Βιβλιοκριτική: «Η καρδιά του υδροχόου» της Mia Sheridan


Γράφει
η Έλσα Σπανού

Η άποψή μου

Το νέο βιβλίο της Mia Sheridan Η καρδιά του Υδροχόου είναι μια ιστορία γεμάτη δυνατά συναισθήματα, έντονα και ενταγμένα σε ένα περιβάλλον όπου οι ελπίδες και τα όνειρα είναι καταδικασμένα να μείνουν πάντα μυστικά και ανείπωτα.

Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, ο Κάλντερ, είναι ένας νεαρός με καλοσύνη. Μεγαλόψυχος και ευγενικός όπως έχει διδαχθεί, έχει μονάχα ένα όνειρο: μια καλύτερη ζωή, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν κερδίσει την κατάλληλη επαγγελματική θέση. Γι’ αυτό και παλεύει και μοχθεί καθημερινά με υπομονή και προσήλωση.

Όταν όμως το πεπρωμένο αποφασίζει να φέρει στον δρόμο του την Ίντεν τότε όλα παίρνουν μια διαφορετική τροπή.

Η Ίντεν είναι απαγορευμένη γι’ αυτόν. Είναι προορισμένη να παντρευτεί κάποιον που όλοι σέβονται και είναι το αφεντικό της μικρής κοινότητας όπου ζει και εργάζεται ο Κάλντερ και η οικογένειά του. Και ο Κάλντερ αλλά και η Ίντεν ξέρουν πολύ καλά πως δεν πρέπει να ερωτευτούν οι δυο τους· αλλά πόσο εύκολο είναι αυτό όταν αυτό το συναίσθημα τους έχει ήδη κυριέψει;

Πρόκειται για μία διαφορετική ιστορία αγάπης. Ενός απαγορευμένου έρωτα όπου τα πρέπει και το καθήκον πλανιούνται σαν απειλητικές μαύρες σκιές πάνω από τις ζωές των ηρώων και δεν τους αφήνουν να ευτυχήσουν. Ταυτόχρονα, το κακό που έχει έντονη παρουσία σκορπίζει φόβο αλλά το καλό είναι έτοιμο να θριαμβεύσει για άλλη μια φορά.

Ένα βιβλίο που το προτείνω και που ανυπομονώ για τη συνέχειά του.

Η καρδιά του Υδροχόου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Elxis.

Η συγγραφέας:

Η Mia Sheridan είναι best seller συγγραφέας των New York Times, USA Today και Wall Street Journal. Το πάθος της είναι να δημιουργεί μοναδικές ιστορίες αγάπης για ανθρώπους που είναι γραφτό να είναι μαζί. Η Mia ζει στο Οχάιο μαζί με τον άντρα της. Έχουν τέσσερα παιδιά εδώ στη γη και ένα στον ουρανό. Aπό τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλίο Η φωνή του τοξότη, Η ορμή του ταύρου, Η καρδιά του Υδροχόου, Για να μην πληγωθώ.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Mia Sheridan

Υπάρχει ένα μέρος στη σύγχρονη Αμερική χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς ύδρευση και χωρίς καμία από τις ανέσεις που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένες. Σε αυτό το μέρος δεν υπάρχει χώρος για όνειρα, δεν υπάρχει χώρος για να εκφράσεις τον εαυτό σου, δεν υπάρχει καμία ανοχή στη φιλοδοξία.

Σε αυτό το μέρος ζει ένα αγόρι με την καρδιά ενός μαχητή. Είναι δυνατό και πιστό, και φροντίζει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια και τιμή. Κανονικά αυτά θα ήταν αρκετά για να έχει μια φυσιολογική ζωή. Αυτό το αγόρι όμως τολμά να ονειρευτεί πέρα από τον ορίζοντα.

Σε αυτό το μέρος υπάρχει κι ένα κορίτσι με την καρδιά του γεμάτη κουράγιο. Για την οικογένειά της, η Ίντεν είναι η ενσάρκωση της υποταγής και της καρτερικότητας, άρα η ενσάρκωση της τελειότητας. Ωστόσο εκείνη τολμά να θελήσει όσα της έχουν πει ότι ποτέ δεν μπορούν να γίνουν δικά της.

Η Καρδιά του Υδροχόου είναι η ιστορία του καλού ενάντια στο κακό, του φόβου ενάντια στη γενναιότητα και της αλήθειας ότι η αγάπη πάντα θα φωτίζει ακόμα και το πιο σκοτεινό μέρος.

Share:

2 σχόλια:

  1. Εκπληκτικό βιβλίο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πότε θα βγει ή συνέχεια. Ευχαριστώ. 📚🔝

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι εξαιρετικό βιβλίο. Ακόμα δε γνωρίζουμε. Μόλις θα ανακοινώσει ο εκδοτικός την κυκλοφορία του, θα ενημερώσουμε :)

      Διαγραφή

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ