Τέσσερα σημαντικά νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πεδίο


Κυκλοφορούν
από τις Εκδόσεις Πεδίο

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Πώς οι ιστορικοί χαρτογραφούν το παρελθόν
John Lewis Gaddis

ΣΕΛΙΔΕΣ: 288
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Ένα τολμηρό και προκλητικό βιβλίο, που επιζητεί άφοβα την αντιπαράθεση».
— The New York Times Book Review —

«ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ».
— Foreign Affairs —

Το Τοπίο της Ιστορίας διερευνά την τέχνη του ιστορικού και προσφέρει ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ της άποψης ότι η ιστορική συνείδηση πρέπει να μας απασχολεί σήμερα. Όπως οι χαρτογράφοι χαρτογραφούν τοπία, έτσι και οι ιστορικοί αναπαριστούν αυτό που δεν μπορούν ποτέ να αναπαραγάγουν με πιστότητα. Για να το κάνουν αυτό, συνδυάζουν τις τεχνικές των καλλιτεχνών, των γεωλόγων, των παλαιοντολόγων και των εξελικτικών βιολόγων. Οι προσεγγίσεις τους παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ομοιότητες με αυτές των νέων επιστημών του χάους, της πολυπλοκότητας και της κρισιμότητας. Δεν θυμίζουν ιδιαίτερα τα όσα συμβαίνουν στις κοινωνικές επιστήμες, όπου η αναζήτηση ανεξάρτητων μεταβλητών σε στατικά μοντέλα μοιάζει να διαχωρίζεται ολοένα και περισσότερο από τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Ποιος λοιπόν εφαρμόζει, στην πραγματικότητα, επιστημονική μεθοδολογία και ποιος όχι; Ο Gaddis ερευνά και αυτό το ερώτημα, με τρόπους που δίχως άλλο θα πυροδοτήσουν διεπιστημονικές αντιπαραθέσεις.


Μια καθηλωτική εισαγωγή στην ιστορική μέθοδο για τους αρχάριους, μια ισχυρή επιβεβαίωσή της για τους επαγγελματίες του κλάδου, μια αναπάντεχη πρόκληση για τους κοινωνικούς επιστήμονες και μια εύστοχη κριτική ανάλυση των ισχυρισμών των μεταμοντερνιστών ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για το παρελθόν.

______________________________________

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου
Ανδρομάχη Μπούνα

ΣΕΛΙΔΕΣ: 176
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο της Ανδρομάχης Μπούνα αναδεικνύει το θεω­ρητικό πλαίσιο των έμφυλων ταυτοτήτων, την ιστορική δια­μόρφωση των εννοιών με παράλληλη ταυτοποίηση των κινημάτων που τις πλαισίωσαν και της διαχρονικής και συγχρονικής εξέλιξής τους.

Οι ερευνητικές της υποθέσεις ελέγχονται με αυστηρά επιστημονική μεθοδολογία, η οποία πρωτοπορεί με τη χρήση βινιετών και σεναρίων, και αναδεικνύει τα στερεότυπα, όπως αυτά διαφαίνονται στις απαντήσεις των παιδιών του δείγματος.

Είναι ένα βιβλίο αναφοράς, που όμως διαβάζεται ευχάριστα, και σίγουρα θα αποτελέσει πρότυπο για τη διεξαγωγή μελλοντικών ερευνών για την καταγραφή των στερεοτύπων και των στάσεων του ελληνικού πληθυσμού».

Ευστράτιος Παπάνης, από τον Πρόλογο του βιβλίου


Η διαδικασία ταύτισης του παιδιού με το φύλο του και η μάθηση της κατάλληλης για το κάθε φύλο συμπεριφοράς αρχίζει πολύ νωρίς στην παιδική ηλικία από την οικογένεια. Το σχολείο αποτελεί επίσης καθοριστικό θεσμό στην κατασκευή και τη νομιμοποίηση της κοινωνικής ταυτότητας του φύλου μέσα από άτυπες και τυπικές μορφές εκπαίδευσης. Στο βιβλίο αυτό διερευνώνται οι τρόποι με τους οποίους η οικογένεια και το σχολείο, μέσα από καθημερινές άτυπες πρακτικές, διαμορφώνουν την έμφυλη ταυτότητα του παιδιού και τις διακρίσεις που συνδέονται με τη διαμόρφωση της έμφυλης ταυτότητας.

______________________________________

ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ
Αφυπνίζοντας την εσωτερική σου δύναμη
Eckhart Tolle

ΣΕΛΙΔΕΣ: 384
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Eckhart Tolle είναι ένας σύγχρονος πνευµατικός δάσκαλος, ο οποίος ταξιδεύει αδιάκοπα, µεταφέροντας τη διδασκαλία του σε ολόκληρο τον κόσµο. Έχει βοηθήσει εκατοµµύρια αναγνώστες να ανακαλύψουν την ελευθερία και τη χαρά του ζην «στο Τώρα».

Σε αυτό το πολύ σηµαντικό βιβλίο του ο Tolle εξηγεί γιατί η υπέρβαση της εγωτικής κατάστασης της συνειδητότητάς µας όχι µόνο είναι θεµελιώδης για την προσωπική µας ευτυχία, αλλά αποτελεί επίσης το κλειδί για τον τερµατισµό κάθε σύγκρουσης και οδύνης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Περιγράφει πώς ακριβώς η προσκόλληση στο εγώ δηµιουργεί µια δυσλειτουργία η οποία οδηγεί στον θυµό, τη ζηλοφθονία και τη δυστυχία, ενώ παράλληλα αναλύει τον τρόπο µε τον οποίο οι άνθρωποι µπορούν να αφυπνιστούν σε µια νέα κατάσταση συνειδητότητας και να ακολουθήσουν την ατραπό προς µια αληθινά ολοκληρωµένη ύπαρξη.


Αποκαλυπτικό, διαφωτιστικό και εµψυχωτικό, το βιβλίο αυτό αποτελεί µια βαθύτατα πνευµατική διακήρυξη ενός καλύτερου τρόπου ζωής αλλά και ενός καλύτερου κόσµου για όλους τους ανθρώπους.

____________________________________

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία
Jim Stovall & Ray H. Hull

ΣΕΛΙΔΕΣ: 192
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Τέχνη της Επικοινωνίας είναι ένας σημαντικός οδηγός προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικής επιτυχίας. Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία, την έρευνα και τα φυσικά χαρίσματα των συγγραφέων του περιγράφει με τον πιο απλό και εμπεριστατωμένο τρόπο τις βασικές αρχές της αποτελεσματικής επικοινωνίας.

Σε αυτό το βιβλίο θα δείτε:

•Πώς να προσαρμόζετε τον τρόπο επικοινωνίας σας ανάλογα με το ακροατήριό σας 
• Τι λέει για το άτομό σας ο τρόπος που επικοινωνείτε μη λεκτικά
•Πώς πρέπει να ντύνεστε για να πετυχαίνετε τους στόχους επικοινωνίας σας
• Τι είναι η δημόσια ομιλία και πώς να γίνετε άριστοι σε αυτήν
• Ποιες είναι οι διαφορές του γραπτού και του προφορικού λόγου
• Πώς να επικοινωνείτε μέσω της συμπεριφοράς σας
• Πώς να γίνετε εξαιρετικοί ενεργοί ακροατές
• Πώς να επιλύετε εποικοδομητικά τις συγκρούσεις
•Πώς να δημιουργείτε ένα άνετο περιβάλλον για αποτελεσματική επικοινωνία
•Πώς να επικοινωνείτε επιτυχημένα στις επαγγελματικές σας συναντήσεις


Οι εμπνευσμένες ιστορίες του Jim Stovall σε συνδυασμό με την ενημερωτική προσέγγιση του Ray Hull δημιουργούν ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός επαγγελματία, πωλητή, επιχειρηματία, εκπαιδευτικού και γενικά κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να βελτιώσει τη ζωή του μέσω της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ