Βιβλιοκριτική: «Ο καλός γιος» της You-Jeong Jeong


Γράφει
ο Κωνσταντίνος Σπανός

Η άποψή μου:

Ο ΚΑΛΟΣ ΓΙΟΣ της διαδόχου του Στιβεν Κινγκ -όπως αποκαλούν την κορεάτισσα You- Jeong Jeong- είναι μια ιστορία τρόμου με σημάδια της καθημερινής ζωής. Ένα βλέμμα στον ψυχικά διαταραγμένο κόσμο που κρύβεται πίσω από τη μάσκα ενός υποδειγματικού ανθρώπου μέσα σε μια οικογένεια.

Μοιάζει σαν να φωτογραφίζει τον κόσμο της νύχτας και το κακό που κρύβεται στους ανθρώπους  μα η ιστορία δεν είναι αληθινή. Μια ιστορία όπου τίποτα και κάνεις δεν είναι αυτό που φαίνεται, καθώς κι ο ήρωας ακόμη δεν μπορεί να εμπιστευτεί ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Μια ανατριχιαστική πλοκή που σε αναγκάζει να διαβείς το δύσβατο μονοπάτι της και να μάθεις τους σκοτεινούς σκοπούς που κρύβει ένας αιμοσταγής δολοφόνος υπεράνω πάσης υποψίας.

Άραγε ο Γιου-τζιν (ο καλός γιος) που πάντα ήταν υπόδειγμα ηθικής και άριστος μαθητής θα μπορούσε ποτέ να κρύβεται πίσω από τα φρικτά εγκλήματα ή όχι; Δυστυχώς, λόγω της επιληψίας του δεν μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας της μητέρας του. Η αναζήτηση που θα ξεκινήσει για να βρει απαντήσεις, ίσως και να του δώσουν τις απαντήσεις που ψάχνει.

Τρόμος μέχρι το κόκαλο. Προσωπικά τρόμαξα (μιας και επέλεξα τη βραδινή ανάγνωσή του) σε αρκετά σημεία καθώς πίστευα πως δε θα έβρισκα λύτρωση. Οι έντονες εναλλαγές συναισθημάτων σε συνδυασμό με τις εικόνες που γεννούσε αυτή η ανάγνωση μου έδινε την εντύπωση πως βρισκόμουν στο σημείο όπου εκτυλίσσονταν όλα και βρισκόμουν εκτεθειμένος στον τρόμο.

Χωρίς αμφιβολία ένα καλογραμμένο βιβλίο που κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση κάνοντάς τον να αγωνιά για την καταιγιστική συνέχειά του.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους και ειδικά στους λάτρεις του τρόμου!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.



Λίγα λόγια για το βιβλίο:

You-Jeong Jeong

ΞΥΠΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤA. ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΟΡΟΦΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ:
ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΟΥ.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ,
ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΣΟΥΝ Ο ΚΑΛΟΣ ΓΙΟΣ…

Ο Γιου-τζιν, υποδειγματικός γιος, πρωταθλητής κολύμβησης, επιμελής φοιτητής, ξυπνά ένα πρωί από μια παράξενη μεταλλική μυρωδιά και ένα τηλεφώνημα από τον αδελφό του, που ρωτά αν όλα στο σπίτι είναι εντάξει – βρήκε αναπάντητη από τη μητέρα τους μέσα στην άγρια νύχτα. Ο Γιου-τζιν σύντομα ανακαλύπτει το πτώμα της σε μια λίμνη αίματος στον κάτω όροφο του σπιτιού τους στη Σεούλ. Δεν θυμάται πολλά για την περασμένη νύχτα· σχεδόν όλη του τη ζωή υποφέρει από επιληψία, οπότε συχνά έχει προβλήματα με τη μνήμη του. Το μόνο που θυμάται, κι αυτό αχνά, είναι η μητέρα του να φωνάζει τ’ όνομά του. Του φώναζε για να τη βοηθήσει; Ή τον παρακαλούσε να μην τη σκοτώσει;
Έτσι ξεκινά η απεγνωσμένη τριήμερη αναζήτηση του Γιου-τζιν: προσπαθεί να εξιχνιάσει τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, και να μάθει επιτέλους την αλήθεια για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ;

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Facebook

Αναγνωστες

Στη Φωτια της Επαναστασης (Η Τριλογια της Επαναστασης #1) - Ελσα Σπανου (Εκδοσεις Ελκυστης)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ SITE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ