ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ / Εκδόσεις Πατάκη & Octopus for a Preemie παρουσιάζουν ''Τα χταποδάκια της Δανίας'' / 19 Οκτωβρίου



Τα χταποδάκια ήταν ιδέα μιας ομάδας εθελοντών που ήθελαν να βρουν κάποιον τρόπο για να βοηθήσουν τα πρόωρα βρέφη. Σήμερα, η οργάνωση «Τα Χταποδάκια της Δανίας» συγκεντρώνει χταποδάκια για τα μωρά που νοσηλεύονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Η ιδέα πέρασε τα σύνορα της Δανίας και διαδόθηκε γρήγορα σε ολόκληρο τον κόσμο, φτάνοντας ακόμα και σε μακρινές χώρες όπως η Αργεντινή και ο Καναδάς.

Τα χταποδάκια είναι απίθανα, χαριτωμένα παιχνίδια με τα πλοκάμια τους σχεδιασμένα έτσι ώστε να θυμίζουν στα μωρά τον ομφάλιο λώρο. Γαληνεύουν και ηρεμούν τα νεογέννητα και είναι κατάλληλα για μεγαλύτερα μωρά βοηθώντας τα να μάθουν να πιάνουν. Τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας μπορούν επίσης να παίξουν ευχάριστα με τα χταποδάκια. 

Αν θα θέλατε  να υποστηρίξετε την οργάνωση «Τα Χταποδάκια της Δανίας» στο υπέροχο έργο της, σ’ αυτό το βιβλίο θα βρείτε πολλά χαριτωμένα σχέδια για βελονάκι και πλέξιμο καθώς και πολλές ιδέες για να διακοσμήσετε τα χταποδάκια σας και να τους δώσετε ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Ακόμα, θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό κροσέ και πλεξίματος για αρχάριους για να ξεκινήσετε εύκολα! 

«Τα Χταποδάκια της Δανίας» είναι μια εθελοντική οργάνωση, η οποία συγκεντρώνει και μοιράζει σε πρόωρα βρέφη παιχνίδια φτιαγμένα με το βελονάκι. Αυτά τα χταποδάκια μοιράζονται σε όλες τις μονάδες πρόωρων βρεφών της Δανίας και της Γροιλανδίας. Την ελληνική ομάδα που υλοποιεί την ιδέα αυτή που ξεκίνησε από τη Δανία μπορείτε να τη βρείτε στο facebook ως Octopus for a Preemie, Greece, Μικρό Χταπόδι by 31ebdomades. Τα χταποδάκια της ελληνικής ομάδας προσφέρονται προς το παρόν σε μονάδες νεογνών ορισμένων νοσοκομείων (Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία, Αττικόν, Έλενα Βενιζέλου, Ιασώ Θεσσαλίας, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης) και ευελπιστούμε πως σύντομα θα προστεθούν κι άλλα, δημόσια και ιδιωτικά.

Αν θέλετε να πλέξετε για την ελληνική ομάδα, μπορείτε να ζητήσετε να γίνετε μέλος της στο facebook ή να γράψετε στο xtapodakia@patakis.gr

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ