Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Κυκλοφορούν
από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Χαμένος
Jane Harper

Μεταφραστής: Χίλντα Παπαδημητρίου
Ημερομηνία Έκδοσης: 04/06/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σκοτεινό, αγωνιώδες και βαθιά ατμοσφαιρικό, το Χαμένος είναι το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της βραβευμένης Jane Harper, συγγραφέα των Ξηρασία και Άγρια φύση.

Καλύτερο Μεταφρασμένο Αστυνομικό Μυθιστόρημα 2019 - Σουηδική Ακαδημία

Στη βραχεία λίστα στα Indie Book Awards 2019
Βιβλίο της χρονιάς (2019) σύμφωνα με το Cosmopolitan
Βιβλίο του μήνα (Φεβρουάριος 2019) σύμφωνα με το Amazon
Μεταφράζεται σε περισσότερες από 17 γλώσσες σε όλο τον κόσμο

Ο Νέιθαν και ο Μπαμπ Μπράιτ ανακαλύπτουν τον μεσαίο αδελφό τους, τον Κάμερον, νεκρό από τη ζέστη σε μια έρημο που βρίσκεται κοντά στα αγροκτήματά τους. Δέκα χιλιόμετρα παραπέρα είναι παρατημένο το φορτηγάκι του, χωρίς καμία βλάβη και φορτωμένο με νερά και τρόφιμα. Ο Κάμερον, ο πιο επιτυχημένος της οικογένειας, έχει μια όμορφη σύζυγο και δύο κοριτσάκια. Ποιος ήθελε να τον σκοτώσει, και μάλιστα με τόσο φριχτό τρόπο;

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Αναπάντεχα συναρπαστικό… Η Χάρπερ δημιουργεί με κάθε νέο βιβλίο το δικό της ολοζώντανο και περίπλοκο περιβάλλον των αγροτικών περιοχών της Αυστραλίας.
New York Times Book Review

Εξαίσια ατμοσφαιρικό, το βιβλίο ξεκινάει αργά και σταδιακά αυξάνει ένταση και ταχύτητα καθώς πλησιάζει στο συνταρακτικό του τέλος.
Guardian

Η στιβαρή πρόζα και οι άκαρδοι χαρακτήρες της Χάρπερ επιβάλλονται στον αναγνώστη… Το τέλος θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
Publishers Weekly


_________________________________________________

Σκουριά και χρυσάφι: Νεγρεπόντε
Μαίρη Κόντζογλου

Θεματική κατηγορία: Πεζογραφία
Σελίδες: 536
Ημερομηνία Έκδοσης: 04/06/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΛΟΓΙΑΣ ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ

Χρυσάφι ατόφιο που, κατά λάθος –αλλά μπορεί και εσκεμμένα–, μέσα του έπεσε λίγη σκουριά.
Το κόκκινο της σκουριάς τού έδωσε τη γλύκα, την πλάνη της αμαρτίας.
Και έτσι, καθώς τίποτα δεν υπάρχει ατόφιο, ούτε χρώμα ούτε χαρά, μα ούτε και λύπη, όλοι σταλάξαμε λίγη σκουριά στη ζωή μας.
Σκουριά και χρυσάφι είναι όλα.

Τα Ψαρά και η θυσία των κλεισμένων στο γενοβέζικο Κάστρο. Το ενετικό Νεγρεπόντε, η Χαλκίδα με τα «τρελά νερά», που είναι πια ελληνική. Ο Πειραιάς ανερχόμενο λιμάνι και εμπορικό κέντρο. Η Αθήνα, υπό τη σκιά του Παρθενώνα, πρωτεύουσα του βασιλείου.

Σ’ αυτά τα μέρη και στη φωτιά των γεγονότων του πολυτάραχου 19ου αιώνα θα ζήσουν τα μέλη της οικογένειας του Αγγελή Βαμβακά, επιζώντα της καταστροφής των Ψαρών.

Ο γιος του Αντώνης, με σύμμαχο την ετεροθαλή αδελφή του Αυγουστίνα, αγαπημένη Δεσποινίδα των Τιμών της Αμαλίας, θα αλλάξει τη μοίρα της πολυμελούς οικογένειας, δημιουργώντας «το καλύτερο ποτό του κόσμου».

Οι Βαυαροί βασιλιάδες και οι οπλαρχηγοί του ’21, οι Φαναριώτες, οι πολιτικοί -βασιλόφρονες και αντιφρονούντες-, οι εφοπλιστές, οι έμποροι, οι εργάτες και οι ξωμάχοι, στο οικογενειακό αυτό έπος, θα γίνουν η φιλοσοφική λίθος που μετατρέπει τα πάντα σε χρυσάφι, για να γεννηθεί ένα ποτό εξίσου πολύτιμο.

Το Νεγρεπόντε είναι το πρώτο μέρος της διλογίας Σκουριά και χρυσάφι, στο οποίο, παράλληλα με τη συνταρακτική προσωπική ιστορία της οικογένειας Βαμβακά, παρακολουθούμε τα γεγονότα-σταθμούς του 19ου αιώνα που οδήγησαν στη δημιουργία της αστικής τάξης στην Ελλάδα.


Η διλογία ολοκληρώνεται με τον τόμο Πόρτο Λεόνε.


_______________________________________________

Το μέλλον αρχίζει εδώ και τώρα: Περιπέτειες στον 21ο αιώνα
John Higgs

Μετάφραση: Ανδρέας Παππάς
Θεματική κατηγορία: Σύγχρονος προβληματισμός
Σειρά: Οξυγόνο
Σελίδες: 408
Ημερομηνία Έκδοσης: 04/06/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΚΟΜΗ.
Η ΙΔΕΑ ΠΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΛΕΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

Κατά τη δεκαετία του 1980 εγκαταλείψαμε το μέλλον. Τώρα το μόνο που βλέπουμε μπροστά μας είναι οικονομική κατάρρευση, περιβαλλοντική καταστροφή και η Αποκάλυψη των ζόμπι. Αν όμως κάνουμε λάθος; Αν υπάρχει ακόμη μέλλον για μας;

Από τη διαστημική περιπέτεια του Star Trek στην τεχνητή νοημοσύνη, το βασικό εγγυημένο εισόδημα και την επιρροή των κοινωνικών δικτύων, αλλά και από τις αντιλήψεις της γενιάς των μπούμερ σε εκείνες των μιλένιαλ και της Γενιάς Ζ, ο John Higgs μας παρασέρνει σε ένα ταξίδι πέρα από την τεχνολογική τρέλα και τα πρωτοσέλιδα προκειμένου να ανακαλύψουμε γιατί δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις προβλέψεις της επιστημονικής φαντασίας, γιατί η φύση δεν είναι όσο απροστάτευτη θεωρούμε και γιατί η δύναμη που μας ωθεί να δημιουργήσουμε δεν θα αυτοματοποιηθεί ποτέ. Στη διαδρομή τον συντροφεύουν άνθρωποι που συναντά στις περιπλανήσεις του στους δρόμους της πόλης του, του Μπράιτον, και οι συζητήσεις τους μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τι μας περιμένει και πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ευφυές, δυνατό και έξοχα γραμμένο με χιούμορ, ανθρωπιά και μια διανοητική εντιμότητα που σπάνια βρίσκει κανείς στις μέρες μας, Το μέλλον αρχίζει εδώ και τώρα είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει φέτος. Ένα αντίδοτο στον πανικό και τον κυνισμό που μας περιβάλλει και ένας ύμνος στο μέλλον. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε.
Lord Victor Adebowale

Βυθιστείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου και μπείτε στη νέα δεκαετία ενημερωμένοι και προστατευμένοι από τα εξαιρετικά του συμπεράσματα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Mike Scott, The Waterboys


___________________________________________________

Ζαχαροπλαστική και πόλεμος - Το ημερολόγιο μιας youtuber
Ulrike Rylance

Θεματική κατηγορία: Λογοτεχνία για παιδιά
Ηλικία: Για παιδιά από 10 ετών
Σελίδες: 208
Ημερομηνία Έκδοσης: 04/06/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στιγμές από το ημερολόγιο της Νίκι, μαθήτριας γυμνασίου, youtuber, ανερχόμενης σεφ ζαχαροπλαστικής και πολύ ερωτευμένης με τον Λίαμ. Ποιος θα κερδίσει στον διαγωνισμό για το δημοφιλέστερο κανάλι στο youtube και ποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τη Νίκι και την ομάδα της; Και πάνω απ’ όλα: θα βρει η ντροπαλή Νίκι το θάρρος να εξομολογηθεί στον Λίαμ τον έρωτά της;


Νεανικούς προβληματισμούς και σύγχρονη γλώσσα που θυμίζει internet chat, εφηβικές ανησυχίες και καταστάσεις χαβαλέ, μπόλικο χιούμορ και ακόμα περισσότερες γλυκές συνταγές έρχεται να μας προσφέρει το καινούριο βιβλίο της Ουλρίκε Ράιλανς, συγγραφέα της επιτυχημένης σειράς «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ».


________________________________________________

Σκέψου όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν
Συγγραφέας: Carlo Carzan , Sonia Scalco

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Εικονογράφηση: Ignazio Fulghesu
Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες
Ηλικία: Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Σκέψου όπως...
Σελίδες: 96
Ημερομηνία Έκδοσης: 04/06/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΣΤΟΠ! Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ 1879, ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Από τη στιγμή αυτή, ο χρόνος γίνεται σχετικός. Γεννιέται ο μικρός Άλμπερτ Αϊνστάιν, που με τις θεωρίες του θα μας κάνει να δούμε τον κόσμο από μια νέα σκοπιά.

Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, θα εξερευνήσεις το μυαλό του σπουδαίου Γερμανού επιστήμονα και θα ανακαλύψεις από πού προέρχεται η μεγαλοφυΐα του και πώς συνδέεται με το πάθος, τις τέχνες, τη φαντασία και τη διαίσθηση: μέσα από τον τρόπο σκέψης του Αϊνστάιν, θα μάθεις να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο το δικό σου μυαλό.


Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο αφηγήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια, για να ανακαλύψεις πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου στην έρευνα, τη λογική, την επιστημονική μέθοδο, το πάθος και την αποφασιστικότητα, στα ίχνη του πιο έξυπνου επιστήμονα όλων των εποχών.


___________________________________________________

Σκέψου όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι
Συγγραφέας: Carlo Carzan , Sonia Scalco

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Εικονογράφηση: Ignazio Fulghesu
Ηλικία: Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Σκέψου όπως...
Ημερομηνία Έκδοσης: 04/06/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΣΤΗΝ ΑΜΑΞΑ, ΣΤΗΝ ΑΜΑΞΑ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΦΕΥΓΟΥΜΕ!

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ,
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Το ταξίδι με τον Δάσκαλο ξεκινά και δεν μπορούμε να φύγουμε χωρίς εσένα!
Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, θα εξερευνήσεις το μυαλό του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, αναλύοντας τις μοναδικές του ικανότητες και εκπαιδευτικές τεχνικές, αλλά και τα λάθη και τις αποτυχίες του. Μέσα από τον τρόπο σκέψης του, θα μάθεις πώς να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητές σου.


Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο αφηγήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια, για να ανακαλύψεις πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου στην περιέργεια, στη δημιουργικότητα, την τεχνική και την τελειότητα, ακολουθώντας τα ίχνη του πιο περίπλοκου και πολυεπίπεδου μυαλού όλων των εποχών.


________________________________________________

Η σχολική γιορτή
Ingo Siegner

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία
Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών
Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
Σελίδες: 80
Ημερομηνία Έκδοσης: 04/06/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη γιορτή στο τέλος της σχολικής χρονιάς! Όλοι οι μικροί δράκοι εξασκούνται με ζήλο για να μπορέσουν να πετάξουν μέχρι τον Βράχο της Φωτιάς. Ο Καρύδας όμως αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πτήσεις.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ