Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος (13/03/2020)


Κυκλοφορούν
από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Η βιβλιοθηκάριος του Άουσβιτς
Antonio G. Iturbe

Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου
Σελίδες: 528
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Ντίτα Κράους.

Η ιστορία της μικρότερης και πιο επικίνδυνης βιβλιοθήκης στον κόσμο, ειπωμένη από μια κρατούμενη του Άουσβιτς που κατόρθωσε να επιβιώσει. 

Ιανουάριος του 1944. Η έφηβη Ντίτα Κράους με τους γονείς της μεταφέρεται από το γκέτο των Εβραίων της Τερεζίν στην Πράγα στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Μόνο η Ντίτα Κράους και μια χούφτα ακόμα κρατούμενοι επέζησαν, έπειτα από παραμονή ενός έτους, πριν από την απελευθέρωσή τους από τους Συμμάχους την Άνοιξη του ’45. Παρατηρεί τα πάντα, θυμάται τα πάντα και αφηγείται τα πάντα στον Αντόνιο Ιτούρμπε: Τον φόβο, τους συντρόφους που βρίσκαν νεκρούς το πρωί από την πείνα και το κρύο, την καταναγκαστική εργασία κάτω από τα γρονθοκοπήματα των «Κάπος», τις περιοδικές «επιλογές» που ξεχώριζαν τους υγιείς από τους αρρώστους που οδηγούνταν στα κρεματόρια.

Μα πάνω απ’ όλα, θυμάται τον Φρέντι Χιρς, τον αρχηγό του παιδικού μπλοκ 31. Στη μαύρη λάσπη του Άουσβιτς που καταπίνει τα πάντα, ο Φρέντι Χιρς έκτισε μυστικά ένα σχολείο. Οι Ναζί δεν το ξέρουν. Όπως δεν γνωρίζουν και την ύπαρξη της μικρότερης, κρυμμένης και παράνομης δημόσιας βιβλιοθήκης που υπήρξε ποτέ. Περιλαμβάνει έξι «ομιλούντα» βιβλία και οχτώ τυπωμένα. Τα τελευταία, η νεαρή Ντίτα τα κρύβει κάτω από το φόρεμά της με κίνδυνο της ζωής της.   

Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο TROA και μεταφράστηκε σε 22 γλώσσες

Είπαν για το βιβλίο:

«Ένα μυθιστόρημα που παρότι δεν χρυσώνει το χάπι για τις αδιανόητες θηριωδίες των στρατοπέδων θανάτου, αποτελεί ύμνο για τη ζωή.»
–Kirkus Reviews


«Ένα αξέχαστο, σπαρακτικό μυθιστόρημα.»
–Publishers Weekly

_____________________________________________

Η ηχώ του Παρισιού
Sebastian Faulks


Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Σελίδες: 400
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι αντίλαλοι του παρελθόντος στο μέλλον

Ένας γαλλοαλγερινής καταγωγής νεαρός και μια Αμερικανίδα ερευνήτρια, εξερευνούν τα σκοτεινά σημεία της ιστορίας του Παρισιού.

Η ηχώ του Παρισιού είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για τις χαμένες ψυχές στη γαλλική πρωτεύουσα. Η ιστορία του διαδραματίζεται με φόντο το Παρίσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ –μια πόλη όπου σε κάθε σε κτίριο φαίνεται να αντηχεί ένα κρυφό παρελθόν, οι σκιές του Βισύ και της Αλγερίας.

Η Αμερικανίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια Χάνα κι ο νεαρός Μαροκινός Τάρεκ, που το ’χει σκάσει από το σπίτι του, μπορεί να μην έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, επηρεάζονται ωστόσο από τα φαντάσματα που κυκλοφορούν με το φως της μέρας στο Παρίσι. Η Χάνα ακούει τις απίστευτες μαρτυρίες των γυναικών που έζησαν στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής· θέλοντας να κατανοήσει τις ζωές τους, και μέσα από αυτές και τη δική της, ανακαλύπτει μια πόλη γεμάτη στοιχεία και διασυνδέσεις.

Στα προάστια των μεταναστών, ο Τάρεκ ψάχνει τη μητέρα, που γνώρισε ελάχιστα. Αθώος όπως είναι, το κάθε βουλεβάρτο, ο κάθε σταθμός του μετρό και η κάθε γωνιά του δρόμου αποτελούν γι’ αυτόν πηγή έκπληξης. Σ’ αυτό το βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα, ο Faulks ασχολείται με τα ζητήματα της αποικιοκρατίας μετανάστευσης, της αδικίας και της ταυτότητας. Με μεγάλη πρωτοτυπία και σκοτεινό χιούμορ, η Ηχώ του Παρισιού μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσα χρειάζεται πράγματι να ξέρουμε ώστε να ζήσουμε μια ζωή που να έχει αξία.

Είπαν για το βιβλίο:

« Ένα βιβλίο το οποίο έχει πολλά να μας διδάξει για την περίπλοκη ταυτότητα της πόλης του Παρισιού και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το παρελθόν.»
–Sunday Times

«Ένα μυθιστόρημα που φιλοδοξεί να ανασυνθέσει τις κρυφές πτυχές τις Ιστορίας που παραμονεύουν πίσω από κάθε όμορφη γωνιά της.»
–Guardian

«Σε αυτές τις σελίδες διαβάζουμε για το Παρίσι όπως δεν θα το παρουσιάσουν ποτέ οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, για προφανείς λόγους, όπως οι κακόφημες περιοχές και τα προάστια στα οποία συνωστίζονται οι μετανάστες.»
–Herald

__________________________________________

Ελληνικό Microsoft Office 2019 Βήμα Βήμα
Joan Lambert - Curtis Frye

Μετάφραση: Παναγιώτης Καναβός
Σελίδες: 496
Συνοδευτικό: Αρχεία εξάσκησης
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μάθετε τα ελληνικά Microsoft Office 2019 και Office 365.

Μάθετε εύκολα πώς να χρησιμοποιείτε το Microsoft Office 2019 ή το Office 365 και πώς να κάνετε περισσότερα πράγματα πιο γρήγορα. Με τα βιβλία της σειράς Βήμα Βήμα θα βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε, τη στιγμή που τις χρειάζεστε:

Τα σύντομα μαθήματα και οι αναλυτικές εικόνες σάς δείχνουν ακριβώς τι πρέπει να κάνετε!

Ανακαλύψτε συντομεύσεις πληκτρολογίου για το Word, το Excel, το PowerPoint και το Outlook οι οποίες σας βοηθούν να εργάζεστε πιο γρήγορα.

Μορφοποιήστε, οργανώστε και δημιουργήστε μαζί με τους συνεργάτες σας έγγραφα στο Word τα οποία θα έχουν το αποτέλεσμα που θέλετε.Καταστρώστε χρήσιμα, αξιόπιστα φύλλα εργασίας στο Excel, και αναλύστε σύνθετα σύνολα δεδομένων.

Ετοιμάστε εξαιρετικά αποτελεσματικές παρουσιάσεις με τα νέα οπτικά εργαλεία που σας παρέχει το PowerPoint.

Αυξήστε την παραγωγικότητά σας χρησιμοποιώντας το Outlook για να διαβάζετε την ηλεκτρονική αλληλογραφία σας, να κανονίζετε το ημερήσιο πρόγραμμά σας, και να διαχειρίζεστε τις επαφές σας.

Εκμεταλλευτείτε τις νέες δυνατότητες των προσωποποιημένων αναφορών που σας παρέχει το Outlook, καθώς και των τριδιάστατων εικόνων στο Word, το PowerPoint και το Outlook

Εντοπίστε εύκολα τις εργασίες και τα μαθήματα που σας χρειάζονται.

Κατεβάστε τα αρχεία εξάσκησης Βήμα Βήμα από τη διεύθυνση: www.klidarithmos.gr/Office2019SBS-Practice
  1. Απλά, αριθμημένα βήματα
  2. Λεπτομερείς εικόνες
  3. Χρήσιμες συμβουλές

___________________________________________

Σκέψου και πλούτισε
Napoleon Hill

Μετάφραση: Ευαγγελία Σταυροπούλου
Σελίδες: 512
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο σημαντικότερος οδηγός επιτυχίας που γράφτηκε ποτέ.

Γραμμένο το 1937 μετά από 25ετή έρευνα, το βιβλίο αυτό θεωρείται ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα αριστουργήματα στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης.

Η φιλοσοφία του βιβλίου επικεντρώνεται στην παραδοχή ότι κάθε στόχος μπορεί να κατακτηθεί μέσω του οραματισμού του και της φαντασίας. Μπορεί κανείς να γίνει ό,τι το μυαλό του θεωρεί πιθανό. O Χιλ αποκαλύπτει μια διαχρονική και παντοδύναμη φόρμουλα επιτυχίας που μας δίνει τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τους πιο πολύτιμους στόχους μας.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες εκδόσεις του βιβλίου του Χιλ, αυτή η έκδοση επαναφέρει το αριστούργημά του στην αρχική του μορφή και πρόθεση. Περιλαμβάνει σημαντικό υλικό για το πώς να ευημερήσετε σε δύσκολες οικονομικές περιόδους, το οποίο είχε αφαιρεθεί από μεταγενέστερες εκδόσεις, αλλά είναι απίστευτα επίκαιρο σήμερα. Αυτή είναι η μόνη έκδοση που περιέχει πλήρη σχολιασμό και χρήσιμο ευρετήριο, τα οποία παρέχουν σημαντικές λεπτομέρειες για τη ζωή του Χιλ και την εποχή του, για τη διά βίου έρευνά του και για τους ηγέτες των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, τους οποίους μελέτησε προκειμένου να συγκεντρώσει τις ανεκτίμητες βασικές αρχές της επιτυχίας που θα ανακαλύψετε σε αυτό το βιβλίο.

Οι πωλήσεις του βιβλίου έχουν ξεπεράσει τα 20.000.000 αντίτυπα
Πρόλογος του Ross Cornwell

Είπαν για το βιβλίο:

«Αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο για την προσωπική επιτυχία που γράφτηκε ποτέ. Με αυτό έγινα εκατομμυριούχος – ξεκινώντας από το μηδέν.»
–Brian Tracy, συγγραφέας του Getting rich your own way

Το κλασικότερο όλων των κλασικών βιβλίων
–Harvey MacKay, συγγραφέας του Swim by the sharks without being eaten alive

Διάβασα το Σκέψου και πλούτισε πριν από πολλά χρόνια και με βοήθησε να γίνω ο μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο. Αποτελεί υποχρεωτικό ανάγνωσμα αν θέλετε να γίνετε κάποιος.
-Joe Girard, No 1 πωλητής παγκοσμίως, όπως πιστοποιείται από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες 

__________________________________________

Το αγαπημένο μέρος του Έκτορα
Jo Rooks

Εικονογράφηση: Jo Rooks
Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Σελίδες: 36
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια τρυφερή, καθησυχαστική και πειστική ιστορία για την εσωστρέφεια και την ανησυχία για το άγνωστο.

Ο Έκτορας είναι ένα σκαντζοχοιράκι που αγαπάει το άνετο, χουχουλιάρικο, ασφαλές σπίτι του. Δεν θέλει να αφήσει αυτή την αίσθηση ασφάλειας και θαλπωρής για να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Όμως όλες οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για να μείνει μέσα στο σπίτι, σύντομα απομακρύνουν τους φίλους του. Θα βρει το κουράγιο να ξεμυτίσει από την περιοχή ασφαλείας του και να συμμετέχει σε όλες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες με τους φίλους του;

Περιλαμβάνει Σημείωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς από τη Julia Martin Burch, PhD, με οδηγίες για το πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους και να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους.

Ένα βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (APA).

Είπαν για το βιβλίο:

«H Rooks προσεγγίζει το θέμα με ανάλαφρη διάθεση και κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών γλώσσα, και τα ανθρωπόμορφα ζωάκια, που μοιάζουν ζωγραφισμένα με νερομπογιές, είναι απολαυστικά.»
–Kirkus Reviews

«Αυτό το βιβλίο περιέχει ένα δυνατό μήνυμα για την απελευθέρωση από τις προσωπικές μας ανασφάλειες και είναι γραμμένο με απλό, φιλικό προς τα παιδιά τρόπο.»
–Manhattan Book Review

«Ακόμα και εάν δεν είναι κάποιος ανήσυχος ή ανασφαλής, μπορεί πάντα να απολαύσει πολύ ένα εικονογραφημένο βιβλίο με ήρωα ένα σκαντζοχοιράκι που μαθαίνει ένα πολύτιμο μάθημα για τη γενναιότητα και την πίστη στον εαυτό του.»
–Spooky KidLit

________________________________________

Όλες μου οι ρίγες
Shaina Rudolph - Danielle Royer

Εικονογράφηση: Jennifer Zivoin
Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Σελίδες: 36
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια απλή αλλά αποτελεσματική ιστορία για την κατανόηση της ιδιαιτερότητας των παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

Το ταξίδι αυτογνωσίας του Ζέιν, μιας νεαρής ζέβρα με αυτισμό, που αγωνιά για το πώς βλέπουν οι γύρω του την «ξεχωριστή» του ρίγα και μαθαίνει με τη βοήθεια της μητέρας του να είναι υπερήφανος για κάθε μοναδικό του χαρακτηριστικό.

Περιλαμβάνονται Οδηγός ανάγνωσης, με πρόσθετες πληροφορίες για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), και Σημείωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς με συμβουλές σχετικά με δομές στήριξης.

Πρόλογος από την Alison Singer, πρόεδρο του Autism Science Foundation (Επιστημονικό Ίδρυμα Αυτισμού)

Ένα βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (APA).

Διακρίσεις του βιβλίου:
  • Βραβείο Gold Medal
  • Mom’s Choice Awards


Είπαν για το βιβλίο:

Μας διδάσκει να αποδεχόμαστε όχι μόνο το ποιοι είμαστε αλλά και το ότι οι άνθρωποι γύρω μας είναι μοναδικοί, χάρη στις εκπληκτικές πολύχρωμες ρίγες τους.
–Stan Lee, Chairman emeritus of Marvel Comics

Oι Rudolph και Royer ρίχνουν φως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί με αυτισμό. Πέραν από αυτό, μας δείχνουν πόσο μοναδικά και τρυφερά είναι αυτά τα παιδιά. Ο Ζέιν είναι ένας ήρωας, όπως κάθε παιδί που αντιμετωπίζει το ζήτημα του αυτισμού αλλά και η μητέρα του είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας πως με πολύ αγάπη όλα είναι πιθανά.
–Russell Simmons, Philanthropist and founder of Def Jam Recordings

______________________________________________

Τρία πουλάκια κάθονται
Lysa Mullady

Εικονογράφηση: Kyle Reed
Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Σελίδες: 36
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/2020
Η σελίδα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα βιβλίο για την αντιμετώπιση του κουτσομπολιού στις κοινωνίες των μικρών παιδιών και για το χτίσιμο υγιών σχέσεων μεταξύ τους.

Τρία μικρά πουλάκια κάθονται και… τσιου! τσιου!… λένε τα νέα τους. Κι ενώ συζητάνε για το κυνήγι σκουληκιών, ο Μπλε καταλαβαίνει ότι δεν είναι καλεσμένος. Έτσι, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση, διαδίδοντας μια φήμη. Πριν καν το καταλάβει, το μικρό του ψεματάκι κλιμακώνεται σε μεγάλο δράμα! Μπορεί ο Μπλε να επανορθώσει πριν να είναι πολύ αργά;

Ένα ιδανικό βιβλίο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και για τη σημασία του να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας πριν να αντιδράσουμε απέναντι σε κάτι. Αποτελεί μια χρήσιμη εισαγωγή για να μιλήσουμε στα παιδιά γιατί δεν πρέπει να κουτσομπολεύουν και πως πρέπει να απολογούνται όταν έχουν πληγώσει κάποιον, ακόμα και παρά τη θέλησή τους.

Περιλαμβάνει σημείωμα για γονείς, εκπαιδευτικούς με περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να χτίσουν θετικές σχέσεις.                  

Ένα βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (APA).

Είπαν για το βιβλίο:

«Το πολύτιμο μάθημα της Mullady μεταδίδεται με τρυφερότητα στους αναγνώστες.»
–Kirkus Reviews

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ