Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Πατάκη


Νέες κυκλοφορίες
από τις Εκδόσεις Πατάκη

Η χαμένη κόρη
Έλενα Φερράντε


Μεταφραστής : Δότση Δήμητρα
Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2018
Σελίδες: 192
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Λήδα, καθηγήτρια πανεπιστηµίου, χωρισµένη εδώ και καιρό, είναι αφοσιωµένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Όταν όµως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν µε τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Nότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες µέρες, η συνάντηση µε τα µέλη µιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια µνήµες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της...

Στη Χαµένη Κόρη, η Έλενα Φερράντε καταδύεται στα βάθη της µητρότητας, στα βάθη της γυναικείας φύσης, µε αυτή την ειλικρινή, ατόφια γλώσσα της που κατέκτησε εκατοµµύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσµο.


«Η Φερράντε θα σας συνεπάρει». Alice Sebold

«Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα». La Repubblica

«Το χάρισµα της Φερράντε στην ψυχογραφία των ηρώων της είναι µοναδικό». The New Yorker

«Αυτή η τροµακτικά υπέροχη Ιταλίδα συγγραφέας είναι µοναδική στις θυελλώδεις οικογενειακές σχέσεις!» The Seattle Times

«Εξαιρετικός στοχασµός για τη θηλυκότητα και τη µητρότητα από µια σπουδαία συγγραφέα». World Literature Today

«Η γραφή της Φερράντε είναι απίστευτα ειλικρινής, άµεση και αλησµόνητη. Με απλά υλικά φτιάχνει µια εξαιρετικά δυνατή ιστορία ελπίδας και µετάνοιας». Publishers Weekly 

---------------------------------------------------------------------------------

Καλυψώ
Ίνγκαρ Γιόνσρουντ

Μεταφραστής : Γλυνιαδάκη Κρυστάλλη
Σελίδες: 552
Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ…

Ο αστυνόμος Φρέντρικ Μπάιερ ξυπνάει σε ένα νοσοκομείο του Όσλο. Παυσίπονα και αλκοόλ, λένε οι γιατροί. Απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Φρέντρικ δεν θυμάται τίποτα. Μια χήρα εξαφανίζεται. Στη βίλα όπου κατοικεί ανακαλύπτεται το πτώμα ενός άνδρα που θεωρούνταν νεκρός εδώ και είκοσι χρόνια. Σ’ ένα αποχετευτικό φρεάτιο στο Γκρορουντάλεν, ένας άλλος άνδρας γίνεται βορά των αρουραίων. Μια μυστική στρατιωτική επιχείρηση μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος συνδέει τις δύο υποθέσεις.

Το Καλυψώ είναι ένα θρίλερ που κινείται από την άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής μέχρι τα κυνικά παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων.


«Ο Ίνγκαρ Γιόνσρουντ είναι το νέο αστέρι του νουάρ». Corriere della Sera

«Ο Ίνγκαρ Γιόνσρουντ έχει αποκτήσει μια θέση στο πάνθεον των συγγραφέων του είδους, δίπλα στον Νέσμπο και στη Λάκμπεργκ». Onet, Πολωνία


«Μια εξαιρετική ιστορία. Τρομακτική». Eva Magazin, Ουγγαρία 

--------------------------------------------------------------------------------

Έτσι σκοτώνουν
Μίρκο Ζιλάυ

Μεταφραστής : Οικονομίδου Μαρία
Σελίδες: 528
Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2018
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η βροχή που πέφτει στα τέλη του καλοκαιριού στη Ρώμη είναι αμείλικτη και ξεπλένει κάθε ίχνος: να γιατί η σκηνή του εγκλήματος είναι ένα ανεξιχνίαστο αίνιγμα. Ένα πράγμα μόνο είναι ξεκάθαρο: όποιος κι αν σκότωσε την άγνωστη γυναίκα, το έκανε με τη σχολαστική φροντίδα ενός χειρουργού, χρησιμοποιώντας τα ακονισμένα εργαλεία του για να σκηνοθετήσει έναν θάνατο. Γιατί ο θάνατος είναι θέαμα. Ο Ενρίκο Μαντσίνι αυτό το ξέρει καλά. Εκείνος δεν είναι ένας τυχαίος αστυνόμος. Παρ’ όλα αυτά αρνείται την υπόθεση. Απορρίπτει την ίδια την ιδέα ότι ο δράστης είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος. Μολονότι το ένστικτό του, μετά από μία μόλις δολοφονία, δεν αφήνει περιθώρια. Και δεν κάνει λάθος: με τη δεύτερη δολοφονία η πόλη βυθίζεται στον εφιάλτη. Στριμωγμένος για τα καλά, ο αστυνόμος αναγκάζεται να δεχτεί την έρευνα… Και να αποδεχτεί και την ιδέα πως ίσως δε θα καταφέρει να σταματήσει τον δολοφόνο προτού ολοκληρώσει το σχέδιό του. Προτού ο δολοφόνος αποδείξει σε όλους –και κυρίως σ’ εκείνον– ότι έτσι σκοτώνουν.


Το μυθιστόρημα αυτό δεν είναι μόνο το ιταλικό θρίλερ που κατέκτησε τους διεθνείς εκδότες πριν ακόμα κυκλοφορήσει. Δεν είναι μόνο ένα συναρπαστικό ντεμπούτο, γραμμένο με πρωτόγνωρη μαεστρία. Το Έτσι Σκοτώνουν είναι μια ακαταμάχητη πρόκληση, που κατακτά τον αναγνώστη με τη γοητεία της πιο αυθεντικής αφηγηματικής έντασης, ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα που απλώνεται στις εσοχές της σύγχρονης Ρώμης, στη σκιές των δαιδάλων της αιώνιας πόλης.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ