμάτευτα έντιμος και αφοσιωμένος σ’ εκείνη, αλλά –πολύ βολικά– δεν βρίσκεται ποτέ στο Λονδίνο. Όλο λείπει σε πολεμικές εκστρατείες. Για να αποφύγει την πίεση του κοινωνικού περίγυρου, η Μάντλιν αφιερώνει όλη την ενέργειά της στο να γράφει ερωτικά γράμματα στον Σκοτσέζο, τα οποία γεμίζει με τις ανομολόγητες ερωτικές επιθυμίες της. Και πιστή στον ρόλο της, υποκρίνεται τη συντετριμμένη όταν μαθαίνει πως ο καλός της λοχαγός ΜακΚένζι υποτίθεται ότι σκοτώνεται σε μια φοβερή μάχη. 

Όλα ωραία και καλά, αλλά, ύστερα από καιρό, ξαφνικά ο φανταστικός Σκοτσέζος εμφανίζεται μπροστά της με σάρκα, οστά και κιλτ. Όντως απαράμιλλα όμορφος, αλλά όχι ακριβώς αδιαπραγμάτευτα έντιμος. Ο γνωστός-άγνωστος είναι τραυματισμένος, εξαντλημένος από τον πόλεμο και κρατάει στα χέρια του τα γράμματα της Μάντλιν. Απαιτεί τη φροντίδα της, αλλά πάνω απ’ όλα είναι αποφασισμένος να την κάνει να τηρήσει όλες τις ανομολόγητες ερωτικές επιθυμίες της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ