Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Νέες κυκλοφορίες
από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος


IVAN KRASTEV 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 

Μετανάστευση - Εθνικισμός - Λαϊκισμός 
Πρόλογος: Τάκης Σ. Παππάς

Μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας  
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Τάκης Σ. Παππάς
Σύγχρονος Κόσμος 
Σελίδες: 152 
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Στο έργο του Μετά την Ευρώπη ο Κράστεφ αναλύει τις σοβαρότερες κρίσεις που ταλανίζουν την ήπειρο σήμερα και, χωρίς υπεκφυγές, καταλήγει σε ένα απαισιόδοξο συμπέρασμα: Η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει, είναι ίσως το πιθανότερο σενάριο για το μέλλον».
Από τον πρόλογο για την ελληνική έκδοση του Τάκη Σ. Παππά, 
συγγραφέα του βιβλίου Populism and Crisis Politics in Greece


Κουβαλώντας το βίωμα του Βούλγαρου που έζησε σε νεαρή ηλικία την κατάρρευση της φαινομενικά αιώνιας Σοβιετικής Ένωσης, ο νυν πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Στρατηγικών στη Σόφια και μόνιμος εταίρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Βιέννη Ίβαν Κράστεφ συνθέτει ένα δοκίμιο στοχασμού για το μέλλον της Ευρώπης με τίτλο Μετά την Ευρώπη (After Europe).

Ο Κράστεφ, ένας από τους πιο οξυδερκείς και έντιμους πολιτικούς συγγραφείς των τελευταίων ετών σύμφωνα με τους Sunday Times, αναλύει τα φαινόμενα που συνιστούν τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ενότητα, όπως η προσφυγική κρίση, η ισχυροποίηση του λαϊκισμού, η άνοδος των ξενοφοβικών κομμάτων και το έλλειμμα ηγετών με πολιτική ικανότητα και όραμα για το μέλλον της Ευρώπης, και στοχάζεται γύρω από τα αίτια αυτής της μεταστροφής στη νοοτροπία και την αντίληψη των Ευρωπαίων - μια μεταστροφή που είναι φανερό πως έχει ήδη αντίκτυπο στον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στην ΕΕ.

Υπενθυμίζοντας στον αναγνώστη πως η πολιτική συνθήκη που βιώνουμε σήμερα παρουσιάζει ανησυχητικά πολλά κοινά στοιχεία με ένα προηγούμενο επεισόδιο της ευρωπαϊκής ιστορίας, ο συγγραφέας καλεί τους αναγνώστες να προβληματιστούν μαζί του για τη νέα μορφή επανάστασης που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και τους προετοιμάζει με τον πιο βαθυστόχαστο και διεισδυτικό τρόπο για τις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον για την ταυτότητα –ή ακόμα και για την επιβίωση– της ΕΕ.

Το Μετά την Ευρώπη: Μετανάστευση – Εθνικισμός – Λαϊκισμός είναι ένα πολύτιμο έργο που πρέπει να διαβαστεί από κάθε ανήσυχο πολίτη της Ευρώπης.


Είπαν για το βιβλίο:

«Με διορατικότητα και ενσυναίσθηση, ο Κράστεφ μας δίνει ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε την κρίση της Ευρώπης».     
                     
 Timothy Snyder

«Λίγοι άνθρωποι αμφισβητούν τις συμβατικές πεποιθήσεις όπως ο Ίβαν Κράστεφ».   George Soros

«Ο Ίβαν Κράστεφ είναι ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές της Ευρώπης. Το βιβλίο θα πρέπει να διαβαστεί προσεκτικά από όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος». 


     Madeleine K. Albright, πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ

-------------------------------------------------------------------------------

JOHN STEINBECK 
ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ

Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος  
Ξένη Λογοτεχνία
Σελίδες: 136 
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Εμπνευσμένος από έναν μεξικανικό μύθο, ο Στάινμπεκ αφηγείται στο Μαργαριτάρι την τραγική ιστορία ενός φτωχού αντρόγυνου, του Κίνο και της Χουάνα. Ο Κίνο βρίσκει το Μαργαριτάρι του Κόσμου και κάνει όνειρα για το μέλλον, που όμως όλα γκρεμίζονται.


Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1947, στην ομώνυμη πολυβραβευμένη ταινία του Εμίλιο Φερνάντεζ, ενώ, χάρη στη δύναμη και στο βάθος του μύθου του, δεν έχει πάψει μέχρι σήμερα να διδάσκεται στα αμερικανικά σχολεία.

-------------------------------------------------------------------------------

ORIANNE LALLEMAND 
Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα

Εικονογράφηση: Éléonore Thuillier 
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη 
Σειρά: Ο λύκος Ζαχαρίας 
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+
Σελίδες: 40 
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Νέο βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση και πολύ αστείο κείμενο, στην αγαπημένη σειρά με πρωταγωνιστή τον γλυκό, τρυφερό, ανατρεπτικό λύκο... Ζαχαρία! 

Μια νύχτα, ο λύκος Ζαχαρίας ξυπνάει από ένα μεγάλο ΜΠΑΜ! Ένα διαστημόπλοιο μόλις προσγειώθηκε στον κήπο του! Μα, υπάρχουν εξωγήινοι; Κάπου εκεί έξω, κάποιοι χρειάζονται τον Ζαχαρία για μια… πολύ ασυνήθιστη αποστολή! 

Το βιβλίο περιλαμβάνει και έναν απλό χάρτη με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος για μελέτη παρέα με τον λύκο Ζαχαρία. 


Μια διασκεδαστική περιπέτεια του λύκου Ζαχαρία που συνδυάζει το γέλιο και τη φαντασία με την αστρονομία! 

--------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Τα δικαιώματα του παιδιού

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη 
Βιβλία Γνώσεων για παιδιά ηλικίας 5+
Σελίδες: 32 
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το 1959, τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού που περιλαμβάνει δέκα αρχές. Το 2018 οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν το βιβλίο Ένας καλύτερος κόσμος που αποτελεί την εικονογραφημένη εκδοχή της εν λόγω διακήρυξης.

Δέκα γνωστοί, Ισπανόφωνοι εικονογράφοι αναλαμβάνουν να αναπαραστήσουν την ουσία και τα μηνύματα της διακήρυξης. Ένας εικονογράφος για κάθε Δικαίωμα. Όλοι μαζί διαμορφώνουν την πιο πολύχρωμη και ευφάνταστη διακήρυξη που έγινε ποτέ!

Αν διαβάσει κανείς τα ∆ικαιώματα του Παιδιού, η απλότητά τους θα του προκαλέσει έκπληξη, σε βαθμό που μπορεί να αναρωτηθεί αν υπάρχει όντως ανάγκη αυτές οι τόσο λογικές και προφανείς ιδέες να συγκεντρώνονται και να διαφυλάσσονται μέσω μιας διεθνούς συνθήκης. ∆υστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που αφορούν τα παιδιά καταπατώνται συστηματικά σε όλο τον κόσμο. Το να γνωρίζουν τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως και οι συγγενείς τους, η κοινωνία και οι κυβερνήσεις, θα συμβάλει στην αποκατάσταση μιας αξιοπρέπειας που πολλές φορές οι ενήλικοι προσβάλλουν επειδή θεωρούν τα παιδιά πιο αδύναμα άτομα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το βιβλίο Ένας καλύτερος κόσμος αξίζει μια θέση σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη και αποτελεί εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού:

Η Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υιοθέτησαν τα Ηνωμένα Έθνη το 1959 αποτελεί την εκτενή έκδοση της προηγούμενης διακήρυξης του 1946 που με τη σειρά της είχε αποτελέσει την αναθεωρημένη έκδοση της αρχικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, γνωστή και ως Διακήρυξη της Γενεύης που είχε υιοθετήσει η Κοινωνία των Εθνών το 1924. Στον πρόλογο της Διακήρυξης του 1959 αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Επειδή το παιδί έχει ανάγκη, λόγω της φυσικής και πνευματικής του ανωριμότητας, από ιδιαίτερη προφύλαξη και φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάλληλης νομικής προστασίας, τόσο πριν όσο και μετά τη γέννησή του.
[…] Επειδή η ανθρωπότητα οφείλει στο παιδί ό,τι καλύτερο έχει να δώσει.
Για αυτό τώρα η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Προβαίνει σε αυτή τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού για να μπορεί το παιδί να ζήσει ευτυχισμένο τα παιδικά του χρόνια και να απολαμβάνει, για το δικό του καλό και το καλό της κοινωνίας, τα δικαιώματα που περιέχονται στη Διακήρυξη».

Οι δέκα αρχές της Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του 1959 αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα στον οποίο βασίστηκε η σύνταξη της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΣΔΠ) το 1989. Η ΣΠΔ περιλαμβάνει 54 άρθρα και είναι το πρώτο δεσμευτικό νομικό έγγραφο που αναγνωρίζει τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ως κοινωνικούς παράγοντες και ενεργούς κατόχους δικαιωμάτων.

Οι εικονογράφοι του βιβλίου Ένας καλύτερος κόσμος


Ο Jacobo Muñiz επιμελήθηκε την εικονογράφηση της σελίδας 16 που αποτελεί και το εξώφυλλο του βιβλίου. Adolfo Serra (σ. 8), Ester García (σ. 10), Elena Odriozola (σ. 12), Marco Somà (σ. 14), Violeta Lópiz (σ. 18), Marta Altés (σ. 20), Riki Blanco (σ. 22), Iban Barrenetxea (σ. 24) και Guridi (σ. 26). 

---------------------------------------------------------------------------------

ΜΕΓΑΛΩΝΩ

Μία νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων με σύντομες ιστορίες για παιδιά προσχολικής ηλικίας
με πρακτικές συμβουλές για τους γονείς

Η νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων με τίτλο ΜΕΓΑΛΩΝΩ αποτελείται από σύντομες ιστορίες για παιδιά προσχολικής ηλικίας (1+ ετών) που βρίσκονται αντιμέτωπα με διάφορες προκλήσεις της ανάπτυξής τους. Η ανθεκτική τους έκδοση με σελίδες για τράβηγμα, σπρώξιμο και γύρισμα καθιστά την ανάγνωσή τους πιο διασκεδαστική και διαδραστική, ενώ οι γονείς θα βρουν στο κάτω μέρος κάθε σελίδας πρακτικές συμβουλές που έχει επιμεληθεί η Δρ. Αμάντα Γκάμερ, σύμβουλος ανάπτυξης παιδιών.

ΔΕΝ ΝΥΣΤΑΖΩ 
Σειρά: Μεγαλώνω – Καρτονέ βιβλία για παιδιά 1+ ετών
Σελίδες: 10 
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Είναι ώρα για ύπνο, Νεντ!» λέει η μαμά. Όμως ο Νεντ επιμένει πως δεν νυστάζει. Μήπως η μαμά ξέρει καλύτερα;

Ένα διασκεδαστικό και χρήσιμο βιβλίο, ιδανικό για μικρά παιδιά που είναι απρόθυμα να κοιμηθούν!


Με πρακτικές συμβουλές προς τους γονείς για «όνειρα γλυκά».


ΠΑΩ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 
Σειρά: Μεγαλώνω – Καρτονέ βιβλία για παιδιά 1+ ετών
Σελίδες: 10 
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Μπεν ξεκινάει σήμερα τον παιδικό σταθμό. Άραγε θα κάνει νέους φίλους και θα ανακαλύψει νέα παιχνίδια;    

Ένα διασκεδαστικό και χρήσιμο βιβλίο ιδανικό για τα μικρά παιδιά που θα ξεκινήσουν τον παιδικό σταθμό ή το προνήπιο. 

Με πρακτικές συμβουλές προς τους γονείς για μια εύκολη αρχή.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ