Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος (6/3/2019)


Κυκλοφορούν
από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ελληνική λογοτεχνία


Νάγια Δαλακούρα

Μπουένος Άιρες, 1912.
Η Ρόζα φτάνει στο μεγάλο πόρτο της Νότιας Αμερικής έχοντας επάνω της ακόμα το άρωμα της Σικελίας.
Ο Λουίς, νταής του ισπανικού γκέτο, με ρίζες ανδαλουσιανές, ζει στον υπόκοσμο του λιμανιού και δεν ονειρεύεται ποτέ.

Οι δυό τους θα βυθιστούν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι προσπαθώντας να χορέψουν έξω από τη σκιά τους.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πέτρος Kυρίμης

Ο Λουκάς, ο Νάσος, ο Αντώνης ο Τσίχλας, ο Νικόλας και ο Βασιλάκης ο Μυταράς μεγαλώνουν μαζί στις φτωχογειτονιές του Πειραιά. Οι δρόμοι τους κάποια στιγμή χωρίζουν με οδυνηρό τρόπο. Όσοι απέμειναν, θα βρεθούν ξανά χρόνια μετά, όταν η αθωότητα θα έχει πια εκπνεύσει.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, από αυτά που μόνο η ζωή μπορεί να συνθέσει.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προσωπική Βελτίωση

Rachel Hollis

Έχεις ποτέ πιστέψει ότι δεν είσαι αρκετά καλή; Έχεις νιώσει άβολα με το σώμα σου; Νομίζεις ότι περνάς απαρατήρητη; Μήπως αμφιβάλλεις για την αξία σου; Ε, λοιπόν, όλα είναι ένας μύθος!
Στο βιβλίο Κορίτσι, ξύπνα!, η Ρέιτσελ αποκαλύπτει τα είκοσι ψέματα που δεν μας αφήνουν να ζήσουμε μια χαρούμενη ζωή –ψέματα που λέμε στον εαυτό μας τόσο συχνά, ώστε δεν τα αντιλαμβανόμαστε πια.

Ένα βιβλίο για δυνατά κορίτσια!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έρευνα

Jean M. Twenge
iGen – Η γενιά του Internet

Γεννήθηκαν μετά το 1995. Μεγάλωσαν με κινητά τηλέφωνα, απόκτησαν σελίδα στο Instagram πριν καν πάνε σχολείο και δεν μπορούν να φανταστούν τον κόσμο χωρίς το Διαδίκτυο.
Είναι η iGen, η γενιά του Internet.
Στο πολυσυζητημένο βιβλίο της, η Δρ Τζιν Τουένγκι σκιαγραφεί το αποκαλυπτικό πορτρέτο μιας γενιάς που ενηλικιώνεται βραδύτερα και με περισσότερο άγχος από οποιαδήποτε άλλη γενιά στην Ιστορία.


Γιατί τα σημερινά παιδιά είναι λιγότερο επαναστάτες, περισσότερο ανεκτικά, λιγότερο ευτυχισμένα και εντελώς απροετοίμαστα για την ενήλικη ζωή.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εκλαϊκευμένη επιστήμη

Σειρά εκλαϊκευμένης επιστήμης
Ενδιαφέρουσες ιδέες

Anne Rooney
Οικονομία σε 15’


Το βιβλίο παρουσιάζει σημαντικές ιδέες και προσεγγίζει με κατανοητό τρόπο ένα θέμα που μας αφορά όλους. Ξεκινώντας από την ανταλλακτική οικονομία και τη Βιομηχανική Επανάσταση και καταλήγοντας στην εμφάνιση της παγκοσμιοποίησης, κάθε κεφάλαιο πραγματεύεται –με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο– ένα σημαντικό ερώτημα και αναλύει με ποιον τρόπο τα οικονομικά επηρεάζουν καθοριστικά την καθημερινή μας ζωή και σκέψη.


--------------------------------------------


Anne Rooney

Το βιβλίο προσεγγίζει ορισμένες από τις σημαντικότερες ιδέες που αναπτύχθηκαν από τα σπουδαιότερα επιστημονικά μυαλά –από την εξελικτική θεωρία έως τη θεωρία των κβάντων– και αναλύει τη συμβολή τους στην κατανόηση που έχουμε για το σύμπαν και την ύπαρξή μας. Κάθε κεφάλαιο πραγματεύεται –με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο– μια σπουδαία επιστημονική θεωρία από διάφορα πεδία, όπως η γεωλογία, η τεχνολογία, η οικονομία, η ιατρική κ.ά.

----------------------------------------------------

Anne Rooney
Ψυχολογία σε 15’

Το βιβλίο εξηγεί τον ρόλο που μπορεί να παίξει η κατανόηση της ψυχολογίας στην καθημερινή μας ζωή και στον τρόπο σκέψης μας. Κάθε κεφάλαιο πραγματεύεται –με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο– ένα σημαντικό ερώτημα και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου αντιμετώπισαν τα θέματα που μας απασχολούν όλους: τη φύση του νου και το γιατί κάνουμε αυτά που κάνουμε.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ