Τρία νέα μυθιστορήματα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα


Κυκλοφορούν
από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο
Camille Aubray

ΣΕΛΙΔΕΣ: 592
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Ένας συναρπαστικός συνδυασµός έρωτα, µυστηρίου και γαλλικής γαστρονοµίας».
Margaret Atwood

Γαλλική Ριβιέρα, άνοιξη 1936: Στο υπέροχο παραλιακό χωριουδάκι του Ζουάν-Λε-Πεν η δεκαεπτάχρονη Οντίν µαγειρεύει µαζί µε τη µητέρα της στην κουζίνα του ιδιό­κτητου Café Paradis. Οι ετοιµασίες για το γεύµα του άρτι αφιχθέντος από το Παρίσι µυστηριώδη νέου πελάτη είναι πυρετώδεις. Ο παράξενος επισκέπτης επιθυµεί να σερβίρεται καθηµερινά το γεύµα του στη βίλα που έχει ενοικιάσει µε άκρα µυστικότητα, χωρίς να αποκαλυφθεί σε κανέναν η ταυτότητά του. Η έκπληξη της αναπάντεχης γνωριµίας της Οντίν µε τον χαρισµατικό ζωγράφο θα γίνει αφορµή για ένα µεθυστικό ταξίδι αναζήτησης του αληθινού της εαυτού και του µοναδικού ταλέντου της στη γαστρονοµία σε µια περίοδο που και εκείνος βρίσκεται σε ένα σηµαντικό σταυροδρόµι της προσωπικής αλλά και της επαγγελµατικής του ζωής. Μια γνωριµία που θα σφραγίσει ανεξίτηλα τη ζωή της για τις επόµενες δεκαετίες.

Νέα Υόρκη, σήµερα: Η Σελίν, επιτυχηµένη makeup artist του Χόλιγουντ, µαθαίνει έκπληκτη πως η γιαγιά της, Οντίν, είχε κάποτε µαγειρέψει για τον Πικάσο. Με κίνητρο τις αινιγµατικές ιστορίες της µητέρας της αλλά και τα ίχνη από τα καλά κρυµµένα οικογενειακά µυστικά που µένουν να αποκαλυφθούν, η Σελίν ξεκινά ένα µακρύ ταξίδι στην πόλη όπου η Οντίν και ο Πικάσο συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Στην υπέροχη ατµόσφαιρα της Κυανής Ακτής, η Σελίν ανακαλύπτει αλήθειες για την τέχνη, τον πολιτισµό, τη γαστρονοµία και τον έρωτα που τη βοηθούν να αποδεχτεί το µέλλον και το πεπρωµένο της.


Ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα εµπνευσµένο από µια άγνωστη σχεδόν περίοδο της ζωής του διάσηµου ζωγράφου. Με συναρπαστικούς χαρακτήρες, ανάµεσά τους και πολλούς από τους πλέον διάσηµους ιστορικούς κατοίκους της Γαλλικής Ριβιέρας, και φόντο τα γραφικά τοπία της Νότιας Γαλλίας.

________________________________________

Η Μέθοδος του Φοίνικα
Antonio Fusco

ΣΕΛΙΔΕΣ: 288
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Νοέμβριος, ο μήνας της βροχής. Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα αναστατώνει την αστυνομία της Βαλντέντσα. Ο αστυνόμος Καζαμπόνα, που λόγω ενός σοβαρού καβγά με τη γυναίκα του κοιμάται εδώ και λίγες μέρες στο τμήμα, είναι ο πρώτος που σπεύδει στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί, κάτω από την παλιά γέφυρα Καμπανέλε, στα όρια του δάσους, βρίσκεται γυμνό και μισοκαμένο το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Το αίνιγμα για την αστυνομία είναι μάλλον εύκολο, γιατί εντοπίζουν αμέσως πολλά στοιχεία χρήσιμα για την έρευνα, ενώ μετά από λίγο ανακαλύπτουν και τον υποτιθέμενο ένοχο στον βυθό της λίμνης, νεκρό λόγω ενός συνηθισμένου τροχαίου δυστυχήματος.

Ο Καζαμπόνα όμως δεν είναι ικανοποιημένος. Το ένστικτό του λέει ότι πίσω από την ιστορία των δύο θυμάτων –μιας Ουκρανής στριπτιζέζ και ενός πορνοστάρ, διάσημου στην περιοχή– κρύβεται κάτι πολύ πιο ζοφερό. Κάποιος προσπαθεί να συγκαλύψει σκληρές αλήθειες. Να δει τη φωτιά της εκδίκησης να κατακαίει τα πάντα, και μέσα από τις στάχτες να γεννηθεί μια νέα ζωή. Για να λύσει το αίνιγμα, ο Καζαμπόνα θα φτάσει βαθιά στα σπλάχνα της ιταλικής επαρχίας, όπου το μόνο που μετράει είναι το «φαίνεσθαι» και όπου τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Μια απίθανη και αποτροπιαστική εμπειρία, που θα τον κάνει να αμφιβάλλει ακόμα και για τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο Καζαμπόνα στα καλύτερά του.


Ένα από τα πιο συναρπαστικά νουάρ των τελευταίων ετών.

_________________________________________

Ο άνθρωπος που έγινε Θεός
Gerald Messadie

ΣΕΛΙΔΕΣ: 784
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η μυθιστορηματική αφήγηση της ωραιότερης ιστορίας του κόσμου!

Όταν ο αφοσιωμένος συγγραφέας αρχίζει να μελετά προσεκτικά τα Κανονικά Ευαγγέλια, ανακαλύπτει, προς μεγάλη του έκπληξη, πολλά κενά, αντιφάσεις και ιστορικές αναλήθειες. Αποφασίζει τότε να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες στα αποκαλούμενα Απόκρυφα Ευαγγέλια. Διαβάζει το Ευαγγέλιο του Θωμά και τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θαλάσσης. Συνεχίζοντας τη μελέτη ανακαλύπτει την ιστορία του Ιησού όπως δεν είχε ποτέ γραφτεί πουθενά, και αποφασίζει να την παρουσιάσει ο ίδιος.

Το ξεχωριστό αυτό μυθιστόρημα αποτυπώνει την εντατική και βαθιά έρευνα γύρω από τη σύντομη αλλά εντυπωσιακή ζωή του Ιησού, ο οποίος άλλαξε για πάντα την πορεία του κόσμου. Βασισμένος σε ιστορικά γεγονότα, ο συγγραφέας ανασυνθέτει τη χρονική ακολουθία της ζωής του Ιησού όπως θα πρέπει να ήταν στην πραγματικότητα. Το πολιτικό σκηνικό της Παλαιστίνης του 1ου αιώνα, η καθημερινή ζωή του λαού, ο επαναστατικός αναβρασμός, οι συνωμοσίες που χωρίζουν τους Εβραίους σε φατρίες, αλλά κυρίως ο δρόμος που χάραξε ο Ιησούς με τη δράση και τη διδασκαλία του ξεδιπλώνονται με θαυμαστή ακρίβεια και γλαφυρότητα μπροστά στα μάτια του αναγνώστη. 


Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διεκδικεί επάξια τον τίτλο του κλασικού.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ