Βιβλιοκριτική: «Το αυτό» Τόμος 2 του Stephen King




Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός

Η άποψή μου:

Μετά από την επεισοδιακή είσοδο του Πένιγουαιζ στη μικρή πόλη του Ντέρι η παρέα ένιωσε δικαιοσύνη μετά τον πόλεμο που του έκαναν και τον εξαφάνισαν. Εκεί… κάτω στον κόσμο του. Μόνο και αβοήθητο. Πριν χωριστούν όμως, έδωσαν μια υπόσχεση. Έναν όρκο πως, σε περίπτωση που αυτό δεν είχε τελειώσει θα επέστρεφαν πίσω. 

Το πρώτο βιβλίο τελειώνει κάπως έτσι. Με μια γλυκόπικρη γεύση. Το δεύτερο και το τελευταίο της ιστορίας παρακολουθεί την επιστροφή του χορευτή κλόουν καθώς και την επιστροφή της παρέας έχοντας μεγαλώσει πια. Τα όσα ερωτηματικά μας δημιούργησε το πρώτο μέρος, το δεύτερο μας τα διαλύει. Ανατροπές, κρυφοί έρωτες και ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να τελειώσει ότι είχε ξεκινήσει ξεδιπλώνεται στις σελίδες του. Μια πολύ καλά δομημένη ιστορία που στα σίγουρα δεν αφήνει κανένα φαν του είδους ανέκφραστο. 

Με μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την ιστορία γενικότερα θα έλεγα πως ο συγγραφέας έκανε το ακατόρθωτο: Να μας πείσει πως ο Πένιγουαιζ δεν είναι ένας ακόμη ενοχλητικός δολοφόνος αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Ένας καλοδουλεμένος εφιάλτης που σε ξυπνά για τα καλά διαβάζοντας τα σημεία του στο βιβλίο. Και το καταφέρνει φυσικά με δεξιοτεχνία όπως ξέρει πολύ καλά εκείνος. Ο Στίβεν Κινγκ.

Τα βιβλία αξίζουν την αγορά τους και προτείνω, για όποιον δεν τα έχει ακόμα, να τα αγοράσει αμέσως! Ειδικά τώρα που είναι και άκρως ολοκληρωμένα και χωρίς περικοπές!



Λίγα λόγια για το βιβλίο:



Πλήρης έκδοση χωρίς περικοπές

Εκεί κάτω όλοι επιπλέουμε…

Ένα αγοράκι με κίτρινο αδιάβροχο τρέχει χαρούμενο δίπλα σ’ ένα χάρτινο καραβάκι που αρμενίζει σ’ ένα πλημμυρισμένο από τη βροχή ρείθρο. Η βροχή έχει κοπάσει πια, και πέφτει στην κίτρινη κουκούλα σαν ψιλόβροχο σε τσίγκινη στέγη. Το αγόρι με το κίτρινο αδιάβροχο είναι ο Τζορτζ Ντένμπροου, κι εκείνη τη φθινοπωρινή ημέρα ήταν έξι χρονών…

Αυτό που κάνει τη μικρή πόλη του Ντέρι τόσο τρομακτικά διαφορετική από τις άλλες είναι όλα εκείνα που βλέπουν –και αισθάνονται– μόνο τα παιδιά.

Στα φρεάτια και τους υπονόμους, το Αυτό καραδοκεί και παίρνει τη μορφή εφιάλτη, του βαθύτερου τρόμου που φωλιάζει σε κάθε παιδί. Όμως, πότε πότε, το Αυτό προβάλλει από τα ζοφερά και υγρά βάθη, αρπάζει, διαμελίζει, σκοτώνει…

Τα χρόνια περνούν, τα παιδιά μεγαλώνουν, εγκαταλείπουν την πόλη, λησμονούν. Μέχρι τη στιγμή που κάποιος τους καλεί να επιστρέψουν, για να αντιμετωπίσουν για μία ακόμα φορά το Αυτό, που σαλεύει σαν ερπετό στα σκοτεινά έγκατα της μνήμης τους καθώς αναδύεται  για να μετατρέψει τους εφιάλτες του παρελθόντος σε μια ανείπωτα φρικτή πραγματικότητα.

Το θρυλικό έργο του Stephen King για πρώτη φορά στον κινηματογράφο!


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ