Βιβλιοκριτική: «Η κρεμάλα» του Daniel Cole



Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός

Η άποψή μου:

Μετά την άκρως επιτυχημένη Μαριονέτα ο Daniel Cole επιστρέφει με τη συνέχειά της και την Κρεμάλα

Το βιβλίο τοποθετείται δεκαοχτώ μήνες μετά από την πολύκροτη υπόθεση. Η Έμιλι Μπάξτερ έχει προαχθεί πια σε αρχιεπιθεωρήτρια. Παρόλ’ αυτά, δεν φαίνεται ενθουσιασμένη ούτε για την ανώτερη θέση (η οποία έχει ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας, επομένως και περιορισμένο προσωπικό χρόνο) αλλά ούτε για τον νέο της σύντροφο, τον Τόμας, για τον οποίο τρέφει μια περίεργη επιφυλακτικότητα παρά τον ευγενικό και καλό του χαρακτήρα.

Η Έμιλι θα κληθεί σύντομα να παραστεί σύντομα σε μια έρευνα μιας νέας υπόθεσης, που όμως φαίνεται να μοιάζει πολύ με εκείνη που είχε αναλάβει μερικούς μήνες πριν. Οι ειδικοί πράκτορες, η Έλιοτ Κέρτις και ο συνάδελφός της Ντέιμιεν Ρους, άρτι αφιχθέντες από την Αμερική, την καλούν να τους ακολουθήσει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να διαλευκάνουν μια υπόθεση που απασχολεί το τελευταίο διάστημα όλα τα μέσα.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που βρέθηκε κρεμασμένος στη γέφυρα του Μπρούκλιν, έχοντας χαραγμένο στο στήθος του τη λέξη «ΔΟΛΩΜΑ».

Η Μπάξτερ πιστεύει ότι είναι ακόμη μια μίμηση – αντιγραφή της Μαριονέτας. Οι πράκτορες όμως, έχουν σημαντικούς λόγους για να αμφιβάλλουν και να πιστεύουν ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Τελικά το ταξίδι αποδεικνύεται μια δύσκολη και επικίνδυνη διαδρομή, αφού ο δολοφόνος βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Με τον αριθμό των θυμάτων να μεγαλώνει η ερευνητική ομάδα προσπαθεί να δώσει τέλος στο κυνήγι ενός πολύ έξυπνου δολοφόνου.

Η συνέχεια της Μαριονέτας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, πλούσια σε δράση και πολύ περιπετειώδης. Εκεί μπορούμε να δούμε τα διλήμματα της πρωταγωνίστριας και την ψυχικής της κατάρρευση, οποία προήλθε όχι μόνο από την πολύ επικίνδυνη υπόθεση που ανέλαβε αλλά και εξαιτίας ενός ατόμου που ήταν πολύ σημαντικό στη ζωή της. Παρόλ’ αυτά, η Μπάξτερ είναι ένας χαρακτήρας που δείχνει ελάχιστα έως καθόλου τα συναισθήματά της -γελά λίγο, «εξαφανίζει» τη λύπη της γρήγορα- και το πιο δραματικό δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν.

Το βιβλίο δεν πλατειάζει, είναι εστιασμένο στα βασικά γεγονότα ενώ οι εξελίξεις έρχονται γρήγορα και είναι συνταρακτικές.

Η Κρεμάλα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Daniel Cole


Μία ντετέκτιβ που δεν έχει κανέναν να εμπιστευτεί. Ένας δολοφόνος που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Δεκαοκτώ μήνες μετά την πολύκροτη υπόθεση της Μαριονέτας, ένα πτώμα με τη λέξη ΔΟΛΩΜΑ χαραγμένη στο στήθος ανακαλύπτεται κρεμασμένο από τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Λίγο αργότερα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Λονδίνο, βρίσκεται ένα ακόμα πτώμα που έχει πάνω του χαραγμένη τη λέξη ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ.
Η ντετέκτιβ Έμιλι Μπάξτερ, συγκλονισμένη ακόμη από την εξαφάνιση του φίλου της Γουίλιαμ «Γουλφ» Φοκς, διστάζει να εμπλακεί στην υπόθεση, θα αναγκαστεί ωστόσο να λάβει μέρος σε μια νέα ερευνητική ομάδα στη Νέα Υόρκη, στην οποία συνεργάζονται το FBI, η CIA και η βρετανική αστυνομία.
Παρά τις προσπάθειές τους ωστόσο, όποτε εντοπίζουν έναν ύποπτο, ο δολοφόνος αποδεικνύεται ένα βήμα πιο μπροστά. Με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, θα μπορέσουν να ανακαλύψουν ποιος κινεί τα νήματα πριν να είναι αργά; 
Ο Φοκς και η Μπάξτερ επιστρέφουν με την καταιγιστική συνέχεια του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Η Μαριονέτα.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ