Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός (5/12/2019)


Κυκλοφορούν
από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Σ' ΕΝΑ ΜΠΑΡ
ΝΤΑΒΙΝΤ ΓΚΡΟΣΜΑΝ

Ημ/νία έκδοσης: 5 Δεκ 2019
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 312
Μεταφραστής: Μιζάν Λουίζα
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε ένα καταγώγιο σε μια μικρή πόλη στο Ισραήλ, διοργανώνεται μια βραδιά σταντ απ κωμωδίας, με τον Ντόβαλε Γκρίνσταϊν, έναν μεσήλικο κωμικό. Ανάμεσα στους θεατές βρίσκεται ο δικαστής Αβισάι Λαζάρ, πρώην συμμαθητής του, καθώς και κάποιοι άλλοι που θυμούνται τον Ντοβ ως ένα περίεργο, λιπόσαρκο παιδί που περπατούσε με τα χέρια, προκαλώντας σύγχυση και αποφεύγοντας έτσι τους νταήδες της γειτονιάς.
Σταδιακά, καθώς κινείται μεταξύ ιλαρότητας και υστερίας, ο μονόλογος του Ντοβ παίρνει τη μορφή απομνημονευμάτων και μας μεταφέρει πίσω σε ό,τι τον τρομοκρατούσε στην παιδική του ηλικία. Συναντούμε την όμορφη μητέρα του, που επέζησε του Ολοκαυτώματος και χρειάζεται συνεχή επιτήρηση, και τον τιμωρητικό πατέρα του, έναν άνθρωπο του μόχθου που αδυνατεί να καταλάβει τον δημιουργικό γιο του. Ο Ντοβ ανακαλεί στη μνήμη του την εβδομάδα που πέρασε σε μια στρατιωτική κατασκήνωση για νέους, όπου ο Λαζάρ ήταν μάρτυρας ενός γεγονότος που σημάδεψε τον κωμικό για πάντα. Και ενώ ο Ντοβ διηγείται το ανεκδιήγητο, ο Λαζάρ έρχεται αντιμέτωπος με τον δικό του ρόλο σε αυτή την ιστορία απώλειας και επιβίωσης.
Ένας σαρωτικός μονόλογος από τον βραβευμένο με Man Booker International Prize Νταβίντ Γκρόσμαν, ένα αξεπέραστο λογοτεχνικό επίτευγμα.

«Η κάθε πρόταση μετράει, η κάθε λέξη έχει τη σημασία της σε αυτό το εξαιρετικό υπόδειγμα της δεξιοτεχνίας του συγγραφέα».

Κριτική επιτροπή, Man Booker International Prize 2017

______________________________________________

ΓΛΥΚΑ & ΥΓΙΕΙΝΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΟΥ

Ημ/νία έκδοσης: 5 Δεκ 2019
Θεματική Κατηγορία: Μαγειρική
Σειρά: Μαγειρική - Διατροφή
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 96
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Τι θα έλεγες να μάθαινες να δημιουργείς ξεχωριστά γλυκά χωρίς προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης; Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψεις ότι είναι πιο εύκολο από ό,τι πίστευες και θα βρεις 31 απολαυστικές, γλυκές και υγιεινές συνταγές μαζί με τις θερμίδες τους! Από μπάρες και μπισκότα, που θα έχεις μαζί σου στη δουλειά ή στο ταξίδι, μέχρι την τούρτα που θα φτιάξεις για το παιδικό πάρτι! Όλα φτιαγμένα με υλικά που δε θα σε δυσκολέψουν!

__________________________________________

ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ

Ημ/νία έκδοσης: 5 Δεκ 2019
Θεματική Κατηγορία: Κοινωνικό
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 248
Μεταφραστής: Καπνίση Κατερίνα
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κάθε φορά που η Σελίνα Μπρους ρωτούσε για τον νεκρό πατέρα της, η γιαγιά της, που τη μεγάλωσε, άλλαζε θέμα συζήτησης. Όταν, όμως, η Σελίνα ανακαλύπτει κατά τύχη μια φωτογραφία, αποφασίζει να αφήσει πίσω στο Λονδίνο τον αρραβωνιαστικό της και να ταξιδέψει σ’ ένα μικρό ισπανικό νησί αναζητώντας τον πατέρα που δε γνώρισε ποτέ. Σ’ αυτό τον παράδεισο θα ανακαλύψει μια απρόσμενη αλήθεια για τον εαυτό της, αλλά και για τον άντρα που επρόκειτο να παντρευτεί. Η συνάντησή της με τον Τζορτζ Ντάιερ, έναν μυστηριώδη συγγραφέα που φαίνεται να κρατάει το κλειδί για να λύσει το μυστήριο του παρελθόντος της, θα αλλάξει το μέλλον της για πάντα.

Όταν διαβάζεις ένα μυθιστόρημα σαν το ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ της Ρόζαμουντ Πίλτσερ, μπαίνεις σ’ έναν ξεχωριστό κόσμο γεμάτο συγκινήσεις. Έναν κόσμο με χαρές και λύπες, ερωτικές απογοητεύσεις και παρεξηγήσεις, αλλά και ευτυχισμένες, τέλειες στιγμές, όταν βρισκόμαστε σε πραγματική αρμονία με τον εαυτό μας.

____________________________________________

STREET FOOD
ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ

Ημ/νία έκδοσης: 5 Δεκ 2019
Θεματική Κατηγορία: Μαγειρική
Σειρά: Μαγειρική - Διατροφή
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 240
Χιλιάδες κυκλοφορίας: 12
Εικονογράφος: ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ ΑΚΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Γιατί Street Food; Μα γιατί είναι φανταστικό!
Φρέσκο, υπερνόστιμο φαγητό που το βλέπεις να μαγειρεύεται και το τρως την ίδια στιγμή,
με το χέρι, χωρίς πολλά πολλά. Το καλό street food δεν έχει άσους κρυμμένους στο μανίκι. Όλα γίνονται μπροστά σου, την ώρα που θα το παραγγείλεις. Είναι γρήγορο (ακόμα κι όταν μαγειρεύεται αργά) και αιχμαλωτίζει την προσοχή σου από τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου. Επιπλέον, το street food είναι πολυδιάστατο. Πιάτα που συνδέονται με την παράδοση και τις συνήθειες πολλών διαφορετικών περιοχών του πλανήτη, εμφάνιση που δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει και σερβίρισμα που σε προκαλεί να το απολαύσεις όπως ακριβώς κάνεις κέφι εσύ. Με το street food μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Δε σε νοιάζει πού θα το φας, με ποιον τρόπο, αν θα είσαι μόνος ή με παρέα. Πρωταγωνιστής είναι το φαγητό, στην πιο αγνή, απλή αυθεντική μορφή του. Όπως ακριβώς σε αυτές εδώ τις συνταγές, που έχουν στόχο να πλημμυρίσουν το σπίτι σου με αρώματα και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο.

Άκης Πετρετζίκης

___________________________________________

ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΠΙΤΙ
ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ

Ημ/νία έκδοσης: 5 Δεκ 2019
Θεματική Κατηγορία: Κοινωνικό
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 224
Μεταφραστής: ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΚΩΣΤΙΑ
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Βιρτζίνια έχει ένα κρυφό όνειρο: να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία με τον ψηλό, αρρενωπό αγρότη που γνώρισε κι έχασε το καλοκαίρι των δεκαεφτά της χρόνων. Ο συμβατικός γάμος με έναν αριστοκράτη που διάλεξε η μητέρα της, ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της και ο αυταρχισμός της πεθεράς της και της νταντάς των παιδιών της έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ψυχή της. Ώσπου αποφασίζει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Επιστρέφει στη γραφική Κορνουάλη για να νοικιάσει ένα σπιτάκι για την ίδια και τα παιδιά της. Και για να ανακαλύψει αν αυτή τη φορά μπορεί να γεμίσει ένα άδειο σπίτι με αγάπη.

Η αφηγηματική δεινότητα της Πίλτσερ είναι γαλήνια και γοητευτική.
The Times

Η ιδιοφυΐα της Πίλτσερ έγκειται στη δημιουργία ηρώων για τους οποίους νοιάζεσαι πραγματικά.

Daily Express

____________________________________________

IMARET. THREE GODS, ONE CITY
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

Ημ/νία έκδοσης: 5 Δεκ 2019
Θεματική Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά: Ελληνική λογοτεχνία
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 544
Μεταφραστής: MELICERTES DIMITRIS
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Arta, 1854. The Turkish occupation. Two boys are born on the same night, one a Greek, the other a Turk, and fate makes them milk-siblings. The novel follows their life drawn on the canvas of the region’s unknown history.
An entire era is brought to life in a unique way portraying prejudice alongside adventure, action, love, comical and tragic situations.
In the shadow of the clock which strikes the Ottoman hours, Greeks, Turks and Jews live side by side. The shadow falls upon two friends, Liondos and Necip, a mysterious murder, grandpa Ismail, the small nation of Greece, the Ottoman Empire, Doğan the fanatic, conflicts, rebellions, everyday life, stone-throwing fights, Ramazan, coffee houses, hamams, the Turkish berde of Karagöz, smugglers, crofters, estate owners, wealth and poverty and the sweetness and bitterness of life.

For, there is a place for everything in the imaret of God.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ