Βιβλιοκριτική: «Κατασκήνωση κατασκόπων» του Stuart Gibbs


Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός

Η άποψή μου:

Μετά την ανάγνωση του πρώτου βιβλίου, όπου όλα ξεκίνησαν καθώς είδαμε με τον μικρό Μπεν να γίνεται μέλος της μυστικής οικογένειας της CIA, ο συγγραφέας Στιούαρτ Γκιμπς μάς μεταφέρει στο δεύτερο μέρος και άκρως αγωνιώδες βιβλίο του με τίτλο "Κατασκήνωση κατασκόπων" .

Εδώ ο μικρός μας ήρωας μετά από μια σειρά από κανόνες και ασκήσεις που έμαθε με κόπο άλλοτε δύσκολα και άλλοτε εύκολα είναι έτοιμος για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Τα πράγματα δεν πάνε δυστυχώς, όμως, όπως τα σχεδίασε γιατί η μυστική ακαδημία του ετοιμάζει ένα καλά φορτωμένο πρόγραμμα καθώς, καλείται να παρακολουθήσει μερικά μαθήματα σε μια κατασκήνωση στην καρδιά της άγριας φύσης. Ένα από αυτά; Μα φυσικά μερικές τεχνικές επιβίωσης. Ο Μπεν φαίνεται να απολαμβάνει ακόμα και τα δύσκολα κομμάτια των μαθημάτων έχοντας ξεχάσει πως τα σχέδιά του για φέτος, πέταξαν ψηλά και πως τα δύσκολα δεν τα γνώρισε ακόμα.

Η εχθρική οργάνωση ονόματι SPYTER τον καταδιώκει ξανά καθώς, ο διπλός πράκτοράς της έχει διεισδύσει για τα καλά μέσα στην κατασκήνωση και είναι έτοιμος για όλα. 

Ο Μπεν με ένα μπερδεμένο μυαλό προσπαθεί να ξεδιπλώσει ένα μπερδεμένο κουβάρι με τη βοήθεια των φίλων του πριν ο κακός πράκτορας της SPYTER τον βρει.

Μιλάμε για μια συνέχεια με απίστευτη ροή. Όμορφες περιγραφές και έντονα συναισθήματα. Δεν κουράζει λεπτό η γραφή του συγγραφέα καθώς, όσο τελειώνει το βιβλίο ο αναγνώστης αναζητά λίγες ακόμη σελίδες ή ακόμα και μια νέα ιστορία του μικρού ήρωα Μπεν ο οποίος έχει κατακτήσει επάξια τον έπαινο και τον τίτλο του ΗΡΩΑ.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Stuart Gibbs

Μπορεί ένας σπασίκλας να μεταμορφωθεί σε αστέρι της κατασκοπείας;   

Η συνέχεια της συναρπαστικής Σχολής Κατασκόπων με τον αγαπημένο πρωταγωνιστή Μπεν Ρίπλεϊ σε νέες συναρπαστικές περιπέτειες.

H σχολή κατασκόπων πηγαίνει κατασκήνωση.

Ο Μπεν Ρίπλεϊ τελειώνει την πρώτη του χρονιά στη σχολή κατασκόπων και είναι έτοιμος να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Όλα αλλάζουν, όταν μαθαίνει ότι είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσει καλοκαιρινά μαθήματα σε μια κατασκήνωση στην άγρια φύση, όπου θα εκπαιδευτεί σκληρά σε τεχνικές επιβίωσης.

Όμως η εχθρική οργάνωση SPYDER καταδιώκει τον Μπεν ακόμα μία φορά και ο διπλός πράκτοράς της έχει διεισδύσει στην κατασκήνωση. Θα καταφέρει ο Μπεν με τη βοήθεια των φίλων του να κατατροπώσει τους εχθρούς, πριν τον βγάλουν από τη μέση... μια για πάντα;

  • Η σειρά Μυστική Ακαδημία Κατασκόπων κυκλοφορεί σε 12 χώρες.
  • Τα βιβλία της σειράς έχουν διαβαστεί από 2 εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Η σειρά βιβλίων πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την 20th Century Fox.
  • Ο Στιούαρτ Γκιμπs έχει χαρακτηριστεί New York Times best selling συγγραφέας νεανικής λογοτεχνίας.
  • Το βιβλίο υπήρξε υποψήφιο για το Βραβείο Edgar Allan Poe στην κατηγορία «Νεανικό βιβλίο».


Είπαν για το βιβλίο:

Οι ξεχωριστοί λογοτεχνικοί ήρωες, ο πνευματώδης διάλογος και η δράση συνθέτουν ένα διασκεδαστικό ανάγνωσμα που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της αδρεναλίνης.
kirkusreviews.com

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ