Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο


Κυκλοφορούν
από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο  

Ο ξένος
Harlan Coben

Μεταφραστής: Αύγουστος Κορτώ

Σελίδες: 400

Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020

Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κι αν όλα όσα σου έλεγαν οι γύρω σου ήταν ψέματα;

Ο Ξένος εμφανίζεται από το πουθενά, ίσως σε ένα μπαρ ή στο πάρκινγκ ή στο σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρεις την ταυτότητά του ούτε τα κίνητρά του. Οι πληροφορίες του όμως είναι απολύτως βάσιμες. Σου ψιθυρίζει λίγα λόγια στ’ αυτί και εξαφανίζεται, ο κόσμος σου όμως γίνεται κομμάτια…
Ο Άνταμ Πράις έχει πολλά να χάσει: έναν άνετο γάμο με μια όμορφη γυναίκα, δύο υπέροχα παιδιά και όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του Αμερικάνικου Ονείρου – μεγάλο σπίτι, καλή δουλειά. 
Τότε εμφανίζεται ο Ξένος και το συγκλονιστικό μυστικό που του αποκαλύπτει για τη γυναίκα του διαλύει για πάντα την ψευδαίσθηση της τέλειας αυτής ζωής… Όμως ο Άνταμ θα κληθεί να αναμετρηθεί με κάτι πολύ μεγαλύτερο από τη συζυγική προδοσία για να σώσει κάτι πολύ περισσότερο από την οικογενειακή του ευτυχία – την ίδια του τη ζωή.

Έξυπνη χρήση της τεχνολογίας, πειστικοί χαρακτήρες και δυνατά συναισθήματα θα σας παρασύρουν ως την έντονη και δραματική κατάληξη. Εξαιρετικό βιβλίο από έναν συγγραφέα παγκόσμιας κλάσης.
Sunday Mirror

Ένα μυθιστόρημα συνωμοσίας, μυστικών και εκβιασμού, γεμάτο ανατροπές.
Daily Express

______________________________________________

Μια ιστορία του 20ού αιώνα
Ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών
John Higgs

Σελίδες: 424
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια εναλλακτική εξιστόρηση που εστιάζει στις μεγάλες αλλαγές που συνέβησαν στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.






__________________________________________

1794: Οι σκοτεινές μέρες της Στοκχόλμης
Niklas Natt och Dag

Μεταφραστής: Γρηγόρης Κονδύλης
Σελίδες: 648
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΟΥΑΡ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ
ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Το 1794 είναι το δεύτερο μέρος της ιστορικής νουάρ τριλογίας του βραβευμένου Σουηδού Niklas Natt och Dag, όπου ο αναγνώστης ξανασυναντά τον Ζαν Μίκαελ Καρντέλ, τον Σέσιλ Βίνγκε και την Άννα Στίνα Κναπ, καθώς και τον διεφθαρμένο κόσμο του ύστερου 18ου αιώνα, που μας παρουσιάστηκαν στο πρώτο βιβλίο της σειράς, στο διεθνές best seller 1793. Η Στοκχόλμη θα γνωρίσει τις σκοτεινότερες μέρες της καθώς τα προσωπεία πέφτουν και η λάμψη του παλιού καθεστώτος υποχωρεί μπροστά στον ζόφο που κρύβεται στις γωνιές της πόλης.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Είναι τρομακτικά καλό.
Dagens Nyheter

Η εξαίσια αποτύπωση μιας μισάνθρωπης Στοκχόλμης. Συναρπαστικά βίαιο.
BTJ

________________________________________

Φανή
Ευγενία Μπογιάνου

Σελίδες: 264
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Φανή κινείται στους δρόμους μιας Αθήνας καθημαγμένης από την κρίση. Είναι είκοσι χρονών, περπατά ασταμάτητα μέσα στην κίνηση των γεγονότων, με το μυαλό της να δουλεύει επίσης ασταμάτητα. Ξέρει με ποιους είναι και με ποιους όχι. Ή μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς; Τι γίνεται όταν τα όρια ανάμεσα στο καλό και το κακό συγχέονται; Όταν δεν είναι ξεκάθαρο ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος; Πόσο μπορεί η ερωτική επιθυμία να αμβλύνει την κριτική σκέψη; Να μερικά από τα ερωτήματα στα οποία παλεύει να απαντήσει. Για απαντήσεις ψάχνει. Ή μήπως οι απαντήσεις ψάχνουν για ερωτήματα;

_________________________________________

Πολιτική Φιλοζωία - Ένα κίνημα γεννιέται
Νίκος Ράπτης

Σελίδες: 152
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μιλάμε πολύ για την άνοδο του λαϊκισμού και για την παγκοσμιοποίηση· για το ασφαλιστικό και για την ανάπτυξη· για τον διεθνισμό και για τον εθνοκεντρισμό. Αλλά όλα αυτά είναι η μουσική του παρελθόντος. Για να χορέψει το μέλλον, χρειάζεται άλλος ρυθμός. Το αυθεντικό πολιτικό προϊόν του 21ου αιώνα, που ακόμα και οι αντίπαλοί του παραδέχονται πως είναι «το ταχύτερα αναπτυσσόμενο πολιτικό κίνημα στη Δύση», είναι η Πολιτική Φιλοζωία.

Για τους περισσότερους, ο όρος φιλοζωία παραπέμπει σε μια καλοκάγαθη και κάπως ιδιότροπη στάση ζωής. Παρουσιάζεται ως η υπέρμετρη συναισθηματική προσκόλληση στα ζώα, συνήθως στα ζώα συντροφιάς, τα γατάκια και τα σκυλάκια.

Η Πολιτική Φιλοζωία βρίσκεται πέραν αυτής της καλοπροαίρετης συμπεριφοράς. Βασική μας θέση είναι πως πλέον η στάση του ανθρώπου προς τα ζώα θα καθορίζει όλα τα σπουδαία πολιτικά ζητήματα. Η προστασία των ζώων, η ευημερία τους και η απελευθέρωσή τους από τον ανθρώπινο ζυγό, θα κρίνουν εντέλει εάν θα έχουμε πόλεμο ή ειρήνη, δημοκρατία ή αυταρχισμό, ευημερία ή φτώχεια.

Αυτός ο ισχυρισμός μοιάζει σίγουρα υπερβολικός. Δεν «πατάει» σε καμία εμπειρία μας. Οι κοσμοθεωρίες μας αντιστέκονται στην ιδέα πως η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα μπορεί να είναι σημαντική για την πολιτική. Συνηθίσαμε τα ζώα στο περιθώριο. Τα βλέπουμε σαν χνουδωτές ανθρωπομορφικές μορφές στα διαμερίσματα· σαν σάκους πρώτων υλών στα αγροκτήματα· σαν σπάνια αξιοθέατα στην «άγρια» φύση, κατάλληλα για τα ντοκιμαντέρ των φτωχών και τα σαφάρι των πλούσιων.
Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβανόμαστε τα ζώα πάντα ως εξάρτημα του ανθρώπου, που έχει πάνω τους αναφαίρετο δικαίωμα ζωής και θανάτου.

Αυτός πράγματι είναι ο κόσμος που κληρονομήσαμε. Αλλά δεν είναι εκείνος που θα παραδώσουμε.
[απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα]

__________________________________________

Η γιαγιά τερματοφύλακας
Σοφία Μαντουβάλου

Σελίδες: 72
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια απολαυστική ιστορία για έναν σούπερ εγγονό που ησυχία δεν έχει και μια σούπερ γιαγιά έτοιμη για όλα. Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, για τις σχέσεις τρυφερότητας και αγάπης που αναπτύσσονται ανάμεσα σε μια γιαγιά και τον εγγονό της, με αφορμή το αγαπημένο του άθλημα. Η γιαγιά δε σκαμπάζει πολλά από ποδόσφαιρο. Είναι όμως καλή μαθήτρια και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του εγγονού της. Κλότσα κλότσα η γιαγιά, κλότσα κλότσα ο εγγονός, βάζουν στο τέρμα της καρδιάς χίλια γκολ απανωτά. Κι εκείνο που δεν ξεχνάνε ποτέ είναι τα γέλια και τα χάχανα σε μερικές ιστορικές στιγμές. Όπως τη φάση καρούμπαλο –τότε που η μπάλα καρφώθηκε με δύναμη στο κεφάλι της γιαγιάς, κι εκείνη έπεσε φαρδιά πλατιά στο γρασίδι και άρχισε να βλέπει αστεράκια–, ή τη φάση ασπίδα – τότε που η γιαγιά εμφανίστηκε μπροστά στην εστία του κήπου με κράνος ποδηλάτου για περικεφαλαία και ένα καπάκι κατσαρόλας για ασπίδα.

________________________________________

Πέντε στάσεις
Μάκης Τσίτας

Σελίδες: 80
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Τασούλα είχε όλους τους δρόμους ανοιχτούς μπροστά της. Και τους έκοψε ο Θεόφιλος με τον έρωτά του. Όμως εκείνη βρήκε παράδρομους. Σπούδασε, δούλεψε, έκανε δύο υπέροχα παιδιά. Όλα μόνη της. Ο Θεόφιλος παρίστανε τον πατέρα και τον σύζυγο ενώ είχε φιλενάδες. Άραγε έφταιγε το τρομερό μυστικό του που δεν τον άφηνε να δεθεί;
Η Τασούλα πέρασε των παθών της τον τάραχο αλλά η πίστη της στο μέλλον δεν την άφησε να τσακιστεί. Προχωρούσε πάντα με κουράγιο, πείσμα, όραμα. Μια γυναίκα που μπορούσε να έχει μια καλύτερη ζωή, διάλεξε να ζει αφιερωμένη στα παιδιά της και στη δουλειά της όχι γιατί έτσι έπρεπε αλλά επειδή έτσι ήθελε. Πού τη βρήκε τόση δύναμη;

Ο Μάκης Τσίτας μας χαρίζει τον μονόλογο μιας γυναίκας απ’ την επαρχία που παρά τους φραγμούς που βάζει μόνη της, καταφέρνει όχι απλώς να επιβιώσει αλλά να φτιάξει μια πραγματική ζωή. Μια ιστορία δοσμένη με συμπόνια, μια ιστορία που έχουν ζήσει και ζουν αμέτρητες γυναίκες.

_____________________________________________

Παίζουμε "Χώρες";
Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου

Σελίδες: 56
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο κύριος Ευτύχης, ο μάγος της οδού Ελπίδας, μαθαίνει στα παιδιά της γειτονιάς ένα καινούριο παιχνίδι που λέγεται «Χώρες». Όποιος κερδίζει παίρνει κομμάτια απ’ τις χώρες των άλλων. Όποιος χάνει στο τέλος μένει χωρίς χώρα. Το παιχνίδι αυτό παίζεται πολύ εύκολα, με μια μπάλα κι ένα ξυλαράκι. Όμως, πώς είναι στ’ αλήθεια να χάνεις τη χώρα σου;

________________________________________________

Βαλκανική Τριλογία (Η μεγάλη τύχη // Η κατεστραμμένη πόλη // Ήρωες και φίλοι)
Olivia Manning



Μεταφραστής: Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Εισαγωγή: Rachel Cusk

Σελίδες: 1280

Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην καρδιά της τριλογίας βρίσκουμε τον Γκάι και τη Χάριετ Πρινγκλ, νιόπαντρο ζευγάρι Άγγλων που έρχονται στο Βουκουρέστι –το αποκαλούμενο Παρίσι της Ανατολής- το φθινόπωρο του 1939, λίγες εβδομάδες μετά τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Όσο ασυγκράτητα κοινωνικός είναι ο Γκάι, τόσο εσωστρεφής είναι η Χάριετ, που ανακαλύπτει, προς έκπληξή της, ότι πρέπει να μοιραστεί τον λατρεμένο της σύζυγο με έναν ευρύ κύκλο φίλων και γνωστών. Ακολουθούν κι άλλες εκπλήξεις: η Ρουμανία εντάσσεται στον Άξονα, και σύντομα η πρωτεύουσα κατακλύζεται από Γερμανούς στρατιώτες. Οι Πρινγκλ καταφεύγουν στην Ελλάδα, με μια ομάδα προσφύγων που αποτελείται από Ρώσους «λευκούς εμιγκρέδες», δημοσιογράφους, απατεώνες και αξιωματούχους. Στην Αθήνα, ωστόσο, το ζευγάρι θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα πρόκληση – με τον τρόπο της, εξίσου σπουδαία με το θέατρο του πολέμου που ακόμα διευρύνεται. Ένα μεγάλο μυθιστόρημα για έναν μεγάλο έρωτα κι έναν μεγάλο πόλεμο.

Στον μυθιστορηματικό αυτό κύκλο έχει βασιστεί η βραβευμένη σειρά του BBC με πρωταγωνιστές τον Κένεθ Μπράνα και την Έμμα Τόμσον, Fortunes of War.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Βαλκανική τριλογία: Ένα απίθανα καυστικό και ευχάριστο ανάγνωσμα που πραγματεύεται τη ζωή στην ανατολική Ευρώπη στις αρχές του πολέμου.
Sarah Waters, συγγραφέας

Δραματικό και κωμικό, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.
Carmen Callil, συγγραφέας

Θα εκπλαγώ και, οφείλω να ομολογήσω, θα απογοητευτώ εάν ολόκληρο το έργο δεν αναγνωριστεί ως ένα μέγιστο κατόρθωμα στον τομέα του αγγλικού μυθιστορήματος από την εποχή του πολέμου. Αναμφίβολα πρόκειται για μια ανάπλαση της εποχής που αφήνει άναυδο τον αναγνώστη.
New York Times

Ένα από τα «Πέντε Καλύτερα Βιβλία Μυθοπλασίας με θέμα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Wall Street Journal

_______________________________________________

Μου αρέσει να φέρομαι με καλοσύνη
Marie Paruit

Σειρά: Το μικρό βιβλίο των συναισθημάτων
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Σελίδες: 10
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Διαβάστε το διαδραστικό αυτό βιβλίο μαζί με το παιδί και βοηθήστε το να κατανοήσει γιατί είναι σημαντικό να φέρεται με καλοσύνη.

Με κινούμενα μέρη, πρακτικές οδηγίες και απλές δραστηριότητες.

____________________________________________

Μερικές φορές ανησυχώ
Marie Paruit

Σειρά: Το μικρό βιβλίο των συναισθημάτων
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Σελίδες: 10
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Διαβάστε το διαδραστικό αυτό βιβλίο μαζί με το παιδί, για να το βοηθήσετε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του.

Με κινούμενα μέρη, πρακτικές οδηγίες και απλές δραστηριότητες.

____________________________________________

Απατεώνες στο προαύλιο
Ulrike Rylance

Σειρά: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ
Μεταφραστής: Δαρεία Τζαννετάκη
Εικονογράφος: Lisa Hansch
Σελίδες: 152
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας κλέφτης τριγυρνάει στο σχολείο της Πένι. Χρήματα και κινητά εξαφανίζονται όλο και συχνότερα. Το κινητό της Ίντας πέφτει κι αυτό στα χέρια του κλέφτη, όταν εκείνη το αφήνει στα αποδυτήρια την ώρα της γυμναστικής. Οι πιθανοί δράστες είναι στην πραγματικότητα πολύ λίγοι: ο αδερφός της Πένι, ο Τιμ, ο οποίος στραμπούληξε τον αστράγαλό του και γύρισε κουτσαίνοντας στα αποδυτήρια, η ξινή η Ίβι από τη διπλανή τάξη και η κόρη Αιμοδιψούχτεν. Η Πένι και οι ντετέκτιβ της διεξάγουν έρευνες, όμως όλοι οι ύποπτοι φαίνεται να είναι αθώοι... Και τώρα;

____________________________________________

Χαρούμενος ονειροπόλος
Peter Reynolds

Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Σελίδες: 44
Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Μερικές φορές ο κόσμος μού λέει:
Κάτσε ήσυχα. Μη μιλάς. Πρόσεχε. Συγκεντρώσου.
Όμως τα όνειρά μου κάνουν του κεφαλιού τους…»

Σε πείσμα ενός κόσμου που μας παροτρύνει να καθόμαστε ήσυχα, να ακολουθούμε τους κανόνες, να ζωγραφίζουμε χωρίς να βγαίνουμε από το περιθώριο, ο αγαπημένος Πίτερ Ρέινολντς στέκεται στην αξία όλων εκείνων των στιγμών που το μυαλό και το πνεύμα μας ταξιδεύουν ελεύθερα και αφηνόμαστε στις ονειροπολήσεις μας. Με το μοναδικό του στιλ, θυμίζει στους μικρούς αναγνώστες πόσο σημαντικά είναι τα όνειρά τους και τους ενθαρρύνει να είναι ο εαυτός τους, να βρίσκονται σε επαφή με τη δημιουργική πλευρά τους και να μην πάψουν ποτέ να ονειρεύονται!

__________________________________________

Μπορώ να το κρατήσω;
Lisa Jobe



Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020

Η σελίδα του βιβλίου εδώ


Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Μαμά, αν ένας βάτραχος με ακολουθήσει μέχρι το σπίτι, μπορώ να τον κρατήσω;»

Ένα αγοράκι ψάχνει να βρει το τέλειο κατοικίδιο, ώσπου το τέλειο κατοικίδιο βρίσκει αυτόν!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ