Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από τις Εκδόσεις Πατάκη


Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων
από τις Εκδόσεις Πατάκη


Ο ΦΩΚΙΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΑΦΙ
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

Εικονογράφος : Δεληβοριά Μυρτώ
Σελίδες: 96
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια συμβολική ιστορία που αναφέρεται στον αγώνα των ανθρώπων για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Ο Φωκίων –ένα παλικάρι που μοιάζει με ελάφι– έρχεται από μια φανταστική χώρα, όπου οι άνθρωποι συνομιλούν με τα ζώα. Ο Φωκίων συνειδητοποιεί πως υπάρχουν τόποι όπου κάποιοι στερούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια των άλλων κατοίκων. Και αποφασίζει να δράσει. Οι περιπέτειες οι δικές του και των φίλων του φέρνουν στον νου του αναγνώστη συνθήκες παρόμοιες με αυτές που έχουμε ζήσει και στον τόπο μας –χούντα των συνταγματαρχών και εξέγερση του Πολυτεχνείου, τουρκική εισβολή στην Κύπρο– αλλά και σε άλλα μέρη της γης.

Ένα γεμάτο δράση, αλλά και συναίσθημα παραμύθι, που ανήκει πλέον στα κλασικά κείμενα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά και που τώρα ο ίδιος ο συγγραφέας το ανανέωσε μ’ έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο.

---------------------------------------------------------------------------------

Ο ΚΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ
ΓΚΡΕΓΚΟΡΥ ΜΑΓΚΟΥΑΙΡ

Μεταφραστής : Λασκαράτου Μαντώ
Σελίδες: 128
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο µικρός Μαρσέλ και τα δυο του αδέλφια µεγαλώνουν σε ένα χωριό της Γαλλίας την εποχή της γερµανικής κατοχής. Ένα χωριό που θα µπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε κατακτηµένη χώρα. Πείνα, κρύο, στερήσεις, κίνδυνος για τη ζωή τους, απουσία αγαπηµένων προσώπων αλλά και προσφορά και αλληλεγγύη σε κυνηγηµένους Εβραίους.

Τα τρία παιδιά κρατούν µυστικά και συναγωνίζονται ποιος θα πει τα µεγαλύτερα ψέµατα, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη µεγαλύτερη αλήθεια: ακόµη και στον πόλεµο και στην κατοχή η ανθρωπιά µπορεί να νικήσει το µίσος.

Μια ιστορία που αναδεικνύει την οικουµενικότητα της καλοσύνης και του θάρρους.

---------------------------------------------------------------------------------

100 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ. ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ
LISA JANE GILLESPIE

Μεταφραστής : Τζαβάρα Αγγελική
Εικονογράφος : Du Yukai
Σελίδες: 64
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Βούτηξε μέσα στον κόσμο της επιστήμης και μάθε για τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας, για τα αστέρια, τους τροχούς, τους αριθμούς, το φως, την ιατρική, τον ήχο, τα άτομα, τα υλικά, την ενέργεια και τη ζωή.

Παρακολούθησε πώς οι πρώτες επιστημονικές παρατηρήσεις που έγιναν από αρχαίους πολιτισμούς τελικά διαμόρφωσαν τον κόσμο μας όπως είναι σήμερα και μάθε πώς εξελίχθηκε η τεχνολογία στο πέρασμα του χρόνου για να αλλάξει την κσθημερινή μας ζωή.


Από την εφεύρεση του τροχού μέχρι το σπάσιμο του φράγματος του ήχου και την ανακάλυψη της ανανεώσιμης ενέργειας, μάθε πώς 100 βήματα για την επιστήμη οδήγησαν σε γιγάντια άλματα για την ανθρωπότητα.

---------------------------------------------------------------------------------

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 ΛΙΛΥ ΜΑΡΡΕΫ

Σελίδες: 76
Μεταφραστής : Μπακογεώργου Ελένη
Εικονογράφος : Albero Ana
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Γνωρίστε πενήντα διαφορετικές προσωπικότητες, γυναίκες και άντρες, από διαφορετικές ιστορικές περιόδους, που άφησαν εποχή. Άλλος γιατί ήταν οξύθυμη μουσική ιδιοφυΐα, άλλη γιατί έγραψε το πιο αγαπημένο ημερολόγιο, άλλος γιατί έσωσε ζωές, άλλη γιατί ταξίδεψε στο διάστημα κι άλλος γιατί απλώς ήταν ο εαυτός του.


Και τα πενήντα πρόσωπα του βιβλίου αυτού μας εμπνέουν ακόμα με τα επιτεύγματά τους, αλλά και με το παράδειγμά τους, γιατί ακολούθησαν με πείσμα το όραμά τους, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ